Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Midden-Delfland

Gemeente Midden-Delfland
Anna van Raesfeltstraat 37
2636 HX Midden-Delfland

Trouwen in Midden- Delfland

Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap! De gemeente Midden-Delfland is de perfecte locatie voor uw huwelijksdag. Het cultuurlandschap met de karakteristieke dorpen zal zeker een onvergetelijke bijdrage zijn aan uw trouwdag! Dat geldt ook voor de voorbereiding op uw huwelijk.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Midden-Delfland.

Deze pagina draagt daaraan bij, maar wij kunnen desgewenst nog meer voor u betekenen. Neemt u gerust contact met ons op.
Een kijkje op ‘Trouwen in Midden-Delfland’ op de website zal zeker bijdragen aan de voorbereiding en voorpret!

Ik wens u een prachtige dag toe en veel geluk samen!

Fenna Noordermeer
Burgemeester gemeente Midden-Delfland

Bezoekadres: Anna van Raesfeltstraat 37 2636 HX Schipluiden
Postadres: Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden
E-mail: gemeente@middendelfland.nl
Telefoon: (015) 380 41 11 of  laat ons u bellen!
Fax: (015) 380 99 92 

Trouwlocaties in Midden-Delfland

U regelt zelf uw trouwlocatie

Als u weet op welke dag en welk tijdstip u wilt gaan trouwen, legt u dit vast bij de gewenste trouwlocatie. Zodra u uw melding van het voorgenomen huwelijk in het gemeentehuis komt doen, geeft u aan voor welke locatie u heeft gekozen.

Kunt u geen keuze maken uit de locaties die zijn benoemd door de gemeente? Laat dan een locatie benoemen tot officiële trouwlocatie voor één dag. Hiervoor dient u een verzoek in bij de gemeente. Aan het benoemen van een eenmalige locatie zijn extra kosten verbonden.

De trouwzaal van de gemeente Midden-Delfland in het gemeentehuis is in beheer van de gemeente. De andere locaties zijn in beheer van externe partijen en brengen meestal kosten in rekening voor onder andere zaalhuur.  

Let op! Deze informatie geldt niet bij een gratis huwelijk. Meer informatie over een gratis huwelijk vindt u in het hoofdstuk "Gratis trouwen".

Gemeentehuis Midden-Delfland

Het nieuwe gemeentehuis beschikt over een moderne trouwzaal met een prachtig landelijk uitzicht. De mogelijkheid bestaat om met een ''huwelijksbootje'' aan te meren aan de kade van het gemeentehuis. Vanaf de kade kunt u met uw gezelschap de trouwzaal betreden. Vanaf de trouwzaal is er een fantastisch uitzicht over de polders van Midden-Delfland. In het gemeentehuis is een lift aanwezig.  

Het strooien van rijst en/of confetti is niet toegestaan. Wilt u dit ook aan uw vrienden en familieleden doorgeven? 

Wilt u meer weten over de trouwzaal of deze vooraf komen bezichtigen, dan kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum.

Informatie

adres: Anna van Raesfeltstraat 37, 2636 HX Schipluiden
telefoon: (015) 380 41 11
internet: www.middendelfland.nl
e-mail: kcc@middendelfland.nl

Oude Raadhuis Schipluiden

Het Oude Raadhuis beschikt over een stijlvolle raadszaal.

Er zijn ongeveer 40 zitplaatsen en daarnaast een aantal staanplaatsen. De trouwzaal bevindt zich op de eerste verdieping. Houdt u er rekening mee dat in de locatie geen lift aanwezig is.

Landgoed Op Hodenpijl

Een beeldbepalend monument van cultuurhistorische waarde, gelegen in een oer-Hollands polderlandschap, op de grens met het drukke stadsleven. Dat is Op Hodenpijl, een unieke plek in het groene Midden-Delfland. Van oorsprong is Op Hodenpijl een rooms-katholieke kerk, gebouwd in 1840. Meer dan 120 jaar was Hodenpijl een kerk tot december 1963, toen werd de laatste dienst gehouden.

In 2004 is Op Hodenpijl gekocht door de huidige eigenaren en compleet gerestaureerd tot de prachtige locatie waarin u in de oude kerk het burgerlijk huwelijk kunt laten voltrekken

Brasserie Oostgaag

U kunt het JA-woord geven onder ons prieel met een fantastisch uitzicht over de weilanden. Wij verzorgen uw unieke & onvergetelijke bruiloft tot in de puntjes.

Het Trefpunt

Door de diversiteit in stijlen, ambiance en afmetingen van  de zalen kunnen zij u voor iedere gelegenheid een ruimte op maat aanbieden: zo kunt u bijvoorbeeld uw trouwreceptie in de foyer geven, het buffet in de Oude Pastorie en de feestavond in de Grote Zaal.

Rechthuis van Zouteveen

Deze voormalige herberg is nu een sfeervolle B&B midden in de polder. Al in de 19e eeuw werden hier huwelijken gesloten. Dit rijksmonument, dat gebouwd is in 1651,is geschikt voor kleinschalige, intieme huwelijksvoltrekkingen tot maximaal 20 personen.

De Hooiberg

Midden in de Randstad, in een oase van rust,  ligt  het kleinste dorpje van Nederland. ’t Woudt is één groot monument met een prachtig gerestaureerd kerkje en een aantal  historische boerderijen en woningen. De Hooiberg is één van die schitterend gerestaureerde boerderijen, waar u in de zeer sfeervolle verbouwde boerenstal uw trouwdag tot een onvergetelijke dag kan maken. De Hooiberg is zeer toegankelijk en heeft een invalidentoilet.

’t Woudt is een stiltegebied; de bewoners stellen het dan ook zeer op prijs dat u bij het komen en weggaan hier rekening mee houdt.

Boutique restaurant Bavette

Boutique restaurant Bavette is gelegen aan de A20 in Maasland. Het restaurant is gebouwd in de oude melkveestal, die omgetoverd is tot een heel mooi restaurant, met authentieke elementen. Een sfeervolle locatie om een onvergetelijke trouwdag te beleven. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om onze stallen tot eenmalige trouwlocatie te benoemen. De ceremonie vindt dan daar plaats. Daarna eventueel nog een borrel bij de stallen en daarna terug naar het restaurant voor een fantastisch diner en/of feest bij het restaurant.

3. Eigen locaties

Wilde u altijd al op die ene, voor u zo speciale plek in Midden-Delfland trouwen? Als de gewenste locatie voldoet aan de voorwaarden, wordt deze voor één dag aangewezen als trouwlocatie. Aan het eenmalig benoemen van een trouwlocatie zijn extra kosten verbonden, kijk daarvoor in het hoofdstuk "Kosten en tijden".

Voorwaarden

Deze voorwaarden hebben te maken met de toegankelijkheid en de veiligheid van de locatie en de aansprakelijkheid van de locatiebeheerder en het bruidspaar.

De locatie is tijdens de huwelijksceremonie openbaar toegankelijk,
De locatie is niet in strijd met de openbare orde, de goede zeden en goede smaak,
De locatie voldoet aan de eisen van brandveiligheid,
De locatie heeft voldoende ruimte en voldoet aan de eisen van hygiëne,
De locatie beschikt tijdens de huwelijksvoltrekking over alle noodzakelijke vergunningen of ontheffingen en op de locatie kan de bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand naar behoren en ongestoord de werkzaamheden verrichten.

Uiterlijke datum van aanvragen

Het is belangrijk dat u het verzoek minimaal 3 maanden voor de huwelijksdatum bij de gemeente indient. De gemeente heeft tijd nodig om de locatie te kunnen toetsen aan de voorwaarden.

Werkwijze

Het verzoek om een locatie eenmalig aan te wijzen als trouwlocatie dient u schriftelijk in. Download daarvoor het formulier en vul deze samen met gewenste locatie in. Het volledig ingevulde en ondertekende formulier neemt u mee naar uw afspraak op het gemeentehuis als u de melding van het voorgenomen huwelijk gaat doen.

Melding voorgenomen huwelijk/partnerschap (voorheen ondertrouw)

Als u besluit te gaan trouwen of  voor een geregistreerd partnerschap kiest, moet u dit officieel melden in de gemeente waar u gaat trouwen of waar het partnerschap geregistreerd wordt. Dit wordt melding van het voorgenomen huwelijk of partnerschap genoemd. Vanaf 1 september 2015 is de ondertrouw of aangifte komen te vervallen.

Wat is de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap?

Een melding voorgenomen huwelijk of partnerschap is een officiële verklaring van u en uw partner waarmee u aangeeft met elkaar te willen trouwen. U legt een verklaring af over uw huidige burgerlijke staat. Daarnaast verklaart u de intentie te hebben om te voldoen aan de plichten verbonden aan het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Bezit u niet de Nederlandse nationaliteit en heeft u een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd? Dan verklaart u ook dat u het huwelijk of partnerschap niet aangaat met de bedoeling toelating tot Nederland te verkrijgen. Ook geeft u bij de melding aan wie uw getuigen zijn. 

Waar kan ik melding voorgenomen huwelijk of partnerschap doen? 

U doet de melding van het voorgenomen huwelijk of partnerschap  in de gemeente waar het huwelijk voltrokken wordt of het partnerschap wordt geregistreerd. Woont u beiden buiten Nederland en heeft in ieder geval één van u de Nederlandse nationaliteit? U doet dan de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap in Den Haag. 

Wanneer moet ik de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap doen? 

U kunt de melding  doen vanaf een jaar tot uiterlijk twee weken voor het huwelijk of de partnerschapsregistratie.

Wat heeft u nodig om de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap te doen? 

Met de inwerkingtreding van de Wet op de Elektronische Dienstverlening Burgerlijke Stand (per 1september) is de werkwijze met betrekking tot het inleveren van stukken vereenvoudigd. Zo hoeft u geen uittreksels uit de burgerlijke stand en uit de Basis Registratie Personen (BRP)  te overleggen, als deze gegevens ingeschreven staan in de Basis Registratie Personen (BRP). Dit betekent in veel gevallen dat u alleen uw identiteitsbewijs nodig heeft voor het doen van de melding. Daarnaast heeft u ook van iedere getuige een kopie van zijn of haar paspoort, Europese identiteitskaart of Nederlandse identiteitskaart nodig.  Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal twee en maximaal vier getuigen aanwezig te zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Soms zijn er toch extra documenten uit het buitenland nodig.  Dit is van belang voor personen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten; personen die in het buitenland wonen of gewoond hebben; of personen die in het buitenland geboren zijn. Informeer bij het Klant contact Centrum of u extra documenten uit het buitenland nodig heeft. 

Persoonlijk gesprek

U wilt waarschijnlijk uw huwelijksvoltrekking of partnerschapregistratie een persoonlijk tintje geven. Wilt u een toespraak met de nodige humor of juist heel serieus? In een persoonlijk gesprek met de ambtenaar van de burgerlijke stand kunt u uw wensen voor de toespraak kenbaar maken. Indien u kiest voor een persoonlijke toespraak zal de trouw­ambte­naar u een aantal vragen stellen, zoals:

Waar, wanneer en hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Welke activiteiten doen jullie zoal samen?
Waarin lijken jullie op elkaar en waarin niet?
Waarom nemen jullie deze stap om met elkaar te
trouwen?
Wat vinden jullie belangrijk in een goede relatie?
Wat houdt voor jullie geluk voor de toekomst in?

In dit gesprek wordt ook gesproken over uw wensen en een aantal mogelijkheden, die de gemeente u biedt om de huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie nog meer tot dé dag van uw leven te maken. Met uw wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Keuze gebruik achternaam

Echtgenoten kunnen elkaars achternaam gebruiken. Dit geldt ook voor partners die hun relatie hebben laten registreren bij de burgerlijke stand. Er zijn 4 mogelijkheden:
1 De eigen naam blijven gebruiken.
2 Eerst eigen naam, gevolgd door naam van de partner.
3 Eerst naam van de partner, gevolgd door eigen naam.
4 De naam van de partner in plaats van de eigen naam.

Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om het gebruik van de achternaam in het dagelijks verkeer. De officiële geslachtsnaam die iemand heeft verandert dus niet!

Wetenswaardigheden

De huwelijksaangifte dient wettelijk 14 dagen voor de huwelijksvoltrekking plaats te vinden. Uit praktisch oogpunt is het raadzaam om de huwelijksaangifte 6 weken voor de huwelijksvoltrekking te laten plaatsvinden.
Als u onder huwelijkse voorwaarden gaat trouwen, is het verstandig tijdig voor de trouwdag contact op te nemen met een notaris.
Van u wordt verwacht dat u op de afgesproken tijd bij de trouwlocatie arriveert en dat u op tijd - binnen drie kwartier - weer vertrekt.
U wordt vriendelijk, maar dringend verzocht geen confetti, rijst, (droog-)bloemetjes en dergelijke in of bij de trouwlocatie te strooien. U weet vast en zeker wel een leuk alternatief te bedenken. De trouwlocaties zijn openbare gebouwen.  Dat betekent dat in de trouwzaal, bij de entree en ook in de gang niet gerookt mag worden.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

Huwelijk of partnerschap zonder ceremonie Gratis alleen op maandag om 9.00 en 9.30 uur
Huwelijk of partnerschap met ceremonie € 495,45 maandag t/m vrijdag, van 9.00 t/m 17.00 uur
Omzetting van partnerschap naar huwelijk € 495,45 maandag t/m vrijdag, van 9.00 t/m 17.00 uur
Toeslag ander tijdstip, weekend of feestdag € 92,10 alleen bij een plechtigheid met ceremonie
Toeslag eenmalige locatie € 233,10 alleen bij een plechtigheid met ceremonie
Toeslag eenmalige trouwambtenaar € 81,60 alleen bij een plechtigheid met ceremonie
Trouwboekje € 47,85
Gemeentegetuige € 26,25 prijs per getuige, alleen bij een gratis huwelijk en gratis partnerschap
Afschrift burgerlijke stand € 14,30  
Annuleren huwelijk, partnerschap of omzetting € 209,85 dit geldt ook bij een geboekt gratis huwelijk en gratis partnerschap

Bijzonderheden

Deze bijzonderheden gelden ook voor een geregistreerd partnerschap.

Trouwen kan alleen op hele en halve uren.

De kosten van het huwelijk kunt u betalen tijdens het doen van de melding voorgenomen huwelijk. U kunt er ook voor kiezen een nota thuisgestuurd te krijgen, deze ontvangt u dan kort na het doen van de melding voorgenomen huwelijk.

Als u wilt trouwen op een afwijkend tijdstip, dient  u daarvoor een schriftelijk verzoek in bij het Klant Contact Centrum via KCC@middendelfland.nl. Hiervoor geldt een toeslag.

Als u niet wilt trouwen op een locatie die door de gemeente is aangewezen als trouwlocatie, dan kunt u eenmalig een eigen locatie laten benoemen. Hiervoor geldt een toeslag.

Als u niet getrouwd wilt worden door één van onze trouwambtenaren, dan kunt u eenmalig iemand laten benoemen als trouwambtenaar. Hiervoor geldt een toeslag.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation