Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Son en Breugel

Gemeente Son en Breugel
Raadhuisplein 1
5691 AL Son en Breugel

Trouwen in Son en Breugel

Wauw, eindelijk gaan jullie trouwen… Een meisjesdroom komt uit! Er breekt een spannende en bijzondere tijd aan. Het plannen van de bruiloft, met als eerste stap natuurlijk het kiezen van de trouwlocatie. En waar kun je beter trouwen dan in de prachtige gemeente Son en Breugel? Hier vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte trouwdag: romantische trouwlocaties, de leukste dj’s, de lekkerste bruidstaarten, en ga zo maar door. 

Trouwen in Son en Breugel is een unieke ervaring. Of je nu op zoek bent naar een bescheiden of juist een uitbundige ceremonie, hier vind je altijd iets dat bij jou past. Het is de ideale plek voor stelletjes die op zoek zijn naar een unieke en onvergetelijke dag. Benieuwd naar alle mooie trouwlocaties in Son en Breugel? Klik op de link en doe alvast inspiratie op! 

Een groot voordeel van trouwen in Son en Breugel is de vele buitenlocaties. Je kunt terecht in het prachtige bosrijke gebied, of juist op een sfeervol landgoed. De gemeente biedt voor elk wat wils en is dus ook geschikt voor diverse thema's en stijlen. Via bovenstaande link zie je al snel dat er veel buitenlocaties tussen de trouwlocaties zitten, maar er zijn ook meer dan voldoende locaties die zich wat meer in het centrum bevinden. Wat past beter bij jullie?

Nog een pluspunt: de gemakkelijke bereikbaarheid. Son en Breugel ligt centraal in het land en is daarom makkelijk te bereiken voor jou en je gasten. Of je nu met de auto, trein of bus reist, alles is goed te regelen.

Kortom, trouwen in de gemeente Son en Breugel is een geweldige keuze voor stelletjes die op zoek zijn naar een bijzondere en onvergetelijke trouwdag. Laat je verrassen door de schoonheid van de omgeving en geniet van een dag vol liefde en geluk!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Trouwen/geregistreerd partnerschap in de trouwzaal van het gemeentehuis, aangewezen locatie of eigen locatie naar keuze

maandag t/m donderdag : € 565,90
vrijdag, zaterdag, zondag en feestdagen : € 620,55

Eenvoudig huwelijk/ registratie partnerschap

maandag t/m donderdag 9.00 - 17.00 uur : € 326,50
exclusief trouwboekje

Kosteloos huwelijk/registratie partnerschap

Bij een kosteloos huwelijk / registratie betaalt u wel voor een trouw/partnerschapsboekje.

Overige kosten

Kosten van de aangewezen locaties.
Kosten van een trouw/partnerschapsboekje: € 39,70 (alleen bij een eenvoudig of gratis huwelijk).
Kosten van eventuele uittreksels uit de registers van de burgerlijke stand € 15,70 per uittreksel.
Kosten van eventuele uittreksels uit de bevolkingsadministratie (uittreksel BRP) € 8,25 per uittreksel
In het geval de huwelijksvoltrekking wordt voltrokken door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand uit een andere gemeente, worden de tarieven verhoogd met € 223,40.
Als er een wijziging optreedt na de melding van het voorgenomen huwelijk/partnerschap, bedraagt het tarief per wijziging € 80,95. Bij wijzigingen binnen één week voor de voltrekking bedraagt het tarief per wijziging € 130,55.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation