Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Westland

Gemeente Westland
Stokdijkkade 2
2671 GW Westland

Trouwen in Westland

Trouwen in de gemeente Westland? YES, PLEASE! Dit wordt de dag waar je altijd aan zult terugdenken en je liefde zal vieren samen met familie en vrienden in een ontspannen en prachtige omgeving. Daarom is het ook zo belangrijk om een perfecte trouwlocatie te vinden die naadloos aansluit op jullie wensen en dromen. 

Kies uit een groot aantal trouwlocaties in Westland. Of je nu een intieme ceremonie wilt of een groot feest, er is iets voor iedereen. Het gebied staat bekend om zijn prachtige bloemen en groenten, dus je kunt er zeker van zijn dat je omringd zult zijn door adembenemende decoraties en bloemstukken. Ook voor de trouwfoto’s is dat erg handig! Niemand zal zulke mooie trouwfoto’s hebben als jullie. Wie wil er nu geen adembenemende trouwfoto aan de muur?

Trouwen in de gemeente Westland is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Er is genoeg vervoer en accommodatie in de buurt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je gasten naar de locatie krijgt of waar ze moeten overnachten. Daarover gesproken: heb je alle mooie bruidssuites in Westland al bekeken? Oehlala! Romantiek is in de lucht. 

En het beste nog, de lokale leveranciers zijn geweldig en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jullie dag perfect verloopt. Of je nu op zoek bent naar een fotograaf of een cateraar, alle professionals vind je bij ons op de website. Zoek en vind de beste lokale professionals en maak direct een afspraak om kennis te maken. 

Kortom, trouwen in de gemeente Westland is de juiste keuze als je op zoek bent naar een prachtige en ontspannen locatie waar je de liefde kunt vieren. Dus waar wacht je nog op? Maak van jullie trouwdag een onvergetelijke dag en trouw in de gemeente Westland! Succes gegarandeerd. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Volledige ceremonie

't Heilige Geest Hofje maandag - vrijdag 09.30 - 16.30 uur € 556,00
't Heilige Geest Hofje zaterdag 10.30 - 14.30 uur € 556,00

Kiest u voor een andere locatie, dan betaalt u € 502,00 aan de gemeente én de kosten die u aan de locatie zelf betaalt.

Eenvoudige ceremonie

Spreekkamer gemeentehuis maandag en donderdag 13.30 - 16.00 uur € 291,00
Spreekkamer gemeentehuis dinsdag, woensdag en vrijdag 09.00 - 16.00 uur € 291,00

De kosten van een eenvoudige ceremonie betaalt u meteen na het maken van de melding voorgenomen huwelijk met iDeal.

Gratis ceremonie

Iedere woensdag om 9.00 uur en om 9.15 uur kunt u gratis trouwen in een spreekkamer van het gemeentehuis. Dit kan alleen als u en/of uw partner in gemeente Westland woont. Houdt u rekening met een langere wachttijd.

Overige kosten

Trouw- of partnerschapsboekje standaard € 28,00
Trouw- of partnerschapsboekje luxe (leer) € 39,00
Getuige van gemeente € 43,00
Aanwijzing beëdigde trouwambtenaar uit een andere gemeente € 155,00
Aanwijzing niet eerder beëdigde trouwambtenaar van eigen keuze € 225,00
Reservering van een ruimte € 99,00
Extra trouw- of partnerschapsboekje € 39,00
Als u de door u gereserveerde datum annuleert, krijgt u de € 99,00 van de reservering niet terug.

Informatie

Gemeentehuis
Verdilaan 7, 2671 VW  Naaldwijk (routeplanner)
Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk
Telefoonnummer 140174 
Telefoonnummer vanuit het buitenland 0031 174 673 700
Whatsapp via 06-13 79 70 20
info@gemeentewestland.nl 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation