Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal
Ganzenmarkt 1
7571 CD Oldenzaal

Trouwen in Oldenzaal

Voorwoord burgemeester

U bent op de pagina van de gemeente Oldenzaal. Op deze pagina vindt u een heleboel informatie die u de komende tijd goed van pas zal komen. Algemene informatie over trouwen, maar ook de bijzonderheden van trouwen in Oldenzaal. Want dat het bijzonder zal zijn om te trouwen in onze mooie stad, dat is zeker! De Glimlach van Twente… Oldenzaal ademt een ontspannen sfeer en is altijd klaar voor een feestje, genieten zit in onze genen: de perfecte combinatie voor een prachtige huwelijksvoltrekking en een spetterend, sfeervol feest. 

Er zijn in Oldenzaal diverse schitterende locaties om te trouwen. U bent van harte welkom in ons stadhuis, maar vergeet u ook zeker niet om ook de prachtige buitenlocaties te bekijken. Het fijne aan een compacte stad als Oldenzaal, is dat ook die buitenlocaties altijd dichtbij zijn. Hieronder vindt u een korte impressie van de trouwlocaties in onze gemeente.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Oldenzaal.

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Oldenzaal zal op deze locaties uw huwelijk voltrekken.  Voordat de Grote Dag aanbreekt is er een aantal zaken dat u samen moet regelen of weten. Er zullen nog vele keuzes gemaakt moeten worden.

Hopelijk kan deze pagina u helpen bij het maken van deze keuzes. Mocht u meer informatie willen over de officiële zaken rondom trouwen, neemt u dan gerust contact op met de publieksbalie van de gemeente Oldenzaal. Dat kan onder andere via de website van de gemeente (www.oldenzaal.nl) of telefonisch 14 0541.   Ik wens u alvast een hele mooie huwelijksdag toe en een prachtig huwelijk.

Patrick Welman
Burgemeester Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal kent verschillende trouwlocaties

Het Koetshuis
Villa de Haer
Carte Blanche 99
Erve Hulsbeek

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Saskia Lucassen-Zwarteveen
Sandra Wilms
Jeroen van der Sanden
Emmie Polman
Annie Punte
Marieke Minnegal
Marloes Caunter-Pool
Niels Bouwhuis
Hans Visser
Debbie Kruidenier

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gratis huwelijk

U kunt op dinsdagochtend om 9.00 en 9.30 uur gratis trouwen. De huwelijksceremonie is heel eenvoudig. U trouwt in een spreekkamer in het stadhuis. En het duurt een kwartier. Alleen uw getuigen mogen erbij zijn. U mag 2 tot 4 getuigen meenemen. Het is belangrijk dat de getuigen 18 jaar of ouder zijn.

Basishuwelijk

Een basishuwelijk kost € 200. Het basishuwelijk is standaard op woensdagmiddag om 15.00 uur. En het gebeurt in de trouwzaal van het stadhuis. Daarbij houdt een vaste trouwambtenaar een korte standaard toespraak. Bij een basishuwelijk mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn.

Uitgebreid huwelijk op het stadhuis

De kosten voor het uitgebreide huwelijk zijn:

€ 415 op maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot en met 15.30 uur
€ 1.000 op zaterdag van 08.30 tot en met 15.30 uur
€ 1.425 op zondag van 08.30 tot en met 15.30 uur.
Bij het uitgebreide huwelijk kiest u zelf een datum, tijdstip en locatie. En u mag zelf een vaste trouwambtenaar kiezen. Ook is het mogelijk om een eigen trouwlocatie te kiezen. Lees meer over de  trouwlocaties. 

Uitgebreid huwelijk op een andere trouwlocatie

Trouwt u op een andere locatie? Dan bespreekt u het tijdstip met de trouwlocatie en de gemeente. De kosten voor de huwelijksceremonie zijn € 415. U neemt zelf contact op met uw trouwlocatie over de huurkosten. De gemeente neemt binnen 8 weken een besluit of de trouwlocatie aan de eisen voldoet.

Extra Kosten

Hieronder ziet u alle extra kosten staan:

€ 35 voor een trouwboekje
€ 100 voor het kiezen van een eigen locatie
€ 150 voor het kiezen van een eigen Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand
€ 80 voor het annuleren van een gereserveerde datum voor de huwelijksceremonie. Als u annuleert u binnen een periode van 28 dagen vóór die gereserveerde datum.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation