Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Vlieland

Gemeente Vlieland
Dorpsstraat 127
8899 AE Oost-Vlieland

Trouwen in Vlieland

Ben je op zoek naar de perfecte plek om te trouwen? Waarom kies je niet voor de gemeente Vlieland? Dit prachtige eiland is de perfecte locatie voor jullie speciale dag. Het is gelegen aan de Waddenzee en omringd door prachtige natuur, wat zorgt voor een onvergetelijke achtergrond voor jullie trouwfoto's.

Op Vlieland kun je genieten van de rust en de stilte, en tegelijkertijd volop genieten van de gezelligheid en de charme van het eiland. Dit maakt het de ideale plek voor verliefde stellen die op zoek zijn naar een intieme en ontspannen trouwerij.

Trouwen op Vlieland betekent ook dat je de keuze hebt uit verschillende mooie en unieke locaties voor jullie ceremonie. Of je nu op zoek bent naar een plek met uitzicht op zee, of een rustiek strand, op Vlieland is er voor ieder wat wils. Je kunt er zelfs voor kiezen om te trouwen in een prachtige duinpan, waar je helemaal alleen bent met de natuur en elkaar. Hoe gaaf is dat! Bekijk hier alle trouwlocaties op Vlieland. 

Een trouwerij op Vlieland is niet alleen prachtig en romantisch, maar het is ook een handig en stressvrij alternatief voor stellen die liever op één locatie willen trouwen en feesten. Er zijn veel mogelijkheden voor verblijf op het eiland, zodat je en je gasten de hele dag op Vlieland kunnen blijven, zonder zich zorgen te hoeven maken over het reizen.

In de gemeente Vlieland kun je je trouwerij helemaal op jouw manier invullen. Of je nu op zoek bent naar een formele ceremonie of een meer informele, ontspannen sfeer, het is allemaal mogelijk op dit prachtige eiland. En met de hulp van de plaatselijke trouwambtenaren kun je er zeker van zijn dat alles soepel verloopt.

Dus waar wacht je nog op? Trouw op Vlieland en beleef een onvergetelijke dag, vol met liefde, geluk en romantiek. Maak herinneringen voor het leven en laat je verrassen door de charme en de schoonheid van dit prachtige eiland.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2023 (onder voorbehoud)

De hier onder vermelde bedragen gelden voor de reguliere tijdstippen, die u hier kunt terugvinden. Buiten deze tijden kunnen andere bedragen in rekening worden gebracht.

maandag tot en met vrijdag € 219,00
maandag van 9.00 tot 9.30 uur € 0,00
zaterdag € 496,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation