Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo
Kornoeljeplein 1
9481 AW Tynaarlo

Trouwen in Tynaarlo

Whoehoe, wat een spannende tijd! Je gaat trouwen! En wat is er nou romantischer dan trouwen in de gemeente Tynaarlo? Dit prachtige gebied biedt de perfecte achtergrond voor jullie grote dag. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij of een moderne locatie, in Tynaarlo vind je het allemaal!

Er is iets bijzonders aan trouwen in de natuur. De frisse lucht, het zachte geritsel van de bomen en het geruis van de beekjes maken deze locatie tot een waar paradijs voor natuurliefhebbers. En als het regent? Geen probleem! In Tynaarlo vind je ook prachtige indoor locaties die perfect zijn voor een intieme en knusse bruiloft. Bekijk deze geweldige indoor én outdoor trouwlocaties in Tynaarlo op onze website eens. 

Maar wat maakt Tynaarlo nou zo'n populaire trouwlocatie? Ten eerste, is de gemeente Tynaarlo een rustiek en idyllisch dorp met prachtige natuur en een rijke cultuur. Hier vind je ook vele historische monumenten en gebouwen, waaronder kastelen, molens en boerderijen. Deze locaties zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook de perfecte achtergrond voor jullie trouwfoto's. Super sfeervol!

En laten we het nou hebben over de gastvrijheid van de mensen in Tynaarlo. Je zult hier verwelkomd worden met open armen en hartelijke dorpsgezelligheid. Of je nu op zoek bent naar een traditionele bruiloft of iets meer avontuurlijks, de lokale leveranciers en dienstverleners staan klaar om je te helpen bij het organiseren van jullie droombruiloft.

Al met al is trouwen in de gemeente Tynaarlo een fantastische keuze voor koppels die op zoek zijn naar een unieke en romantische locatie voor hun grote dag. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij, een prachtig kasteel of een moderne locatie, in Tynaarlo vind je het allemaal! Hulp nodig bij het organiseren van je bruiloft of wil je meer inspiratie opdoen? Lees dan onze leuke artikelen of kijk eens tussen onze professionals. Have fun! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwen in het gemeentehuis

Trouwambtenaar van de gemeente

Maandag tot en met vrijdag € 675,55
Zaterdag € 910,85

Eigen trouwambtenaar

Maandag tot en met vrijdag € 424,75
Zaterdag € 660,05

Trouwen op een vrije locatie

Trouwambtenaar van de gemeente

Maandag tot en met vrijdag € 496,05
Zaterdag, zondag en feestdagen € 654,30

Eigen trouwambtenaar

Maandag tot en met vrijdag € 254,25
Zaterdag, zondag en feestdagen € 403,50

Overige kosten  

Trouwboekje geprint € 32,80
Trouwboekje gekalligrafeerd € 50,15
Bijschrijving kind gekalligrafeerd € 10,65
De kosten voor huur en andere zaken van de trouwlocatie  Variabel
Eventuele vergoeding voor het voltrekken van een huwelijk door een eigen trouwambtenaar  Variabel
Annuleringskosten (ook wanneer een gratis huwelijk wordt geannuleerd)  € 89,65

Gratis huwelijk of partnerschap

In de gemeente Tynaarlo bestaat de mogelijkheid om gratis een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan. U kunt dat bij uw digitale melding voorgenomen huwelijk of partnerschap aangeven. Een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, op maandagmorgen om 9.00 of 9.30 uur. Het wordt afgehandeld door de dienstdoende ambtenaar. U kunt dus niet kiezen uit een van onze buitengewone ambtenaren burgerlijke stand. De spreekkamer biedt, naast het bruidspaar, plaats aan maximaal 4 getuigen. De ceremonie duurt ongeveer 10 minuten. Er is tijdens de ceremonie geen ruimte voor toespraken van andere aanwezigen.

Op de maandag dat u trouwt of uw geregistreerd partnerschap sluit, vraagt de ambtenaar van de burgerlijke stand eerst naar uw identiteitsbewijs. Heeft u dat niet bij zich, dan kan het huwelijk of geregistreerd partnerschap niet door gaan.

Alle wettelijke bepalingen zijn onverminderd op een gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap van toepassing.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation