Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Winterswijk

Gemeente Winterswijk
Stationsstraat 25
7101 GH Winterswijk

Trouwen in Winterswijk

Binnen de Gemeente Winterswijk is het mogelijk op verschillende locaties en op verschillende tijden te trouwen of een partnerschapsregistratie aan te gaan.

Er zijn vaste en eenmalige locaties. Trouwen of het registreren van partnerschap in de buitenlucht is ook mogelijk. In alle gevallen moet de ceremonie naar binnen verplaatst kunnen worden als dat nodig is.

Trouwlocaties

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Winterswijk.

De vaste locaties in Winterswijk zijn:

Raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1
Gemeentekantoor Winterswijk, Stationsstraat 25, Winterswijk
Tuinzaal en restaurant De Woord, Corleseweg 45, Winterswijk Corle
Stichting Venemansmolen, Venemansweg 7, Winterswijk
Doopsgezinde kerk, Torenstraat 2-4, Winterswijk
Restaurant en The Gallery, servicetheater Skopein, Winterswijk
Hotel Frerikshof, Frerikshof 2, Winterswijk
Keltisch koffiehuis in het Rosenhaege, Bekeringweg 8, Winterswijk Kotten
Hotel-Restaurant Stad Munster, Markt 11, Winterswijk
Reuselink Erve Brookert, / Recreatiepark Het Winkel - Erve Brookert, De Slingeweg 20, Winterswijk Brinkheurne
Landgoed Vriezenhuis, Wooldseweg 119, Winterswijk Woold
Hotel Café Restaurant Mondriaan, Parallelweg 72, Winterswijk
Lev by Mike, Badweg 4, Winterswijk
Verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14, Winterswijk Woold
Steakhouse Vivaldi, Haartweg 2, Winterswijk Miste
Recreatiepark Sevink Molen, Meddoseweg 40, Winterswijk Meddo
Hotel Café Restaurant “de Lindenboom”, Kottenseweg 152, Winterswijk
Theater Astoria, Wooldseweg 5, 7101 HT  Winterswijk
Restaurant De Schoppe, Meenkmolenweg 23, 7109 AH, Winterswijk.
Jacobskerk, Markt 1, 7101 DA, Winterswijk
De Gulle Smid, Meester A.th. ten Houtenlaan 1, 7102 EH Winterswijk
Restaurant Hofparken Wiltershaar, Vosseveldseweg 8, 7107 AD Winterswijk

Van een aantal locaties vindt u hieronder meer informatie:

Hotel Café Restaurant “de Lindenboom”

De Lindeboom is uniek gelegen in het Nationaal Landschap en goed bereikbaar, ook als u wat verder weg woont.

Er is ruime gratis parkeergelegenheid en overnachten behoort tot de mogelijkheden. De grote tuin achter het pand leent zich uitstekend als mooie bijzondere en uniek trouwlocatie om elkaar het ja-woord te geven.

Hotel Frerikshof

U kunt bij Hotel Frerikshof binnen, maar bij mooi weer ook buiten op het terras of de vlonder aan de vijver trouwen. Na de ceremonie zijn er tal van mogelijkheden om deze bijzondere dag in te vullen. Van een intiem diner tot een mooie receptie en een onvergetelijk avondfeest. Overnachten behoort ook tot de mogelijkheden.

Landgoed Vriezenhuis

De locaties zijn in een eeuwenoude originele scholteboerderij. U kunt in overleg met een keuze maken uit de Villa, De Deel of de Schoppe afhankelijk van de grootte van het gezelschap. Trouwen buiten in de tuin of op het terras behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht u verdere aankleding wensen met een drankje en een hapje dan is dat bespreekbaar. De locatie is niet geschikt voor een avondfeest.

Erve Brookert-Reuselink

Erve Brookert-Reuselink is een unieke trouwlocatie in Winterswijk-Brinkeurne. U kunt terecht in de tuinen bij het prachtige rijksmonument Erve Brookert, of in een van de zalen. Eveneens beschikt Reuselink over een nieuw sfeervol restaurant met huiselijke coffeebar. Voor zowel het bruidspaar als de gasten biedt Reuselink prachtige overnachtingsmogelijkheden en voor de allerkleinsten is er een ruim aanbod in speelvoorzieningen.

Aanvraag

Als u op locatie wilt trouwen moet u het volgende doen:

1. Vul het formulier Aanwijzingsverzoek vaste trouwlocatie in.
2. Voeg de bijlagen toe die in het formulier staan vermeld.

U moet de aanvraag uiterlijk 13 weken voor de trouwdatum indienen.

De beslissing wordt binnen 8 weken schriftelijk meegedeeld.

Eenmalige locatie

Binnen de Gemeente Winterswijk kunt trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan op een locatie die u zelf hebt uitgezocht.

Als u op locatie wilt trouwen moet u het volgende doen:

1. Vul het formulier Aanwijzingsformulier voor een éénmalige aanwijzing van een trouwlocatie in.

2. Voeg de bijlagen toe die in het formulier staan vermeld.

3. Voeg een plattegrond van de bouwlaag toe waarop de huwelijksvoltrekking plaatsvindt (schaal 1:100 of groter). Hierop aangeven: de draairichting van deuren in de vluchtroutes vanuit de betreffende ruimte naar de voordeur/achterdeur(en) en/of direct naar buiten(tuindeur). De opstelling van stoelen/tafels en ander meubilair op schaal intekenen.

U moet de aanvraag uiterlijk 13 weken voor de trouwdatum indienen.

De beslissing op het verzoek wordt binnen 8 weken schriftelijk meegedeeld.

Trouwambtenaren

Als u gaat trouwen, mag u een voorkeur voor een buitengewoon ambtenaar (trouwambtenaar) aangeven. Wanneer u geen voorkeur aangeeft, krijgt u een trouwambtenaar van de burgerlijke stand toegewezen.

Een kosteloos huwelijk, kosteloos partnerschap, flitshuwelijk en flitspartnerschap wordt gesloten door een beëdigde medewerker van het Team Burgerzaken. U kunt dan geen voorkeur voor een medewerker aangeven.

Yvonne Verheijen-Bal

Hallo, ik ben Yvon Verheijen-Bal. Gehuwd en geboren in 1958 te Winterswijk. Waarom ik buitengewoon ambtenaar geworden ben? Het kwam toevallig op mijn pad en ik vind het geweldig om het mensen naar de zin te maken. Ik sta al 27 jaar in het theater met het Winterswijks Muziektheater. En het is heel fijn dat je dit voor mensen kunt doen. Nu zie ik wel overeenkomsten tussen theater en de voltrekking van een huwelijk. Want wat is er dan mooier om met een bruidspaar in contact te komen en samen de dag van hun leven tot een onvergetelijk iets te maken. Samen kijken wat er mogelijk is, wat ze graag zouden willen horen. Je inleven in het bruidspaar en samen te komen tot een mooie speech, zodat je het bruidspaar en de mensen om hen heen een mooie herinnering mee kunt geven. Uitleg geven over hoe het allemaal verloopt, wat er allemaal kan, en niet kan. Samen zorgen dat dit één van de mooiste dagen van hun leven wordt.

Erna Bosma-Kremer

In september 2015 ben ik beëdigd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Winterswijk. Hier woon ik zelf ook met mijn man en kinderen. Ik vind het een voorrecht om jullie huwelijk te mogen voltrekken. Deze dag is hopelijk een van de mooiste dagen van jullie leven.Graag wil ik een steentje bijdragen aan deze feestelijke dag door de huwelijksceremonie te voltrekken op de manier die jullie willen. Het is immers jullie dag. Samen nemen we tijdens het voorgesprek de ceremonie door en wil ik jullie  graag beter leren kennen. Jullie kunnen tijdens dit gesprek natuurlijk aangeven wat jullie wensen, ideeën en verwachtingen zijn.

Ik schrijf een persoonlijke toespraak waarin jullie jezelf zullen herkennen en waarin ruimte is voor humor en emotie. Het allerbelangrijkste is dat jullie met heel veel plezier terugkijken op deze bijzondere dag.

Leander Grooten

Wat leuk dat jullie je willen verbinden. Van harte met dat voornemen! Of het nu trouwen of registreren van je partnerschap is: jullie kiezen voor elkaar en markeren dat moment met de mensen die rondom jullie staan. Als trouwambtenaar draag ik met veel plezier bij aan de wettelijke verbintenis van deze mijlpaal.  Mijn naam is Leander Grooten (1976) en ik woon in Winterswijk met mijn vrouw en dochter. Ik werk als zelfstandig schrijver en ben verbinder tussen mensen op het snijvlak van maatschappij en levensbeschouwing. 

Maar het gaat in jullie huwelijk niet om mij, maar om wat bij jullie van onschatbare waarde is. In elkaar, in relaties met anderen en de omgeving rondom je. Graag ga ik met jullie in gesprek om in woorden te kunnen vatten wat liefde bij jullie is. En verschilt van persoon tot persoon en maakt elke ceremonie uniek en bijzonder, vooral voor jullie, maar ook voor mij als jullie trouwambtenaar!

Rudy Smolders

Mijn naam is Rudy Smolders en ik woon in Winterswijk samen met mijn vrouw en onze drie zonen. Ik werk als leerkracht in het basisonderwijs en ben geïnteresseerd in mensen en in de verhalen van mensen. En als trouwambtenaar wil ik me heel graag in jullie verhaal verdiepen. Tijdens een kennismakingsgesprek nemen we de ceremonie door en leer ik jullie beter kennen. Ook kunnen jullie dan aangeven wat jullie wensen en ideeën zijn. Dat is voor iedereen anders en dat maakt het ook zo mooi om daar woorden aan te kunnen geven, wat je graag op zo'n dag wilt horen. Kortom: wat is jullie verhaal van de liefde voor elkaar?

Je trouwdag is één van de mooiste dagen uit je leven. Een dag waarin je het leven en de liefde viert en dit naar elkaar toe uitspreekt. Samen met je familie, vrienden en alle andere dierbare mensen die je om je heen wilt hebben. Ik vind het een eer om daar als trouwambtenaar een bijdrage aan te kunnen leveren door middel van een mooie speech met humor en emotie, met daarin alle ruimte voor jullie verhaal.

Kristel Nienhuis

Wat een eer vind ik het om mee te mogen genieten van jullie bijzondere dag. Mijn naam is Kristel Nienhuis. Ik woon in Winterswijk en in het dagelijks leven coach ik jongeren en docenten bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.   

In het mooie werk als trouwambtenaar komt mijn liefde voor de liefde, verhalen van mensen en voor taal samen. Het voelt echter nooit als werk! Met humor, een serieuze noot en afstemming op jullie persoonlijkheden maak ik van jullie ceremonie iets moois. Tijdens het voorgesprek gaan we samen op reis in jullie verhaal, om daar vervolgens met liefde en aandacht een mooie toespraak over te schrijven. Mijn stijl is informeel en sluit aan op jullie wensen. Ik zoek hierbij ook de interactie op met jullie en jullie gasten. Ik vind het namelijk prachtig om woorden te geven aan wat niet gezegd wordt, maar wel zichtbaar is. Het is voor mij vanzelfsprekend dat jullie wensen voorop staan. De ceremonie is voor mij geslaagd als deze eindigt met een lach op álle gezichten.

Sander Damen

Liefde tussen twee mensen vind ik het mooiste wat er is. Dat jullie je liefde willen bezegelen met een huwelijk of geregistreerd partnerschap maakt me vrolijk. Dit moet een dag worden waar jullie de rest van jullie leven met een grote glimlach aan terugdenken. Graag draag ik daar met een mooie ceremonie aan bij.

Om dat te kunnen doen, is het goed elkaar tijdens een kennismakingsgesprek op een plek waar jullie je thuisvoelen te leren kennen. In dat gesprek vraag ik jullie van alles over jullie als persoon en als stel, maar ook over jullie wensen voor de ceremonie. Uiteraard kunnen jullie mij daar ook van alles over vragen. Op basis van dat gesprek schrijf ik een persoonlijke toespraak met waar het kan wat humor. Samen maken we er een gedenkwaardig moment van.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De kosten zijn mede afhankelijk van de benodigde afschriften en uittreksels. De kosten voor een huwelijk zijn:

werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur: € 375,00
werkdagen buiten de hiervoor genoemde uren: € 580,00
zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur: € 480,00
zaterdag buiten de hiervoor genoemde uren:  € 940,00
zondag tussen 10.00 en 17.00 uur: € 580,00
zondag buiten de hiervoor genoemde uren genoemd  € 1.150,00

Ondertrouw/melding voorgenomen huwelijk

De ondertrouw is sinds 1 september 2015 vervangen door een melding van het voorgenomen huwelijk. Voor het gemak blijven we het wel ondertrouw noemen.

U doet de melding bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de trouwgemeente.

De melding Voorgenomen huwelijk doet u minstens 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen? Dan moet u opnieuw een melding doen.

Uw persoonsgegevens moeten volledig zijn opgenomen in de basisregistratie personen (BRP) van uw woongemeente. Als u in Nederland bent geboren en daar altijd heeft gewoond is dat zeer waarschijnlijk het geval. Bent u in het buitenland geboren en/of heeft in het buitenland gewoond? Dan moet u misschien nog documenten overleggen, zoals bijvoorbeeld een geboorteakte, ongehuwdheidsverklaring, overlijdensakte of huwelijksakte met echtscheidingsdocumenten. U kunt ons hierover bellen op (0543) 543 543.

Nadat u in uw trouwgemeente het voornemen heeft ingeleverd, zal de ambtenaar van de burgelijke stand daar uw gegevens controleren en vaststellen of u aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Neem daarom ruim voor uw voorgenomen trouw- of partnerschapsdag contact op met uw trouwgemeente.

Melding voorgenomen huwelijk doen. U kunt de melding in persoon of schriftelijk doen.

Schriftelijk

Vul het formulier Melding voorgenomen huwelijk (PDF, 243 KB) volledig in stuur deze voorzien van handtekeningen op naar de gemeente:

per e-mail: gemeente@winterswijk.nl
per post: Gemeente Winterswijk, postbus 101, 7100 AC Winterswijk

Vergeet u niet om kopieën van identiteitsbewijzen van uzelf en de getuigen als bijlage mee te sturen.

In persoon

Om de melding van een voorgenomen huwelijk/partnerschap te doen, komt u naar het Gemeentekantoor. Maakt u daarvoor eerst een afspraak, via telefoonnummer (0543) 543 543 of online.

Neemt u kopieën van identiteitsbewijzen van uzelf en de getuigen mee.

Flitshuwelijk

In Winterswijk bestaat de mogelijkheid om een flitshuwelijk te sluiten. De kosten hiervoor zijn € 150,00 en moeten tijdens de voltrekking worden voldaan.

Kosteloos trouwen

In de gemeente Winterswijk is het mogelijk om kosteloos te trouwen op dinsdagmorgen om 9.00 uur en om 9.15 uur. Deze huwelijksvoltrekking kan alleen plaatsvinden in het gemeentekantoor te Winterswijk en bestaat alleen uit de wettelijk voorgeschreven formaliteiten zoals:

het geven van het ja-woord

het ondertekenen van de huwelijksakte door het bruidspaar en de getuigen

eventueel ringen wisselen

Let op: De omslag van het boekje kost € 35,00. De akte die in het boekje wordt opgenomen kost € 14,30.

Meenemen

Beiden een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, Nederlandse identiteitskaart of vreemdelingendocument). Als u niet samen komt, moet u ook het legitimatiebewijs van uw partner meenemen.
Kopie legitimatiebewijs van uw getuigen (minimaal 2, maximaal 4 getuigen).
Aanvullende persoonsgegevens van uw getuigen: straatnaam, huisnummer en woonplaats.
Als een van u beiden of allebei in het buitenland geboren is of in het buitenland gewoond heeft, zijn meer documenten nodig. Neem in dat geval contact op met de gemeente.
Minderjarig of onder curatele gesteld? Vergeet niet om eerst toestemming te regelen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente:

E-mail: gemeente@winterswijk.nl
Telefonisch: (0543) 543 543
Bezoekadres: Stationsstraat 25
Schriftelijk: Gemeente Winterswijk, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation