Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Twenterand

Gemeente Twenterand
Manitobaplein 1
7671 GS Twenterand

Trouwen in Twenterand 

Twenterand draagt bij aan feestelijke dag

Trouwen is een heel bijzondere gebeurtenis in uw leven. Maanden van tevoren bent u al bezig om deze dag te organiseren. Een mooie geschikte trouwlocatie is hierbij een belangrijke keuze. In de gemeente Twenterand heeft u de keuze uit diverse locaties waar u uw huwelijk / geregistreerd partnerschap kunt laten voltrekken. Naast het gemeentehuis in Vriezenveen kunt u in principe trouwen waar u maar wilt. 

Waar u ook zult trouwen, de gemeente Twenterand doet haar uiterste best om u met raad en daad bij te staan om er een onvergetelijke dag van te maken. Deze pagina is daarbij een handige leidraad voor alle aanstaande bruidsparen in Twenterand. Ik wens u alvast een fijne trouwdag toe!

mr. J.C.F. Broekhuizen
Burgemeester Twenterand

U wilt gaan trouwen?

Voordat u voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand staat om elkaar het jawoord te geven, moeten heel wat zaken geregeld worden. Ook bij de gemeente moet u op tijd zaken regelen, het meeste kan digitaal door in te loggen met uw DigiD. Hier volgt een overzicht van stappen die in de meest gebruikelijke gevallen gezet moeten worden. Voor sommige bruidsparen gelden afwijkende regels. U kunt zelf bepalen of u een “bijzonder geval” bent door het stukje met de titel “persoonlijke situatie” goed door te lezen.

Digitale melding voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, meldt u uw plannen bij de gemeente. Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van het huwelijk of het registreren van het partnerschap. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien.

Wat moet ik doen?

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.

U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.

Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Persoonlijke situatie

In sommige gevallen moet u er rekening mee houden dat het langer kan duren voordat alle formaliteiten afgewikkeld zijn. Als u zich hiervan op tijd bewust bent, voorkomt dat teleurstelling. Ook is het belangrijk om precies te weten wat er van u verwacht wordt. Als één van de volgende situaties op u van toepassing is, kunt u beter persoonlijk langskomen voor informatie:
u en/of uw partner zijn geen Nederlander;
u en/of uw partner zijn langer dan zes maanden uitgeschreven geweest uit de Gemeentelijke Basisadministratie;
in geval van buitenlandse stukken (bijvoorbeeld een buitenlandse geboorteakte);
indien u beiden niet in Nederland staat ingeschreven.

Trouwlocaties in Twenterand

In de gemeente Twenterand is het mogelijk om te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan op een door u gewenste locatie. In principe kunt u trouwen waar u maar wilt. Wel bent u zelf verantwoordelijk wanneer u uw huwelijk / geregistreerd partnerschap wilt laten voltrekken op een door u gewenste locatie. Verder is er geen gemeentebode aanwezig op een locatie buiten het gemeentehuis. Voor meer informatie over trouwen op locatie kunt u deze link aanklikken. 

Ambtenaren van de burgerlijke stand

Binnen Twenterand zijn er diverse buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand, die een huwelijk mogen voltrekken. Bovendien mogen ook personen die buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in een andere gemeente in Nederland zijn een huwelijk / geregistreerd partnerschap in Twenterand sluiten.

De buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand van Twenterand stellen zich hier voor.

Bijzondere omlijsting huwelijksvoltrekking

Bruidsparen die speciale muziek willen horen tijdens het sluiten van hun huwelijk of geregistreerd partnerschap, kunnen een USB stick aanleveren met hun favoriete muziek. Wie andere (leuke en/of bijzondere) ideeën heeft kan deze voorleggen aan de gemeente. Indien mogelijk, zal aan dergelijke verzoeken worden meegewerkt.

Getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking moeten tenminste twee en maximaal vier getuigen aanwezig zijn. Getuigen moeten tenminste 18 jaar oud zijn.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag: € 283,10* 
Zaterdag tot 14:00 uur: € 874,40* 
Huwelijk op locatie: € 325,70* 
Huwelijk of geregistreerd partnerschap op locatie na 18.00 uur: € 364,00* 
Huwelijk of geregistreerd partnerschap op locatie zaterdags: € 376,00* 
Huwelijks- of of geregistreerd partnerschapboekje: € 44,80* 
Benoemen ambtenaar van de Burgerlijke Stand voor 1 dag: € 252,45* 
Getuige (van de gemeente) per getuige: € 37,15* 
Akte van huwelijksbevoegdheid: € 25,10* 
Omzetting van een geregistreerd partnerschap in Huwelijk in het gemeentehuis: € 111,45* (zonder gebruik te maken van de trouwzaal)

Let op: locaties kunnen u ook een bedrag in rekening brengen. Dit staat los van de gemeentelijke leges.

* legeswijzigingen voorbehouden

De kosten van het huwelijk of geregistreerd partnerschap, de (eventueel) benodigde uittreksel(s) en het trouwboekje of geregistreerd partnerschapboekje, worden bij het tekenen van de verklaring van melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap betaald.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation