Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Teylingen

Gemeente Teylingen
Wilhelminalaan 25
2171 CS Teylingen

Trouwen in Teylingen

De dag van uw dromen, die viert u samen in Teylingen

Kiezen voor elkaar is kiezen voor Teylingen. We willen u helpen de dag van uw dromen die inkleuring te geven die helemaal past bij uw eigen verwachting. Daarmee geeft u uw huwelijk of het laten registreren van uw partnerschap een heel eigen invulling. Teylingen wil er alles aan doen om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken.Voor het jawoord kunt u als vanouds terecht in ons mooie bestuurscentrum in Voorhout of in het gemeentekantoor in Sassenheim. Daarnaast heeft Teylingen nog zeven andere bijzondere locaties, zowel in Sassenheim als in Warmond.
Trouwens, er is meer mogelijk in onze gemeente:
U kunt uw eigen trouwlocatie voordragen (onder voorwaarden)

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Teylingen.

U kunt uw favoriete ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen.
U kunt (onder voorwaarden) uw eigen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand meenemen.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de Gemeente, 14 0252 voor het bespreken van de mogelijkheden.

Voor nu wil ik u feliciteren met uw keuze voor elkaar. En voor straks spreek ik de hoop uit dat u voor de formele bevestiging daarvan kiest voor Teylingen!

Met vriendelijke groeten vanuit een fantastisch Teylingen.

C.G.J. (Carla) Breuer
burgemeester van Teylingen

Trouwlocaties in Teylingen

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. De gemeente moet toestemming geven voordat u op deze plek mag trouwen. Neemt u voor meer informatie contact op met het team Burgerzaken. U kunt dan ook de gewenste datum vastleggen. Als uw ceremonie niet plaatsvindt op een van de gemeentelijke locaties (het bestuurscentrum in Voorhout of het gemeentekantoor in Sassenheim) dan betaalt u naast de kosten (huwelijksleges) voor de ceremonie ook een bedrag aan uw trouwlocatie. Voor deze kosten kunt u contact opnemen met de trouwlocatie zelf. Bekijk al onze officiële trouwlocaties hieronder. 

Trouwlocatie reserveren

U kunt een trouwlocatie reserveren bij de medewerkers van het team Burgerzaken, telefoon 14 0252.

Trouwzaal van het bestuurscentrum van de gemeente Teylingen
De trouwzaal in het bestuurscentrum in Voorhout is modern ingericht. Op 1 wand is een lichtpaneel aangebracht met de glas-in-lood ramen uit het oude gemeentehuis van Voorhout. De zaal biedt plaats aan 60 personen.

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur
Raadhuisplein 1
2215 MA Voorhout
Telefoon: 14 0252

Raadzaal van het gemeentekantoor van de gemeente Teylingen
De raadzaal in het gemeentekantoor in Sassenheim is modern ingericht. Hier is geen limiet voor het aantal personen wat bij het huwelijk aanwezig kan zijn. Het gemeentekantoor is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is voldoende parkeergelegenheid naast het gemeentekantoor. Het bruidspaar kan voor de deur van het gemeentekantoor parkeren. Wilt u de locatie bezichtigen, dan kunt u langskomen tijdens de openingsuren. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met het team Burgerzaken, telefoon 14 0252.

Maandag 8.30 - 13.00 uur
Dinsdag 8.30 - 16.00 uur
Woensdag 8.30 - 16.00 uur 
Donderdag 8.30 - 20.00 uur 
Vrijdag 8.30 - 16.00 uur

Wilhelminalaan 25
2171 CS  Sassenheim
Telefoon: 14 0252

Partycentre De Oude Tol
Partycentre De Oude Tol heeft verschillende zalen met diverse stijlen waar u kunt trouwen. Denk aan een glamourhuwelijk in de Victoriazaal (35 personen), een klassiek huwelijk in de Bibliotheek (40 personen) of een huwelijk in de Tuinzaal voor grotere gezelschappen (150 personen). Alle ruimten zijn toegankelijk voor minder validen.

Het Oude Raadhuis van Warmond
Het Oude Raadhuis in Warmond is sfeervol ingericht. In de zaal kunnen maximaal 30 personen. Als er meer personen meekomen, moet hen helaas de toegang worden geweigerd. Dit is onder meer noodzakelijk vanwege de brandveiligheid. Voor minder validen is het Oude Raadhuis slecht toegankelijk vanwege de aanwezige steile trap. Parkeren kan achter het Oude Raadhuis/gymnastieklokaal aan het Kaakspleintje, bereikbaar vanaf de Herenweg (beperkt aantal parkeerplaatsen). U kunt dus niet parkeren op het pleintje voor het Oude Raadhuis. Een uitzondering hierop is het vervoermiddel van het bruidspaar zelf.

Dekker Warmond

Dekker Warmond heeft 3 sfeervolle ruimten die geschikt zijn als trouwlocatie: De Elephant Club, de Elephant Bar en de Kaagzaal. De ruimten zijn toegankelijk voor minder validen. Als u de ruimten wilt bezichtigen kunt u contact opnemen met Dekker Warmond.

Brasserie de Kaagsociëteit
Op een schilderachtige locatie aan de Kagerplassen ligt Brasserie de Kaagsociëteit. De brasserie beschikt over 2 sfeervolle, nautische ruimten die geschikt zijn als trouwlocatie. De Ledenzaal is geschikt voor 30 personen, de Koepelzaal is geschikt voor 100 personen. Beide ruimten zijn toegankelijk voor minder validen. Om Brasserie de Kaagsociëteit te bereiken moet u een oversteek per voetveer maken. De reistijd bedraagt ongeveer 2 minuten. Ook het voetveer is toegankelijk voor minder validen. Als u de ruimten wilt bezichtigen kunt u contact opnemen met Brasserie de Kaagsociëteit.

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
Hotel Sassenheim-Leiden beschikt over 16 sfeervolle zalen die geschikt zijn als trouwlocatie voor veel uiteenlopende wensen; van een intieme receptie, ceremonie, culinair diner tot een spetterend feest met DJ! De zalen zijn volledig in te richten naar uw eigen stijlwensen. Trouw in diverse stijlen en laat de gasten genieten van de royale hotelvoorzieningen. Als afsluiting van de indrukwekkende huwelijksdag kunt u de huwelijksnacht doorbrengen in één van onze zes romantische suites. Voor meer informatie en het bezichtigen van de zalen en restaurants kunt u contact opnemen met Hotel Sassenheim-Leiden.

Rederij Van der Meer/Partyschip Koningin Juliana
Letterlijk in het huwelijkbootje stappen? Dat kan aan boord van het sfeervolle partyschip de Koningin Juliana van Rederij Van der Meer. Dankzij de 2 riante salons met ieder een eigen gezellige scheepsbar en een groot panoramadek leent het partyschip zich uitstekend voor uw receptie, diner en feestavond. Het schip biedt plaats aan 25 tot 150 personen, maar omdat de huwelijksceremonie op 1 dek plaats vindt adviseren wij tijdens de plechtigheid tot 75 personen. Het schip beschikt over een 2 rolstoelliften en 1 invalidentoilet. Tijdens de huwelijksplechtigheid ligt het schip aangemeerd in Park Groot Leerust. Als u het schip wilt bezichtigen kunt u contact opnemen met de Rederij.

Kinderboerderij de Klaprooshof

De huwelijken op kinderboerderij De Klaprooshof vinden plaats op het grote grasveld. Bij slecht weer zorgen de beheerders voor een grote tent of een grote parasol. Op deze trouwlocatie kan alleen in het voorjaar, de zomer en het najaar getrouwd worden en bij redelijk aangename temperaturen. De locatie biedt ruimte aan 50 personen en er is voldoende parkeergelegenheid

Paviljoen Sassennest Park Rusthoff Sassenheim

Paviljoen het Sassennest ligt midden in het park Rusthoff in het centrum van Sassenheim. Het paviljoen is geschikt voor 40 à 50 personen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Het is niet mogelijk om na de huwelijksceremonie een uitgebreid feest te geven. Wel is kortdurend verblijf toegestaan om bijvoorbeeld het glas te heffen of om koffie en taart te nuttigen. Ook biedt het prachtige park u de mogelijkheid om trouwfoto's te maken.

Slot Teylingen

Slot Teylingen is een ruïne in de gemeente Teylingen en ligt op de grens van Voorhout en Sassenheim. De ruïne bestaat uit een ringmuur en een middeleeuwse woontoren (donjon), waarvan de ringmuur deel uitmaakt. De ruïne is gedeeltelijk door water omgeven. Het kasteel is een ronde waterburcht. De huwelijken kunnen plaatsvinden in het midden van de ruïne of in de donjon. Bij slecht weer beschikt de beheerder over drie tenten waarvan de grootste geschikt is voor 45 personen. Het terrein is niet geschikt voor rolstoelgebruikers maar in overleg kan de beheerder voor enkele aanpassingen zorgen. Het is niet mogelijk om na de huwelijksceremonie een uitgebreid feest, een receptie, lunch of diner te geven. Het is wel toegestaan om direct na de huwelijksvoltrekking (kortdurend) het glas te heffen of koffie en taart te nuttigen. Het slot biedt u diverse prachtige plekken voor het maken van uw trouwfoto's.

De Tulphoeve Kookstudio

De Tulphoeve is gevestigd in een monumentale bollenschuur in Voorhout, die in stijl is gerestaureerd tot een kookstudio. De bollenschuur ligt midden in de bollenvelden en biedt een unieke locatie om te trouwen. Deze locatie is geschikt voor maximaal 50 personen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is voldoende parkeergelegenheid naast het pand. Na de ceremonie kan er eventueel aan de slag worden gegaan met een kookworkshop. Er kan ook worden geproost, geluncht of gedineerd in de Tulphoeve.

De Molen van Sassenheim

De Molen van Sassenheim dateert uit 1846 en ligt in de Postwijk in Sassenheim. Wilt u klein en intiem het jawoord geven, dan is dit een unieke locatie. In de molen staan de oude raadstafel en stoelen van de gemeente Sassenheim. De Molenromp is geschikt voor 25 à 30 personen en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving. Het is niet mogelijk om na de huwelijksceremonie een uitgebreid feest te geven. Wel is kortdurend verblijf toegestaan, om bijvoorbeeld het glas te heffen of om koffie en taart te nuttigen. Ook heeft u de mogelijkheid om trouwfoto’s te maken in en rondom de molen.

Trouwlocatie Hotel Restaurant Boerhaave

De feestzaal van Hotel Restaurant Boerhaave beschikt over een mooie feestzaal, die geschikt is als trouwlocatie. De zaal is flexibel aan te passen naar de grootte van uw gezelschap (tot 150 personen) en grenst aan een terras, waar u bij mooi weer gebruik van kunt maken. U kunt ook aan mooi gedekte ronde tafels dineren met gezelschappen tot 100 personen. Per tafel kunt u met gezelschappen tot 10 personen dineren. Hotel Restaurant Boerhaave vindt het belangrijk dat uw huwelijksfeest een bijzonder moment wordt waar u zeer tevreden op terug kunt kijken. Graag nodigen zij u uit, onder het genot van een kopje koffie, uw wensen en ideeën met hen te bespreken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hotel Restaurant Boerhaave. 

Brasserie Coazy

Op het eiland Koudenhoorn, gelegen in één van de Kagerplassen ‘t Joppe, staat Brasserie Coazy. Een unieke locatie met uitzicht over water en uitzicht op de mooie natuur.

De Brasserie heeft alles om uw dag Coazy en onvergetelijk te maken.

Minder validen kunnen vanaf de parkeerplaats worden opgehaald met onze overdekte golfkar. Deze biedt plaats aan 7 passagiers tegelijk. Ook kunt u ervoor kiezen om met de boot uw entree te maken. De ligplaatsen liggen voor de deur van Coazy op 100 meter afstand. Kom gerust eens een kijkje nemen en vraag naar onze mogelijkheden.

De trouwambtenaren van Hillegom, Lisse en Teylingen

Wat leuk dat u wilt trouwen in de gemeente Hillegom, Lisse of Teylingen. Bij deze bijzondere dag hoort natuurlijk een mooie trouwceremonie. De Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand speelt daarbij een belangrijke rol. U kunt zelf kiezen welke trouwambtenaar uw huwelijk sluit. Onze trouwambtenaren stellen zich graag aan u voor.

Klik op de foto van de trouwambtenaar van uw keuze voor meer informatie.

Melding voorgenomen huwelijk of partnerschap

Als u in onze gemeente wilt trouwen/een partnerschap wilt aangaan dient u het meldingsformulier samen met uw partner thuis in te vullen en te ondertekenen. Hiervoor verzamelt u kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de aanstaande echtgenoten en de getuigen (minimaal 2 en maximaal 4).

Indien u kiest voor een ‘eigen trouwambtenaar’ en/of ‘eigen trouwlocatie’ voegt u de desbetreffende aanvraagformulieren en benodigde documenten toe. Houdt daarbij rekening met het feit dat zowel de aanvraag voor een eigen trouwambtenaar als de aanvraag voor een eigen trouwlocatie minimaal 3 maanden voor de trouwdatum bij ons binnen moet zijn. Wanneer u de benodigde stukken heeft verzameld en het formulier heeft ondertekend, maakt u telefonisch een afspraak om de complete meldingsstukken in te leveren bij de balie van de afdeling burgerzaken.

Houdt u er rekening mee dat de eventuele kosten van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aan de balie moeten worden voldaan. Indien de melding niet compleet is, nemen wij deze niet in behandeling en is het op dat moment niet mogelijk om een huwelijksdatum/partnerschapsdatum in te plannen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud)

Eigen ambtenaar burgerlijke stand (uit andere gemeente) € 136,45
Ceremonie maandag 9.30 uur t/m vrijdag 16.00 uur € 415,00
Extra kosten éénmalig aangewezen locatie € 278,00
Kosteloze ceremonie maandag om 9.00 uur en 9.30 uur
Maandag na 9.30 t/m vrijdag 16.00 uur (m.u.v. woensdag 11.00 uur en 11.30 uur) € 415,00
Zaterdag van 10.00 uur tot en met 16.00 uur € 933,00
Zondag en daarmee gelijkgestelde dagen van 12.00 uur t/m 16.00 uur  € 1.347,00
Gemeentelijke getuige € 55,00
Trouwboekje € 31,00
Wijziging inrichting trouwzaal/trouwlocatie € 83,00
Geregistreerd partnerschap omzetten naar huwelijk € 52,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation