Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Ridderkerk

Gemeente Ridderkerk
Koningsplein 1
2981 EA Ridderkerk

Trouwen in Ridderkerk

Wauw, trouwen! Wat een spannend avontuur! Als je op zoek bent naar de perfecte trouwlocatie, dan moet je zeker eens kijken naar de gemeente Ridderkerk. Deze prachtige stad biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke bruiloft.

Of je nu op zoek bent naar een intieme ceremonie met alleen je dierbaren of een groots feest met honderden gasten, in Ridderkerk vind je altijd een plek die bij je past. De stad heeft namelijk een breed scala aan trouwlocaties, van kleine en gezellige locaties tot grote en indrukwekkende locaties.

Als je op het linkje hierboven klikt, dan kom je op onze pagina waarop we alle trouwlocaties in Ridderkerk al hebben verzameld. Kijk er eens rustig tussen of er iets bij zit dat jullie aanspreekt. Wij denken van wel, want er zijn zoveel toffe locaties! 

Maar wat maakt trouwen in Ridderkerk nu zo speciaal? Tja, waar te beginnen... Ten eerste is de stad omgeven door prachtige natuur, waardoor je altijd een adembenemend uitzicht hebt. Bovendien is de gemeente bekend om haar uitstekende voorzieningen, zoals het gemakkelijke openbaar vervoer en de vele accommodatiemogelijkheden voor je gasten.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de sfeer. De mensen in Ridderkerk zijn gastvrij, vriendelijk en altijd bereid om je te helpen bij het plannen van je droombruiloft. Bovendien voel je je meteen thuis in deze gezellige en levendige stad! Maar als je hier bent geboren en getogen, hoeven we je dat natuurlijk niet meer te vertellen. 

Kortom, als je op zoek bent naar een trouwlocatie die aan al je wensen voldoet, dan moet je zeker eens kijken naar de gemeente Ridderkerk. Of je nu op zoek bent naar een traditionele bruiloft of iets wat meer op jouw lijn ligt, in deze stad vind je altijd wat je zoekt. Dus waar wacht je nog op? Maak snel een afspraak en ontdek wat Ridderkerk voor jou in petto heeft!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gemeentehuis, maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 417,10
Gemeentehuis, zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 833,10
Aangewezen locatie, maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur: € 469,50
Aangewezen locatie, maandag tot en met vrijdag tussen 17.30 en 23.00 uur: € 516,60
Aangewezen locatie, zaterdag tussen 09.00 en 23.00 uur: € 887,60
De kosten zijn inclusief trouwboekje of partnerschapsboekje.
Het is niet mogelijk om op officiële feestdagen te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan.

Eventueel bijkomende kosten:

de kosten van de locatie zelf
bespeling van het carillon voor of na de plechtigheid: € 110,10
bespeling van het carillon voor én na de plechtigheid: € 164,70
getuigen van de gemeente (per 2, dit is alleen mogelijk tijdens kantooruren): € 39,50
wijzigen van trouwlocatie, datum en/of tijd: € 44,90
annulering: € 79,20
Let op: u kunt annuleren tot het voorbereidingsgesprek met de trouwambtenaar. Als u na het gesprek met de trouwambtenaar annuleert, betaalt u het volledige bedrag.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation