Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Lisse

Gemeente Lisse
Heereweg 254
2161 BS Lisse

Trouwen in Lisse

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik trouwde met mijn vrouw Margriet. Keuze in trouwlocaties was er toen nog niet. Ik trouwde dus in het gemeentehuis van Lisse, een mooi statig ‘huis der gemeente’. Heel anders dan het huidige, moderne gemeentehuis. Maar ook dit gebouw mag er zijn en de trouwzaal is een sfeervolle plek om uw huwelijksgeloften uit te wisselen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Lisse.

Toch vind ik het leuk dat u tegenwoordig ook op andere plekken kunt trouwen. Lisse heeft ook op dit punt veel te bieden!??Geef uw trouwdag bijvoorbeeld net dat beetje extra door te trouwen in één van de drie nieuwste locaties: restaurant LiZz of Hotel Event Centre De Nachtegaal. Of kies voor ’t Huys Dever, museum De Zwarte Tulp of Landgoed Keukenhof. Stuk voor stuk uniek en bijzonder!??Is Lisse voor u dé plek om te trouwen? Als het aan ons team burgerlijke stand en aan onze bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand ligt, krijgt u daar geen spijt van! Deze mensen denken met u mee en geven u de informatie die u nodig heeft. In sommige gevallen zult u voor bepaalde informatie contact moeten opnemen met de trouwlocatie maar ook daar zitten mensen die willen helpen uw dag helemaal naar uw zin te maken. En voor alle andere zaken die komen kijken bij een huwelijk helpt deze pagina u alvast goed op weg.

Ik wens u veel succes bij het plannen van de bruiloft en
natuurlijk veel huwelijksgeluk!

Lies Spruit
Burgemeester

De Locaties

Lisse is wereldwijd bekend door de bollenteelt en natuurlijk bloemententoonstelling Keukenhof. Regionaal is Lisse geliefd om haar gezellige en gevarieerde winkelcentrum. Bij inwoners doet Lisse het ook goed door het Lisser gebakje Delisjes en de vele restaurants. Om maar wat te noemen! Want Lisse heeft nog meer moois te bieden, zoals het Kasteel Keukenhof, ’t Huys Dever en het enige bloembollenmuseum van Nederland De Zwarte Tulp. Deze drie bezienswaardigheden zijn bovendien trouwlocaties, net als enkele restaurants en natuurlijk het gemeentehuis! Om precies te zijn er zes plekken in Lisse om uw jawoord te geven:

Het gemeentehuis

Het gemeentehuis is in de jaren tachtig gebouwd. In 2010 is de trouwzaal geheel gerenoveerd. Het is een ruimte die natuurlijk geheel in het teken staat van trouwen. Tijdens de plechtigheid hebt u bijvoorbeeld zicht op een drieluik van de Bussumse kunstenaar Rene Boin. Het drieluik verbeeldt de symboliek van de verbintenis in beweging. Heel toepasselijk dus voor uw trouwdag. Er zijn vijftig zitplaatsen en door een schuifwand te verwijderen kunnen er nog eens vijftig personen bij.
Wilt u na de plechtigheid de bruidsfoto’s laten maken? In Lisse zijn vele fotogenieke plekken te vinden.

Adres- en contactgegevens:
Heereweg 254, 2161 BS Lisse, Telefoon: 14 0252, website: www.lisse.nl

’t Huys Dever

Rond het jaar 1375 verrees in het Lissese landschap een markant gebouw dat u vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen: ridderhofstede ‘t Huys Dever. Vroeger bestond het complex uit een hoefijzervormige woontoren (donjon) en een plein (de voorhof), met daaromheen een gracht. In de 17e eeuw is er een portierwachterswoning bijgebouwd en later nog een landhuis. Tot 1750 werd Dever bewoond, maar daarna kwam het huis leeg te staan en raakten landhuis en woontoren in verval. In 1949 kwam de ruïne in het bezit van de gemeente Lisse en in 1973 werd gestart met de renovatie van de halfronde toren. Anno 2011 wordt de kapelzaal op de tweede verdieping gebruikt voor trouwerijen. Er is plaats voor zestig personen (zit- en staplaatsen). Let op: er is geen lift aanwezig.

Museum De Zwarte Tulp

Museum De Zwarte Tulp is gevestigd aan culinair plein ´t Vierkant in een prachtig gerestaureerd oud gebouw. U kunt er van alles zien over de geschiedenis van de bloembollenstreek en het ontstaan en de ontwikkeling van de bloembollencultuur. U trouwt in de voormalige comparitiezalen. De ligging van het museum, in de dorpskern en in de nabijheid van kerken en restaurants, is heel prettig voor de verdere planning van een feestelijke trouwdag. Ook in de comparitie van het museum zelf zijn mogelijkheden. Het pand is voor mindervaliden goed toegankelijk. Er zijn zo’n vijftig zit- en veertig staplaatsen.

Landgoed Keukenhof

Kasteel Keukenhof is het middelpunt van het sfeervolle Landgoed Keukenhof, gelegen net buiten Lisse tegenover de gelijknamige bloemententoonstelling. Het landgoed beslaat meer dan 200 hectare bos, weiland en een park met ruim 18 monumenten. Het kasteel, de nabijgelegen historische gebouwen en het omliggende park zijn onlangs in oude glorie hersteld. Ze werden in de zeventiende eeuw gesticht en hebben nog altijd die unieke sfeer. De trouwzaal bevindt zich op de eerste verdieping en biedt plaats aan tachtig personen (zit- en staplaatsen). Er is echter geen lift aanwezig. Ook in de tuin en het koetshuis kan worden getrouwd.

Hotel  De Nachtegaal

De Nachtegaal is al meer dan honderd jaar een begrip in de streek en sinds 2011 kunt u er ook trouwen. De ligging tussen de bollenvelden maakt het zeker in het voorjaar een aantrekkelijke trouwlocatie. U kunt er bovendien uw hele trouwdag laten verzorgen: van de plechtigheid tot het feest en alles ertussenin. De gasten kunnen zelfs blijven slapen.

Trouwen op een locatie die u zelf kiest

U kunt ook zelf een trouwlocatie kiezen en laten goedkeuren door de gemeente. Deze locatie moet dan in de gemeente Lisse zijn.

Wilt u op een zelf gekozen locatie trouwen? En weet u op welke dag, welke locatie en welk tijdstip u wilt trouwen? Maak hiervoor eerst afspraken met de eigenaar van de trouwlocatie. Daarna moet u bij de gemeente een aanvraag doen om op die locatie te mogen trouwen. Deze aanvraag moet op zijn laatst 3 maanden voor de trouwdatum bij ons binnen zijn.

 Aanvraag eigen trouwlocatie

U kunt het aanvraagformulier locatie downloaden, invullen en toevoegen bij de andere stukken die nodig zijn voor het doen van een melding. Bij het aanvraagformulier voegt u een geldig identiteitsbewijs van de eigenaar van de locatie toe. 

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u in onze gemeente wilt trouwen/een partnerschap wilt aangaan dient u het meldingsformulier samen met uw partner thuis in te vullen en te ondertekenen.
Hiervoor verzamelt u kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de aanstaande echtgenoten en de getuigen (minimaal 2 en maximaal 4). Indien u kiest voor een ‘eigen trouwambtenaar’ en/of ‘eigen trouwlocatie’ voegt u de desbetreffende aanvraagformulieren en benodigde documenten toe.
Houdt daarbij rekening met het feit dat zowel de aanvraag voor een eigen trouwambtenaar als de aanvraag voor een eigen trouwlocatie minimaal 3 maanden voor de trouwdatum bij ons binnen moet zijn.
Wanneer u de benodigde stukken heeft verzameld en het formulier heeft ondertekend, maakt u telefonisch een afspraak om de complete meldingsstukken in te leveren bij de balie van de afdeling burgerzaken.

Houdt u er rekening mee dat de eventuele kosten van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap aan de balie moeten worden voldaan. Indien de melding niet compleet is, nemen wij deze niet in behandeling en is het op dat moment niet mogelijk om een huwelijksdatum/partnerschapsdatum in te plannen.

Gratis trouwen/geregistreerd partnerschap

De gemeente biedt de mogelijkheid om gratis te trouwen of een GP aan te gaan.

Een gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap kan op maandag 9.00 uur en 9.30 uur
Alleen mogelijk in het gemeentehuis in Lisse
Alleen mogelijk wanneer een van de partners staat ingeschreven in deze gemeente
De trouwambtenaar neemt van te voren geen contact met u op. Er wordt geen toespraak gehouden en de ceremonie duurt ongeveer 10 minuten
Bij deze ceremonie kunt u geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of een eigen trouwambtenaar laten benoemen
U kunt geen muziek afspelen
Er mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen

Budget huwelijk/ geregistreerd partnerschap

Een budgethuwelijk/geregistreerd partnerschap kan op woensdag om 11.00 uur en 11.30 uur

Alleen mogelijk in het gemeentehuis in Lisse
De trouwambtenaar neemt van te voren geen contact met u op. Er wordt geen toespraak gehouden en de ceremonie duurt ongeveer 10 minuten
 Bij deze ceremonie kunt u geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar of een eigen trouwambtenaar laten benoemen
U kunt geen muziek afspelen
Er mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen

Huwelijk/geregistreerd partnerschap

Een huwelijk/geregistreerd partnerschap met uitgebreide ceremonie is mogelijk op maandag 10.00 uur t/m vrijdag 16.00  uur en op zaterdag 10.00 uur t/m 16.00 uur
U kunt kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente Lisse, vooraf vindt er dan een kennismakingsgesprek met deze ambtenaar plaats
Of u kiest voor een ‘eigen trouwambtenaar’
Naast het gemeentehuis kunt u ook kiezen voor een andere vaste trouwlocatie in de gemeente Lisse. Maak dan eerst een afspraak met de desbetreffende locatie en voeg de bevestiging van deze locatie toe aan de melding
U kunt ook op een zelf gekozen locatie trouwen/geregistreerd partnerschap aangaan

Naamgebruik

Als u getrouwd bent of een partnerschap hebt laten registreren kunt u bepalen met welke achternaam de gemeente u aanschrijft; met uw eigen achternaam, die van uw partner of een combinatie. Dit heet naamgebruik en geldt voor mannen en vrouwen. Naamgebruik moet u aanvragen in uw eigen woongemeente, dit kan veelal digitaal.
Goed om te weten; als u in Nederland trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, houdt u uw eigen geslachtsnaam. Deze verandert niet door de keus voor naamgebruik.
Andere nationaliteit? Hebt u een andere nationaliteit dan de Nederlandse, dan kunt u in bepaalde gevallen wel een naamswijziging aanvragen. Hiervoor kunt u terecht bij de autoriteiten van het betreffende land.

Annulering huwelijk/geregistreerd partnerschap

Indien u uw huwelijk/geregistreerd partnerschap moet annuleren stuurt u een email naar burgerzaken@hltsamen.nl
Bij annulering binnen 4 weken voor de huwelijksvoltrekking/registratie partnerschap of de omzetting wordt 50% van de leges als bedoeld in artikel 1.1.1.2 tot en met 1.1.1.4 in rekening gebracht.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Eigen ambtenaar burgerlijke stand (uit andere gemeente) € 153,00
Kosten gemeentelijke getuige (per getuige) € 60,00
Kosten trouwboekje € 34,00
Extra kosten éénmalig aangewezen locatie € 311,00
Tarief laten wijzigen inrichting van de trouwzaal/-locatie € 90,00
Administratief omzetten geregistreerd partnerschap naar huwelijk € 57,00
Kosteloze voltrekking maandag 9.00 uur en 9.30 uur
Maandag tot en met vrijdag 10.00 tot 16.00 uur € 453,00
Zaterdag 10.00 tot en met 16.00 uur € 1.017,00
Afwijkend tijdstip na verkregen toestemming € 1.468,00
uitgeklapt

Voorwaarden

U dient minimaal 2 en maximaal 4 (meerderjarige) getuigen mee te nemen
U bent 18 jaar of ouder
U bent niet met iemand anders getrouwd
U heeft niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap
U bent niet te dicht verwant aan uw partner
U staat niet onder curatele

Contactgegevens

Heeft Lisse de ideale trouwlocatie voor u? Neemt u dan contact op met burgerzaken van de Gemeentewinkel.

Heereweg 254 te Lisse
Telefoon: 14 0252
E-mail: gemeente@lisse.nl
Internet: www.lisse.nl

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation