Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Nijkerk

Gemeente Nijkerk
Nijkerk

Trouwen in Nijkerk

Welkom in de gemeente Nijkerk

Als je trouwplannen hebt, dan wil je natuurlijk alles weten over deze mooie dag. Er moet van alles worden geregeld en er moeten vele keuzes worden gemaakt. De keuze voor de trouwlocatie is misschien wel de belangrijkste. Onze gemeente heeft meerdere geweldige trouwlocaties en het is in Nijkerk zelfs mogelijk om buiten te trouwen! Het zou dus zo maar kunnen dat jullie voor een locatie in de gemeente Nijkerk kiezen!

Wij begrijpen hoe belangrijk jullie trouwdag is. Daarom zetten wij ons beste beentje voor om jullie zoveel mogelijk van dienst te zijn. Op onze website vind je veel informatie over trouwen in Nijkerk en kun je een huwelijksdatum reserveren. Mocht je vraag hier niet worden beantwoord, dan staan onze medewerkers van de afdeling Burgerzaken voor je klaar om je te informeren over trouwen in Nijkerk, je reservering te plaatsen en jullie in contact te brengen met een van onze trouwambtenaren.

Trouwlocaties

In de gemeente Nijkerk kun je vrijwel overal trouwen waar je wilt, zowel binnen als buiten. Natuurlijk zijn er voorwaarden als je buiten wilt trouwen of op een locatie waar nog niet eerder is getrouwd, maar wij denken graag met jullie mee om het huwelijk naar jullie wensen in te vullen.

Trouwzaal

Het stadhuis van Nijkerk heeft een prachtige sfeervolle trouwzaal uit de 18e eeuw. Jullie zijn van harte welkom om de trouwzaal een keer te bekijken. De trouwzaal is rolstoeltoegankelijk en er kan op bepaalde momenten tijdens de ceremonie muziek worden gedraaid die door jullie zelf is gekozen. Onze geluidsinstallatie is recent vernieuwd en is geschikt voor het afspelen van alle gangbare muziekdragers.

Overige locaties

Daarnaast is het mogelijk om zelf een locatie te kiezen. In de gemeente Nijkerk zijn een aantal locaties, waar regelmatig huwelijken worden gesloten. Jullie kunnen echter elke locatie kiezen voor het huwelijk, ook in de buitenlucht!

Mochten jullie willen trouwen op een locatie waar nog nooit een huwelijksceremonie heeft plaats gevonden, dan zullen wij vooraf de locatie bezoeken om te kijken of daar een huwelijk kan worden voltrokken.

Mochten jullie buiten willen trouwen, dan wordt in verband met de veiligheid als eis gesteld, dat er kan worden uitgeweken naar een gebouw, als het weer daartoe aanleiding geeft.

Trouwambtenaren

Onze trouwambtenaren zijn zeer enthousiast en denken graag met jullie mee over de invulling van de huwelijksceremonie. Jullie trouwambtenaar neemt vooraf contact met jullie op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunnen jullie aangeven wat jullie wel of juist niet in de toespraak vermeld willen hebben.

Jullie kunnen zelf aangeven naar welke van onze trouwambtenaren jullie voorkeur uitgaat. 

Daarnaast is het mogelijk om jullie huwelijk te laten voltrekken door een trouwambtenaar uit een andere gemeente. Kies je hiervoor, dan wordt deze trouwambtenaar speciaal voor jullie huwelijk benoemd als trouwambtenaar van de gemeente Nijkerk.

Melding van voorgenomen huwelijk

Tegenwoordig gaat u niet meer in ondertrouw, maar doet u een melding bij de ‘trouwgemeente’ dat u het voornemen heeft om met elkaar in het huwelijk te treden. Daarnaast geeft u aan wie uw getuigen zijn.

Hoe doet u melding van uw voorgenomen huwelijk?

Hiervoor vult u het formulier ‘Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap’ (onderaan deze pagina) in. Zodra u dit hebt ingevuld, moet u het printen en ondertekenen en vervolgens naar ons opsturen. Het is wettelijk nog niet toegestaan om dit formulier digitaal te versturen.

Belangrijk om te weten:

Wilt u een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk, dan hoeft u hiervan geen melding te doen!

Doe zo snel mogelijk melding van uw voorgenomen huwelijk.

De melding moet minimaal twee weken en mag maximaal een jaar vóór de datum van het huwelijk bij de gemeente binnen zijn;

Uw persoonsgegevens moeten volledig zijn opgenomen in de basisregistratie personen (BRP) van uw woongemeente. Als u in Nederland bent geboren en hier altijd heeft gewoond, is dit zeer waarschijnlijk het geval. Bent u in het buitenland geboren en/of heeft u in het buitenland gewoond? Dan moet u misschien nog documenten overleggen, zoals bijvoorbeeld een geboorteakte, verklaring burgerlijke staat, etc.

Komt u er niet uit, maakt u dan een afspraak voor ‘huwelijk reserveren/informeren’.

Tarieven 2022 (onder voorbehoud)

eenvoudige ceremonie

donderdag tussen 10.30 tot 12.00 uur en tussen 15.30 en 17.00 uur € 163
maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur € 388
maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur € 731
zaterdag € 731 

Op locatie  

maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur € 430
maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur € 788
zaterdag € 788  

Op incidentele locatie  

maandag t/m vrijdag tot 17.00 uur € 537
maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur € 899
zaterdag € 899 
Ambtelijke getuige € 45,65  

Trouwboekje  

Inhoud (uittreksel huwelijksakte) € 14,30
Standaard omslag € 26,50
Luxe omslag € 54
Kalligraferen trouwboekje € 13
Kalligraferen geboorte/kind € 10
Kalligraferen overlijden € 10
Kalligraferen kerkelijke inschrijving € 10
Kalligraferen getuigen (per getuige) € 2,75

Meer informatie

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met een medewerker van de afdeling Burgerzaken, via telefoonnummer 14 033.

Wij wensen jullie veel plezier met het organiseren van jullie huwelijk en wie weet tot ziens in Nijkerk!

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation