Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Oldebroek

Gemeente Oldebroek
Raadhuisplein 1
8096 CP Oldebroek

Trouwen in Oldebroek

Zitten jullie erover te denken om een trouwlocatie in Oldebroek te zoeken? Please do! Deze gemeente staat bekend om de schattige, authentieke dorpjes. De idyllische dorpskern van Oldebroek zelf biedt de perfecte gelegenheid voor jullie sprookjeshuwelijk. Of je nu op zoek bent naar een intieme setting of een grootse feestlocatie, Oldebroek heeft sowieso dé trouwlocatie van jullie dromen. 

De historische kerk van Oldebroek, gebouwd in de 17e eeuw, is een prachtige locatie voor een traditionele trouwceremonie. Laat je charmeren door het prachtige interieur en unieke architectuur. Bovendien kan de setting van de kerk als decor dienen voor onvergetelijke trouwfoto’s. Mocht je trouwens nog een goede trouwfotograaf zoeken, die vind je ook op onze website! 

Liever iets meer buitenaf? Er zijn verschillende buitenlocaties te vinden in Oldebroek. Kies bijvoorbeeld een landgoed of een prachtige boerderij. Deze locaties zijn omgeven door uitgestrekte bossen en weiden en bieden een uniek en intiem decor voor jullie trouwfeest. Bovendien bieden zulke buitenlocaties vaak vele opties en faciliteiten, zodat elk soort feestje - groot of klein - hier wel gevierd kan worden. 

Blijven slapen samen met jullie gasten? Oldebroek heeft ook tal van accommodaties voor jullie en alle gasten, van luxe hotels tot schattige bed & breakfasts. Hierdoor kunnen jullie je trouwfeest in Oldebroek uitbreiden tot een hele trouwweekend, vol met onvergetelijke herinneringen en avonturen. Vaak heeft de trouwlocatie zelf ook een mooie bruidssuite. 

Kortom: Oldebroek is een prachtige gemeente met dorpen vol met historie en charme, en het is geen wonder dat steeds meer stellen kiezen voor Oldebroek als trouwlocatie. En dankzij alle professionals op onze website wordt jullie bruiloft onvergetelijk. Meer inspiratie opdoen voor de grote dag? Kijk gerust eens tussen de inspiratie artikelen op onze site, of plan alvast een bezoekje in bij de trouwlocatie die jullie aanspreekt! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk/geregistreerd partnerschap gemeentehuis

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur: € 513,05
Buiten deze uren: € 586,00

Huwelijk/geregistreerd partnerschap vaste trouwlocatie 

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur: € 550,75*
Buiten deze uren: € 597,10*

Huwelijk/geregistreerd partnerschap op zelf gekozen éénmalige trouwlocatie

Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur) € 692,75*
Buiten deze uren: € 739,10*

Trouwboekje/partnerschapsboekje: € 25,50
Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk: € 52,65
Getuige van de gemeente: € 15,40

Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk: € 57,75
Getuige van de gemeente: € 16,85

* Exclusief de vergoeding die de desbetreffende locatie in rekening brengt.

U kunt ook gratis trouwen of uw partnerschap laten registeren op het gemeentehuis in Oldebroek. Dit kan alleen op dinsdag om 08.30 uur en om 08.45 uur. Tenminste een van de partners moet in de gemeente Oldebroek wonen. Het is een verkorte ceremonie die plaatsvindt in een spreekkamer bij het KCC. Naast u en uw partner, kunnen hier alleen de getuigen bij aanwezig zijn. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten. 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation