Trouwen in de Gemeente Stichtse Vecht

Gemeente Stichtse Vecht
Endelhovenlaan 1
3601 GR Stichtse Vecht

Trouwen in Stichtse Vecht

Heeft u al trouwplannen...

U heeft trouwplannen of wilt een partnerschap laten registreren? In Stichtse Vecht vindt u alle ingrediënten voor een onvergetelijke ‘mooiste dag’. U kunt kiezen uit een keur aan nostalgische en moderne trouwlocaties. U kunt zelfs letterlijk in het huwelijksbootje stappen.

De charmes van gemeente Stichtse Vecht

De Vecht in de provincie Utrecht is één van de meest idyllische rivieren van Nederland. Slingerend door een oer-Hollands polderlandschap tekent ze voor een groot deel het karakter en de charme van de dorpen die ze onderweg aandoet. De gemeente Stichtse Vecht combineert een rijke historie met het comfort van nu.

Prachtige dorpen en buitenplaatsen

Vlak boven Utrecht steelt het dorpje Oud-Zuilen de harten met zijn oude huizen en indrukwekkende Slot Zuylen. Na de gezellige oude dorpskern van Maarssen en het sfeervolle Breukelen vervolgt de rivier haar loop richting het betoverende Loenen en het al even innemende Vreeland. Langs de oevers roepen de fraaie buitenplaatsen romantische herinneringen op aan lang vervlogen tijden.

Kortom, van een bescheiden ceremonie in kleine kring tot een uitbundig feestprogramma met tientallen gasten: in Stichtse Vecht staan uw wensen centraal.

Gemeentelijke Trouwlocaties

Boom en Bosch

Met zijn statige 17e eeuwse hofstede en lommerrijke bospark is Boom en Bosch aan de Vecht in Breukelen het ideale decor voor een romantische bruiloft ‘op stand’. Het buitenhuis van weleer deed tot voor kort dienst als gemeentehuis.  Altijd al als een prinsenpaar op het balkon willen staan? Hier kan het.
Locatieadres: Markt 13, Breukelen

Goudestein

Een historisch landhuis verscholen in een park, met uitzicht over de Vecht: Goudestein in Maarssen biedt de allure, sfeer en faciliteiten voor een onvergetelijke huwelijksceremonie en stralende bruidsreportage. Het complex wordt tot op de dag van vandaag gebruikt als gemeentehuis.

U kunt kiezen uit diverse arrangementen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een uitgebreid arrangement van een uur of een bescheiden ceremonie van 15 minuten.

Locatieadres:
Goudestein, Diependaalsedijk 19 Maarssen

Slot Zuylen

Trouwen in de voetsporen van de legendarische Belle van Zuylen, de beroemde schrijfster uit de 18e eeuw? In het kasteelmuseum Slot Zuylen, idyllisch gelegen aan de Vecht bij het dorpje Oud-Zuilen, krijgt uw ja-woord een wel heel gedenkwaardige klank.

Locatieadres:  Tournooiveld 1,  Oud-Zuilen

Andere vaste trouwlocaties in Stichtse Vecht

Er zijn ongeveer 28 vaste trouwlocaties waar u kunt trouwen.

Boek je dag

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Houd bij het boeken rekening met het volgende:

Een optie nemen op een datum is niet mogelijk
Boeken van een bescheiden ceremonie kan vanaf 4 weken na de huidige datum
Boeken van een betaalde ceremonie of kosteloos kan vanaf 8 weken na de huidige datum
Vanwege een tijdelijke pontonbrug bij Boom en Bosch is het niet mogelijk om deze trouwlocatie te boeken voor de periode 15 december 2021 tot 31 maart 2022.
Op de gemeentelijke locatie Goudestein is naast het bruidspaar en de getuigen plek voor 45 gasten.
Op de gemeentelijke locatie Boom en Bosch is naast het bruidspaar en de getuigen plek voor 55 gasten.
Bij een kosteloos huwelijk zijn in totaal maximaal 6 personen toegestaan.
Een afspraak kun je maken via de huwelijkskalender.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

Het tarief voor het sluiten van een huwelijk, de registratie van een partnerschap of de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk (zonder kosten van de locatie) op een vast aangewezen trouwlocatie:

Maandag t/m vrijdag € 475,00
Zaterdag en zondag € 595,00

Een goede voorbereiding...

Uw huwelijk of partnerschapsregistratie wordt voltrokken door een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: zij vinden het geweldig om een bijdrage te leveren aan een van de mooiste dagen van uw leven. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen geinventariseerd.

Melden voorgenomen huwelijk of partnerschap

Leg huwelijkslocatie en huwelijksdatum vast

De melding van een voorgenomen huwelijk of partnerschap is de nieuwe term voor ondertrouw of onderregistratie. Meld jouw voorgenomen huwelijk of partnerschap gratis bij de gemeente waar je wilt trouwen of een partnerschap registreert.

Melding voorgenomen huwelijk

Doe de melding maximaal 1 jaar voor de ceremonie
Na het doen van de melding kun je voorkeur voor een trouwambtenaar aangeven
Voeg een geldig legitimatiebewijs bij

Je boekt de datum en locatie van jullie huwelijk via Boek je dag. Let op: Na het boeken ontvang je een e-mail waarin een link staat waarmee je de melding voorgenomen huwelijk kunt doen.

Kosteloos trouwen (alleen voor inwoners)

De kosteloze huwelijksceremonie is de meest eenvoudige ceremonie in Stichtse Vecht en alleen voor inwoners van de gemeente. Ten minste 1 partner staat ingeschreven in de gemeente Stichtse Vecht.

Tijdstip

Gratis trouwen kan op maandagmorgen om 8:45 en 9:15 uur.

Ceremonie

Bij de ceremonie mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen. Je kunt geen toespraak houden.

Trouwboekje

Een (duplicaat van een) trouwboekje kost € 20,00.

Locatie

De ceremonie is op Goudestein. Op andere locaties kun je niet gratis trouwen.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation