Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Landsmeer

Gemeente Landsmeer
Raadhuisstraat 1
1121 XC Landsmeer

Trouwen in Landsmeer

Eindelijk is het zover, jullie gaan trouwen! Nu begint de jacht naar de perfecte trouwlocatie en jullie oog is gevallen op Landsmeer. Omdat jullie er wonen of werken (of allebei), of omdat jullie het zo’n mooie omgeving vinden. Wat de reden ook is, de allermooiste trouwlocaties in Landsmeer vind je hier! 

Landsmeer biedt een unieke combinatie van natuur en historie. De mooie parken, zoals het Noorderpark, bieden een rustige omgeving voor jullie bruiloft. Zoek je iets bruisends? Boek dan een trouwlocatie in één van de gezellige dorpjes. Overigens ook perfect voor een intieme bruiloft. En de vele historische gebouwen voegen een gevoel van nostalgie toe aan jullie ceremonie. 

Of jullie nu op zoek zijn naar een kleinschalige of een grote bruiloft, de keuze is reuze in Landsmeer. Van een prachtige locatie aan het water tot een sfeervolle boerderij met een prachtig uitzicht, of een historisch gebouw met veel charme, er is voor ieder wat wils. Krijg een goede eerste indruk van de trouwlocaties op onze website, en bezoek de top 3 daarna persoonlijk om de sfeer echt goed te proeven en een keuze te maken, 

Keuze gemaakt? Leg direct de datum vast! Veel trouwlocaties werken met een wachtlijst, dat zal in Landsmeer niet anders zijn. Je bent vaak op tijd als je een jaar tevoren de gewenste datum kunt reserveren. Daarna heb je nog alle tijd om andere dingen voor de bruiloft te regelen. Voor alle andere zaken op de bruiloft kun je trouwens heel goed terecht op deze website. Neem eens een kijkje tussen de inspiratie artikelen of de andere professionals op de site. 

Samen maken we jullie bruiloft onvergetelijk! We inspireren jullie graag met elke week nieuwe artikelen en de leukste professionals die jullie kunnen helpen op de trouwdag. Succes met het organiseren van de bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Het sluiten van een huwelijk / partnerschap in 2024 kost:

op maandag en dinsdag om 09:00 uur gratis.
op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 12:00 uur € 161,10 (Budgethuwelijk).
op maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur € 417,15.
op zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur € 649,85.
op zondag tussen 10:00 en 16:00 uur € 738,80.

Deze tarieven worden met 20% verhoogd indien het tijdstip valt tussen 16:00 en 22.00 uur.

Extra kosten:

Het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die reeds eerder in een andere gemeente in Nederland is benoemd (ook voor 1 dag) € 62,90.
Het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die niet reeds eerder in een andere gemeente in Nederland is benoemd € 188,85.
Het benoemen van een "vrije locatie" € 125,90.
Getuige van de gemeente € 38,60 per getuige.
Trouwboekje of partnerschapsboekje in normale uitvoering € 15,55.
Trouwboekje of partnerschapsboekje in luxe uitvoering € 37,80.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation