Trouwen in de Gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal
Ganzenmarkt 1
7571 CD Oldenzaal

Trouwen in Oldenzaal

Voorwoord burgemeester

U bent op de pagina van de gemeente Oldenzaal. Op deze pagina vindt u een heleboel informatie die u de komende tijd goed van pas zal komen. Algemene informatie over trouwen, maar ook de bijzonderheden van trouwen in Oldenzaal. Want dat het bijzonder zal zijn om te trouwen in onze mooie stad, dat is zeker! De Glimlach van Twente… Oldenzaal ademt een ontspannen sfeer en is altijd klaar voor een feestje, genieten zit in onze genen: de perfecte combinatie voor een prachtige huwelijksvoltrekking en een spetterend, sfeervol feest.  Er zijn in Oldenzaal diverse schitterende locaties om te trouwen. U bent van harte welkom in ons stadhuis, maar vergeet u ook zeker niet om ook de prachtige buitenlocaties te bekijken. Het fijne aan een compacte stad als Oldenzaal, is dat ook die buitenlocaties altijd dichtbij zijn. Hieronder vindt u een korte impressie van de trouwlocaties in onze gemeente. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Oldenzaal zal op deze locaties uw huwelijk voltrekken.  Voordat de Grote Dag aanbreekt is er een aantal zaken dat u samen moet regelen of weten. Er zullen nog vele keuzes gemaakt moeten worden. Hopelijk kan deze pagina u helpen bij het maken van deze keuzes. Mocht u meer informatie willen over de officiële zaken rondom trouwen, neemt u dan gerust contact op met de publieksbalie van de gemeente Oldenzaal. Dat kan onder andere via de website van de gemeente (www.oldenzaal.nl) of telefonisch 14 0541.   Ik wens u alvast een hele mooie huwelijksdag toe en een prachtig huwelijk.

Patrick ( P.G.) Welman

Burgemeester Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal kent verschillende trouwlocaties

Het stadhuis (Ganzenmarkt 1)

Het stadhuis gelegen in het centrum van Oldenzaal en in de directe nabijheid van de St. Plechelmusbasiliek is ontworpen door ir. R.F. Bauer en ir. P.H. Tauber b.i. en werd in 1967 officieel geopend. In 2012 is het stadhuis aanzienlijk verbouwd. Daarbij is ook de trouwzaal opnieuw modern en sfeervol ingericht.

Het koetshuis (Marktstraat 15)

Het in vakwerk uitgevoerde Koetshuis met prachtige schouw stamt uit 1617 en heeft een fraaie houten niendeur (inrijpoort) met in de omsluitende toog de ingekerfde spreuk: ANNO DOMINI 1617 GODT WIL DIT HUIS BEVRIEN UND DIE IN WOENDERS “GEBENE DIEN” WANT SO GOT NIET GIFT SYN GUNST IS AL HAER ARBEI EN WAKEN UMSUNST
Deze historische en karakteristieke ruimte in de Oldenzaalse binnenstad is vanaf 1995 trouwlocatie.

Villa De Haer (Haerstraat 125)

Villa of landhuis “De Haer” is in 1881 gebouwd in opdracht van de textielfabrikant Gelderman als woonhuis. Het pand in sobere eclectische bouwstijl is in 1927 verbouwd, waarschijnlijk naar ontwerp van architect A. de Maaker. In de zijgevel een monumentale natuurstenen entreepartij in omstreeks 1800-stijl. Het huis staat in een parkachtige tuin met hoge bomen en een vijver (in de vorm van een Napoleonshoed). Het park is begin 1900 aangelegd naar ontwerp van de landschapsarchitect P.H. Wattez.

Erve Hulsbeek(Oude Almeloseweg 13)

De buitenplaats Erve Hulsbeek, gebouwd in Engelse landschapsstijl in opdracht van textielfabrikant Gelderman, ligt op het prachtige Landgoed Het Hulsbeek en in de nabijheid van het Recreatiepark Het Hulsbeek. De parkachtige tuin met vijver is van de hand van de befaamde landschapsarchitect Leonard A. Springer. Deze meer dan honderd jaar oude monumentale Twentse boerderij met aangebouwd jachtverblijf is verbouwd tot  een sfeervolle horecalocatie met meerdere karakteristieke ruimten. De “Erve Zaal” en de authentieke “Pronkkamer” zijn vanaf 2007 prachtige sfeervolle trouwlocaties.

Carte Blanche 99

Carte Blanche 99 is een moderne en trendy locatie midden in de prachtige natuuromgeving van recreatiepark Het Hulsbeek. Bij Carte Blanche kunt u terecht voor de huwelijksceremonie, receptie, diner en huwelijksfeest. Bij mooi weer kan de huwelijksceremonie en het feest plaatsvinden op diverse buitenlocaties met prachtig uitzicht over het water. Binnen heerst er een ontspannen en warme sfeer bij de open

Het Buitenhuys (Bornsedijk 100) 

Het Buitenhuys is een multifunctionele locatie, is ruim opgezet en ligt aan het water op het schitterende recreatiepark Het Hulsbeek. Trouwlocatie het Buitenhuys biedt vele mogelijkheden. Rustig en midden in de natuur, maar uitstekend bereikbaar en met voldoende parkeergelegenheid voor al uw gasten. U kunt elkaar het ja-woord geven in één van de sfeervol aangeklede zalen of buiten aan het water. De locatie biedt door de ruime opzet en flexibele inzet van de diverse zalen ruimte aan groepen van 10 tot 1500+ personen. Met de juiste mix van entertainment, service en aankleding wordt het een feest om nooit te vergeten. Of het nu gaat om een intiem of groot gezelschap. Het Buitenhuys stelt graag samen met u de perfecte bruiloft samen dat het beste past bij uw persoonlijk wensen en budgetindicatie.

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt en een partnerschap registreert. De BABS neemt van te voren contact met u op, om de gang van zaken bij de voltrekking met u door te nemen en zo mogelijk nadere informatie van u te krijgen, die eventueel in de toespraak verwerkt kan worden. Op de site van de gemeente Oldenzaal stellen onze BABSEN zich persoonlijk aan u voor. www.oldenzaal.nl

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Tarieven 2021 (onder voorbehoud)

De gemeente Oldenzaal heeft zes locaties aangewezen waar het huwelijk of partnerschap kan worden voltrokken of geregistreerd. Ook is het mogelijk om een locatie aan te wijzen als eenmalige trouwlocatie. Meer informatie hierover vindt u bij trouwlocaties. Wilt u op het Stadhuis trouwen? Dan kan dit in overleg met de Burgerlijke Stand. Voor de overige locaties is overleg nodig met de eigenaar van de locatie en de medewerkers van de burgerlijke stand.

Stadhuis

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €400
Zaterdag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €1.000
Zondag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €1.425

Andere locaties

Tijdstippen in overleg met de locatie en gemeente

Kosten op werkdagen en in het weekend €400. Dit betreft alleen de leges van de huwelijksvoltrekking. Voor de kosten van de huur van uw locatie dient u contact op te nemen met uw trouwlocatie.

Op dinsdagochtend om 8.30 uur en 9.00 uur kunt u kosteloos trouwen. Vanaf 1 juni 2020 zullen de tijdstippen voor kosteloos trouwen wijzigigen naar 9.00 uur en 9.30 uur. De huwelijksvoltrekking is dan zeer sober. De voltrekking vindt plaats in een spreekkamer in het stadhuis. De huwelijksvoltrekking vindt plaats met alleen uw getuigen (minimaal 2, maximaal 4 personen).

Aanvullende kosten:

Trouwboekje: €35
In behandeling nemen van de aanvraag aanwijzen eenmalige trouwlocatie: €100
In behandeling nemen van de aanvraag aanwijzen eenmalige BABS: €150

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation