Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Schiedam

Gemeente Schiedam
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Trouwen in Schiedam

Heerlijk

Heerlijk om naar toe te leven, prachtig om op terug te kijken. Uw trouwdag is een dag om nooit te vergeten. Dé dag moet natuurlijk zijn zoals u ervan gedroomd hebt. In Schiedam vindt u verschillende droomlocaties in een prachtige omgeving. In het ‘oude’ Stadhuis aan de Grote Markt worden stelletjes al sinds de zestiende eeuw in de voormalige raadszaal in de echt verbonden. Omringd door een stijlvol interieur, houten vloeren en prachtige vloer- en wanddecoraties bevindt u zich even in een andere wereld. Het Stadhuis is van oudsher de plek waar geliefden elkaar het jawoord geven. Nog altijd bieden het bordes en de trappen de plek bij uitstek om het trotse bruidspaar op de foto te zetten. Dit is overigens niet de enige plek om bij weg te dromen. Schiedam heeft verschillende prachtige trouwlocaties.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Schiedam.

Veel panden bieden de mogelijkheid om een eigen sfeer aan uw grote dag te geven. U kunt terecht in het Jenevermuseum, de voormalige branderij Hoppe, de Sint Joris Doele, het Stedelijk Museum Schiedam en de Korenbeurs. U kunt als u dat wilt zelfs in een molen terecht. Museummolen De Palmboom biedt hiervoor de gelegenheid. Schiedam biedt méér dan trouwlocaties. De historische binnenstad is het ideale decor voor een mooie fotoreportage en de vele café’s, restaurants en andere horecagelegenheden zorgen ervoor dat uw dag niet reeds na het ceremoniele gedeelte hoeft te eindigen. U kunt uw trouwerij naar eigen wens invullen. Onze Buitengewoon ambtenaren van de burgerlijke stand zorgen ervoor dat het officiële gedeelte perfect verloopt.

Via onze speciale website www.schiedam.nl/trouwen vindt u alle trouwmogelijkheden op een rij. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe het Stadhuis eruit ziet? Via de site kunt u er een virtuele tour doorheen maken.

Klant contact centrum

Een van de taakvelden van het Klant Contact Centrum bevindt zich op het terrein van het familierecht, waaronder ook de zorg van de huwelijksvoorbereidingen. Het begrip huwelijk omvat zowel huwelijksvoltrekkingen als ook registraties van het partnerschap. De medewerkers van het Klant Contact Centrum informeren u graag over de trouwmogelijkheden in de gemeente Schiedam. Het Klant Contact Centrum is gevestigd in de Stadswinkel gelegen aan het Stadserf 1.

Het Klant Contact Centrum is alleen op afspraak geopend. Maak een afspraak op www.schiedam.nl of via telefoon 14 010.

Melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

Als u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan, moet u dit eerst melden (voorheen: ondertrouw).

Dit doet u in de gemeente waar u wilt gaan trouwen, tenminste 1 maand en maximaal 1 jaar voor uw trouwdatum

Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag

Heeft u beiden de Nederlandse nationaliteit en bent u allebei geboren in Nederland? Dan kunt u de melding voorgenomen huwelijk online doorgeven. U logt allebei in met uw DigiD code en vult het formulier éénmaal volledig in

In alle andere gevallen neemt u contact met ons op. Nadat u en uw partner de melding voorgenomen huwelijk hebben gedaan, zal de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Schiedam deze beoordelen Binnen twee werkdagen neemt deze contact met u op. De ambtenaar maakt een afspraak om de meldingen uiterlijk veertien dagen voor de huwelijksdatum aan de balie te ondertekenen.

Trouwlocaties

Stadhuis

Het Stadhuis aan de Grote Markt dateert uit de 16e eeuw en is sindsdien een aantal malen gemoderniseerd en verbouwd.  Na een ingrijpende restauratie is dit topmonument weer volledig in haar oude luister hersteld.

Hoppe

De geschiedenis van Hoppe gaat terug naar de tweede helft van de 18e eeuw toen Pieter Hoppe een wijnkoperij overnam in Amsterdam. Hoppe groeide zo snel dat er in 1858 besloten werd een nieuw pand aan te kopen. Dit pand werd gebouwd aan de Nieuwe Haven te Schiedam. Heden ten dage is het pand geheel gerestaureerd en tot in de kleinste details in de originele staat teruggebracht. En zo is het pand van Pieter Hoppe een unieke gelegenheid om uw huwelijk sfeervol luister bij te zetten. 

De Sint Joris Doele

Gelegen aan het Doeleplein, met uitzicht op de Schie, is de Sint Joris Doele een unieke lokatie voor uw huwelijk. De rijke historie van de Sint Joris Doele, welke haar oorsprong vindt in het jaar 1743, geeft deze lokatie een bijzondere sfeer, anders dan de meeste feestlokaties. Bijna alles is samen met onze cateraar, in de Doele te realiseren. Er is geen standaard opstelling, dus elk “ja-woord” bij ons is uniek. 

Theater aan de Schie

Neem voor uitgebreide informatie en mogelijkheden contact op met de afdeling verhuur.  

Tarieven 2023 ( Onder Voorbehoud)

Stadhuis

Locatie Grote Markt 1
Telefoon: 14 010
De locatie is geschikt voor maximaal 100 personen

Maandag tot en met donderdag 09:00 - 17:00 uur € 521,00
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur  € 724,00
Zaterdag 09:00 - 17:00 uur € 1083,00

Hoppe Schiedam

Locatie Nieuwe Haven 103, telefonisch bereikbaar op 010 - 273 33 33.
De locatie is geschikt voor maximaal 180 personen.

Maandag tot en met donderdag 09:00 - 17:00 uur € 279,00
Vrijdag In overleg In overleg € 342,00
Zaterdag In overleg In overleg € 493,00
Zondag In overleg In overleg € 986,00

Voor verdere informatie over beschikbaarheid en kosten verwijzen wij u naar de betreffende locatie.

Klant Contact Centrum

Huwelijk of partnerschapsregistratie zonder ceremonie
Locatie Stadserf 1 spreekkamer 18, telefonisch bereikbaar op 14 010.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

Maximaal 8 personen (inclusief bruidspaar en getuigen)
Geen toespraak
Voltrekking alleen in de Nederlandse taal
Geen keuze voor ambtenaar burgerlijke stand
Maximaal 15 minuten

Maandag 09:00 - 11:30 uur € 121,00
Woensdag 09:00 - 11:30 uur  € 121,00
Vrijdag 13:30 - 14:30 uur  € 121,00

Kosteloos huwelijk of partnerschapsregistratie

Locatie Stadserf 1 spreekkamer 18, telefonisch bereikbaar op 14 010.
De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

Een kosteloos huwelijk kan alleen als u en/of uw partner in de gemeente Schiedam woont
Alleen bruidspaar en getuigen
Geen toespraak
Voltrekking alleen in de Nederlandse taal
Geen keuze voor ambtenaar burgerlijke stand
Maximaal 10 minuten

Maandag en woensdag 09:00 uur geen € 0,-

Overige kosten

Het voltrekken van een huwelijk of partnerschap voor 09.00 uur en na 17.00 uur, alleen mogelijk op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid, exclusief locatiekosten € 986,00
Voor het in behandeling nemen van een verzoek tot benoeming van een zogenaamde eendaags-BABS voor de voltrekking van een huwelijk of partnerschap  € 163,00
Huwelijksvoltrekking op locatie naar eigen keuze € 143,00
Omzetting partnerschap in huwelijk aan de balie € 34,50
Getuige van de gemeente per persoon € 32,50
Annulering huwelijk of partnerschap tussen 28 en 7 dagen voor de voltrekking € 67,00
Annulering huwelijk/GPS vanaf 7 dagen voor de voltrekking € 121,00
Niet verschijnen bij gratis of € 116,00 huwelijk of partnerschap in Klant Contact Centrum € 244,00
Trouwboekje leer wit en donkerblauw € 48,40
Trouwboekje crème en rood kunststof € 31,60

Wilt u de huwelijksvoltrekking in het Engels, Frans of Duits laten plaatsvinden dan kunt u geen gebruik maken van de mogelijkheden in het Klant Contact Centrum.

Voor andere talen is een beëdigd tolk/vertaler vereist bij de huwelijksvoltrekking.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 010. Ook kunt u meer informatie vinden op www.schiedam.nl/trouwen Het voltrekken van een huwelijk/partnerschap voor 9.00 uur en na 17.00 uur, alleen mogelijk op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheid, exclusief locatiekosten.

Voor het in behandeling nemen van een verzoek tot benoeming van een zgn. ééndagsBABS.
voor de voltrekking van een huwelijk/partnerschap.
geen keuze voor ambtenaar burgerlijke stand mogelijk; tijdsduur: maximaal 10 minuten;

Reservering

Wilt u zeker zijn van het door u geplande tijdstip en de door u gewenste locatie dan is tijdige reservering een voorwaarde. Voorafgaand aan de trouwplechtigheid kunt u in overleg met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand het nodige vastleggen. U kunt gelijktijdig een afspraak voor ondertrouw maken. Laat u tijdig informeren over de voor de huwelijksaangifte benodigde documenten.

Parkeren

In de historische binnenstad van Schiedam is parkeerruimte niet altijd voorhanden. Dit verschilt per locatie. Laat u hierover informeren bij de diverse locaties. Ook in het Klant Contact Centrum kunnen medewerkers u wijzen op de verschillende mogelijkheden.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation