Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Reimerswaal

Gemeente Reimerswaal
Oude Plein 1
4416 AK Reimerswaal

Trouwen in Reimerswaal

Trouwen is een van de mooiste dagen in je leven en de juiste trouwlocatie maakt het nog bijzonderder. Als je op zoek bent naar een betoverende en unieke locatie, dan is gemeente Reimerswaal de perfecte plek!

Deze gezellige gemeente in Zeeland biedt een scala aan mogelijkheden voor jullie trouwdag. Of je nu op zoek bent naar een traditionele locatie of juist iets moderner en speciaals, Reimerswaal heeft het allemaal. Het is een plaats vol charme en sfeer, waar je jullie liefde op een onvergetelijke manier kunt vieren.

Inspiratie nodig voor een geweldige trouwlocatie? Dat snappen we! Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig hebben wij een oplossing daarvoor. Kijk maar eens op onze pagina met de allermooiste trouwlocaties in Reimerswaal. Daar zit ongetwijfeld jullie droomlocatie tussen! Gebruik de filters om een scheiding te maken tussen de locaties die niet aan jullie wensen voldoen en de locaties die dat wel doen. Zo heb je sneller de winnaar te pakken! 

Wat is er nog leuker dan trouwen in een gemeenschap vol gastvrijheid en warmte? In Reimerswaal staat persoonlijk contact en vriendelijkheid op nummer één en de inwoners zullen ervoor zorgen dat jullie trouwdag onvergetelijk wordt.

Ook de natuur is een grote troef in Reimerswaal. Deze gemeente is omgeven door prachtige landschappen en pittoreske dorpen, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de rust en stilte. Overweeg zeker om buiten te trouwen en ten volle te genieten van de omgeving en de natuur.

Samenvattend, trouwen in gemeente Reimerswaal is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere en unieke trouwlocatie. Het is een plaats vol liefde, sfeer en gastvrijheid, waar je jullie liefde op een onvergetelijke manier kunt vieren. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jullie droomlocatie in Reimerswaal en maak jullie trouwdag onvergetelijk!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De kosten voor een huwelijk/partnerschapsregistratie in het gemeentehuis van de gemeente Reimerswaal zijn als volgt:

dinsdag om 09.00 uur en om 09.30 uur gratis*
maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur € 368,50
zaterdag tussen 08.30 en 16.30 uur € 651

*onder het kopje 'regelen' staan de voorwaarden om gratis te kunnen trouwen

In de gemeente Reimerswaal is het mogelijk om op aanvraag op een alternatieve locatie een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan. De kosten daarvoor zijn:

Tijdstip Prijs 2023 (incl. bode*) Prijs 2023 (excl. bode)

maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 16.30 uur € 368,50 € 324,50
zaterdag van 08.30 uur tot 16.30 uur € 483,50 € 368,50

*De bode kan die dag voor u de ceremoniemeester zijn namens de gemeente tijdens de huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap.

De kosten voor een trouwboekje zijn in 2023 € 49,20. U kunt de keuze voor uw trouwboekje aangeven in de online melding.

Regelen 

Wilt u een gratis voltrekking? Hou er dan rekening mee dat:

mogelijk op dinsdag om 9.00 uur of om 9.30 uur.
de voltrekking is in het gemeentehuis.
u krijgt geen toespraak.
u kunt geen trouwambtenaar kiezen.
uw gezelschap bestaat uit het bruidspaar/geregistreerd partners, getuigen (maximaal 4) en de trouwambtenaar.

Trouw-/partnerschapslocaties

De gemeente heeft als vaste trouw-/partnerschapslocaties de raadszaal en de commissiekamer in het gemeentehuis in Kruiningen.

Wilt u trouwen/registreren op een andere locatie? Dan dient u de volgende procedure te volgen:

De aanstaande partners dienen tenminste 3 maanden voor de datum van het huwelijk/partnerschapsregistratie een schriftelijk verzoek in bij burgemeester en wethouders (gericht aan het hoofd van de afdeling Dienstverlening).

Tegelijk met het verzoek wordt een overeenkomst meegestuurd tussen de aanstaande partners en de eigenaar/beheerder van de betreffende locatie (ook te vinden in het aanvraagformulier).

Na ontvangst van de aanvraagbescheiden wordt de locatie op geschiktheid beoordeeld door of namens het hoofd van de afdeling Dienstverlening.

De aanstaande partners en de eigenaar/beheerder van de locatie worden schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation