Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Nieuwkoop

Gemeente Nieuwkoop
Teylersplein 1
2441 LE Nieuwkoop

Trouwen in Nieuwkoop

Trouwen in Nieuwkoop is een prachtige manier om jullie liefde te vieren. De omgeving van Nieuwkoop biedt diverse idyllische locaties, waar jullie kunnen genieten van de prachtige natuur tijdens jullie huwelijksceremonie. Of je nu een traditionele of moderne sfeer voor ogen hebt, er zijn tal van opties beschikbaar om uit te kiezen. Bekijk alle beschikbare trouwlocaties in Nieuwkoop hier! 

Het is ook mogelijk om kosteloos te trouwen in de gemeente. De gemeente biedt een aantal prachtige locaties aan waar jullie gratis kunnen trouwen, zoals het gemeentehuis of het stadhuis. Hier kunnen jullie een intieme ceremonie met jullie dierbaren houden, zonder de kosten van een privélocatie.

Houd er wel rekening mee dat er vaak beperkingen zijn op de beschikbaarheid van deze gratis locaties en dat er vaak een wachtlijst is. Het is daarom verstandig om op tijd te reserveren en de beschikbaarheid te checken.

Daarnaast is er vaak beperkte ruimte voor gasten, en er zijn vaak regels omtrent fotografie en decoratie. Maar als je op zoek bent naar een kosteneffectieve optie voor jullie trouwdag, dan is trouwen bij de gemeente Nieuwkoop zeker een optie om in overweging te nemen.

Of je nu kiest voor een traditionele of een meer moderne setting, er zijn tal van professionele leveranciers in Nieuwkoop die jullie kunnen helpen bij het organiseren van jullie perfecte dag. Van bloemisten en fotografen tot cateraars en DJ's, je vindt ze allemaal op onze website! 

Trouwen in Nieuwkoop is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een prachtige en idyllische plek om te trouwen. Of je nu een kleine, intieme ceremonie wilt of een groot feest met al je vrienden en familie, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Dus waarom wachten? Start nu met het plannen van jullie droombruiloft in Nieuwkoop.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

UItgebreide ceremonie

U kunt een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of een aanvraag indienen voor de benoeming van een eigen trouwambtenaar voor een dag.

De trouwambtenaar houdt een persoonlijke toespraak.

Locatie: kies een van de vaste trouwlocaties. Wilt u op een andere locatie trouwen dan het gemeentehuis, neem dan eerst contact op met de betreffende trouwlocatie. U kunt ook een aanvraag indienen voor trouwen op een eigen locatie.

maandag tot en met vrijdag 10.00-16.00 uur, kosten: € 458,06 (vaste trouwlocatie);
maandag tot en met vrijdag 10.00-16.00 uur, kosten: € 830,23 (eigen trouwlocatie);
zaterdag/brugdag 10.00-16.00 uur, kosten € 640,66 (vaste trouwlocatie);
zaterdag/brugdag 10.00-16.00 uur, kosten € 1012,83 (eigen trouwlocatie).

Let op: als uw ceremonie niet plaatsvindt in het gemeentehuis, dan betaalt u naast de kosten voor de ceremonie mogelijk ook een bedrag aan uw trouwlocatie. Het bovenstaande geldt ook voor een geregistreerd partnerschap en voor een ceremoniële omzetting van een geregistreerd partnerschap.

Wanneer u heeft gekozen voor de benoeming van een eigen trouwambtenaar, worden de volgende kosten in rekening gebracht:

eigen trouwambtenaar (nog niet door de rechtbank beëdigd) € 102,67.
eigen trouwambtenaar (door de rechtbank beëdigd) € 139,78.

Korte plechtigheid

Maandag, dinsdag en donderdag 09.00-11.00 uur.
Kosten: € 171,77.
Locatie: gemeentehuis Nieuwveen.
Aantal aanwezigen: bruidspaar + maximaal 11 personen (inclusief getuigen)
geen toespraak.

Bij deze ceremonie kunt u geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of een eigen trouwambtenaar laten benoemen. Het bovenstaande geldt ook voor een geregistreerd partnerschap.

Kosteloze ceremonie

Maandag: 08.45 en 09.00 uur.
Locatie: gemeentehuis Nieuwveen.
Aantal aanwezigen: bruidspaar + 2 getuigen.
Geen toespraak.
Voor deze ceremonie bestaat een wachtlijst. Reken op een wachttijd van ongeveer 4 maanden.

Bij deze ceremonie kunt u geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of een eigen trouwambtenaar laten benoemen.
Het bovenstaande geldt ook voor een geregistreerd partnerschap.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation