Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal
Ganzenmarkt 1
7571 CD Oldenzaal

Trouwen in Oldenzaal

Voorwoord burgemeester

U bent op de pagina van de gemeente Oldenzaal. Op deze pagina vindt u een heleboel informatie die u de komende tijd goed van pas zal komen. Algemene informatie over trouwen, maar ook de bijzonderheden van trouwen in Oldenzaal. Want dat het bijzonder zal zijn om te trouwen in onze mooie stad, dat is zeker! De Glimlach van Twente… Oldenzaal ademt een ontspannen sfeer en is altijd klaar voor een feestje, genieten zit in onze genen: de perfecte combinatie voor een prachtige huwelijksvoltrekking en een spetterend, sfeervol feest. 

Er zijn in Oldenzaal diverse schitterende locaties om te trouwen. U bent van harte welkom in ons stadhuis, maar vergeet u ook zeker niet om ook de prachtige buitenlocaties te bekijken. Het fijne aan een compacte stad als Oldenzaal, is dat ook die buitenlocaties altijd dichtbij zijn. Hieronder vindt u een korte impressie van de trouwlocaties in onze gemeente.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Oldenzaal.

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Oldenzaal zal op deze locaties uw huwelijk voltrekken.  Voordat de Grote Dag aanbreekt is er een aantal zaken dat u samen moet regelen of weten. Er zullen nog vele keuzes gemaakt moeten worden.

Hopelijk kan deze pagina u helpen bij het maken van deze keuzes. Mocht u meer informatie willen over de officiële zaken rondom trouwen, neemt u dan gerust contact op met de publieksbalie van de gemeente Oldenzaal. Dat kan onder andere via de website van de gemeente (www.oldenzaal.nl) of telefonisch 14 0541.   Ik wens u alvast een hele mooie huwelijksdag toe en een prachtig huwelijk.

Patrick Welman

Burgemeester Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal kent verschillende trouwlocaties

Het Koetshuis
Villa de Haer
Carte Blanche 99
Erve Hulsbeek

Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand

Saskia Lucassen-Zwarteveen
Sandra Wilms
Jeroen van der Sanden
Emmie Polman
Annie Punte
Marieke Minnegal
Marloes Caunter-Pool
Niels Bouwhuis
Hans Visser
Debbie Kruidenier

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Uitgebreid huwelijk

Het uitgebreide huwelijk vindt plaats op een datum, tijdstip en locatie naar keuze en wordt voltrokken door een babs van uw voorkeur. Ook is het mogelijk om een locatie aan te wijzen als eenmalige trouwlocatie. Meer informatie hierover vindt u bij trouwlocaties.

Uitgebreid huwelijk op het stadhuis

Maandag t/m vrijdag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €415
Zaterdag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €1.000
Zondag van 08.30 t/m 15.30 uur, kosten €1.425

Andere locaties

Tijdstippen in overleg met de locatie en gemeente

Kosten op werkdagen en in het weekend  €415. Dit betreft alleen de leges van de huwelijksvoltrekking. Voor de kosten van de huur van uw locatie dient u contact op te nemen met uw trouwlocatie.

Basis huwelijk

Het basishuwelijk vindt op woensdagmiddag om 15.00 uur plaats. Het basishuwelijk wordt voltrokken in de trouwzaal van het stadhuis door een vaste babs die een korte standaard toespraak houdt.  Het huwelijk neemt van begin tot eind maximaal een half uur tijd in beslag. De kosten van het basishuwelijk bedragen € 200.

Gratis huwelijk

Op dinsdagochtend om 9.00 uur en 9.30 uur kunt u kosteloos trouwen. De huwelijksvoltrekking is dan zeer sober. De voltrekking vindt plaats in een spreekkamer in het stadhuis en duurt een kwartier. De huwelijksvoltrekking vindt plaats met alleen uw getuigen (minimaal 2, maximaal 4 personen).

Aanvullende kosten

Trouwboekje: €35
In behandeling nemen van de aanvraag aanwijzen eenmalige trouwlocatie: €100
In behandeling nemen van de aanvraag aanwijzen eenmalige BABS: €150
In behandeling nemen van een aanvraag om een gereserveerde datum voor de huwelijksvoltrekking te annuleren binnen een periode van 28 dagen voorafgaand aan die gereserveerde datum: €80

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation