Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Scherpenzeel

Gemeente Scherpenzeel
Stationsweg 389a
3925 CC Scherpenzeel

Trouwen in Scherpenzeel

Huize Scherpenzeel en park

In Scherpenzeel is het mogelijk om te trouwen in Huize Scherpenzeel. Deze locatie ligt midden in een prachtig park en is uitstekend geschikt voor een mooie, herinneringsvolle dag. Het park, aan de Burgemeester Royaardslaan 1, is openbaar toegankelijk. U kunt door een wandeling een indruk krijgen van de locatie en zijn ligging.

De trouwzaal in Huize Scherpenzeel heeft 42 zitplaatsen en verschillende staanplaatsen. Er kunnen maximaal 50 personen naar binnen. In overleg met de beheerder van Huize Scherpenzeel is het ook mogelijk om een grotere zaal reserveren voor 70 personen.

Het strooien van rijst, rozenblaadjes etc. is niet toegestaan.

Als u Huize Scherpenzeel wilt bezichtigen, kunt u contact opnemen met de beheerder, telefoonnummer (033) 277 91 11.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Scherpenzeel.

Andere trouwlocatie

 

Heeft u een andere locatie in Scherpenzeel op het oog hebben waar meer personen aanwezig kunnen zijn, dan kan ook de plechtigheid op deze locatie gehouden worden. Natuurlijk heeft u toestemming nodig van de eigenaar van de locatie, maar ook de gemeente stelt hier voorwaarden aan en moet toestemming geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Dienstverlening-burgerzaken.

Parkeren

Het is niet toegestaan te parkeren in het park. U kunt gebruik maken van het parkeerterrein bij het Koetshuis of omliggende wegen.

Bijzondere locaties

Het is ook mogelijk om de plechtigheid te laten plaatsvinden op een andere locatie in Scherpenzeel. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden. Hebt u een locatie gevonden, vraag daarvoor dan uiterlijk 3 maanden van tevoren toestemming bij de gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Gemeentewinkel.

Ambtenaar Burgerlijke Stand

De gemeente Scherpenzeel heeft voor het sluiten van huwelijken/geregistreerde partnerschappen externe ambtenaren, zogenoemde bijzondere ambtenaren burgerlijke stand (babsen). Ongeveer een maand voor uw huwelijk belt de ambtenaar burgerlijke stand u op voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u uw wensen en eventuele bijzonderheden bespreken.

Wanneer u om speciale redenen voorkeur heeft voor één van onze babsen, dan kunt u dit bij de reservering van uw huwelijk doorgeven. Er wordt zoveel mogelijk met uw wensen rekening gehouden. 

Onze Babsen:

S.N. (Nicolette) van Dijk-Bakker
R.T. (Erna) Stein
N.J. (Nick) Zwart

Ambtenaar Burgerlijke Stand uit een andere gemeente

Het is ook mogelijk een ambtenaar van de Burgerlijke Stand uit een andere gemeente, die nog regelmatig huwelijken voltrekt, mee te nemen. Deze wordt dan voor 1 dag in Scherpenzeel benoemd. Als u dit wilt, vraagt u dit uiterlijk 3 maanden van tevoren aan.

Wanneer kunt u trouwen

U kunt van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur trouwen in de gemeente Scherpenzeel.

Ook is het mogelijk om op maandagochtend om 10.00 en 10.30 uur kosteloos (met uitzondering van trouwboekje) te trouwen. Dit kan alleen als tenminste één van u beide in de gemeente Scherpenzeel woont. De kosteloze huwelijken worden voltrokken in een vergaderruimte in de Buitenplaats, Stationsweg 389a te Scherpenzeel. Er is plaats voor maximaal 10 genodigden (inclusief het bruidspaar!).

Melding voorgenomen huwelijk / ger. partnerschap

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte (ondertrouw) meer, maar maakt u een melding (persoonlijk of schriftelijk) van uw voorgenomen huwelijk.  U doet aangifte in de gemeente waar het huwelijk plaatsvindt! De voorwaarden van een huwelijk zijn niet veranderd.

Melding persoonlijk of schriftelijk

Net als bij ondertrouw moet de melding minstens 14 dagen en maximaal 1 jaar vóór de huwelijksdatum plaatsvinden.

Als u samen persoonlijk de melding wilt doen, kunt u hiervoor telefonisch een afspraak maken bij de afdeling Gemeentewinkel-burgerzaken.

Voor het schriftelijk melden kunt u gebruik maken van het formulier 'Melding voorgenomen huwelijk'. De partners moeten allebei apart een formulier invullen. Dit heeft te maken met DigiD.

Getuigen

Bij de melding geeft u ook de namen van uw getuigen op. Er zijn minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen nodig. Van de getuigen die niet in Scherpenzeel wonen, behalve de ouders, is een kopie van een legitimatiebewijs of een uittreksel uit de Basisregistratie Personen nodig.

Documenten

Bij de melding is alleen een legitimatiebewijs nodig, dus géén afschrift geboorteakte en uittreksel GBA. In enkele gevallen kunnen wij wel om documenten vragen, bijvoorbeeld als u in het buitenland gewoond heeft.

Wij adviseren u om, wanneer u niet in Nederland bent geboren of een niet-Nederlandse nationaliteit bezit, op tijd contact op te nemen met de afdeling Gemeentewinkel-burgerzaken. Om te voorkomen dat u teleurgesteld bent als buitenlandse documenten gelegaliseerd moeten worden in Nederland; dit kan namelijk veel tijd vragen. De afspraken kunnen pas worden vastgelegd, als alle noodzakelijke documenten gezien en akkoord zijn.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk / geregistreerd partnerschap bedragen

maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur gratis
maandag t/m vrijdagmiddag € 668
zaterdag € 721,80

Huwelijksrecht op bijzondere locatie

maandag t/m vrijdag € 283,40
zaterdag € 337,10

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation