Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Krimpen aan den IJssel

Gemeente Krimpen aan den IJssel
Raadhuisplein 2
2922 AD Krimpen aan den IJssel

Trouwen in Krimpen aan den IJssel

Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voorgenomen huwelijk. De gemeente Krimpen aan den IJssel doet er alles aan om van uw huwelijk een bijzondere gebeurtenis te maken. U kunt in onze gemeente op een van de drie vaste locaties trouwen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Krimpen aan den Ijssel.

Zo is het mogelijk om uw huwelijksvoltrekking plaats te laten vinden in de mooie Trouwzaal of IJsselzaal van het raadhuis. Ook kunt u trouwen in de historische pronkkamer van het Streekmuseum ‘Krimpenerwaard’ of in restaurant ‘De Schelvenaer’. Wilt u toch liever trouwen op een locatie naar keuze? Dat kan vanaf dit jaar ook. Om in het huwelijk te treden op een zelfgekozen locatie, moet u een verzoek indienen om de door uw gewenste locatie eenmalig als ‘huis der gemeente’ aan te wijzen.

Natuurlijk willen wij voor u dat ‘de mooiste dag van uw leven’ vlekkeloos verloopt. Hiervoor moet u heel veel regelen. Daarom bieden wij u graag deze pagina aan. Op deze pagina leest u wat de gemeente Krimpen aan den IJssel u te bieden heeft. 

Ik hoop dat u in Krimpen aan den IJssel een onvergetelijke en fijne huwelijksdag mag beleven en wens u het allerbeste voor de toekomst.

Jan Luteijn
burgemeester van Krimpen aan den IJssel

Trouwambtenaren

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft zeven trouwambtenaren, de ‘buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand’ (BABs) in dienst. Wilt u meer over hen weten? Op onze website heeft iedere BABS een persoonlijke pagina, waar zij uitleggen waarom zij trouwambtenaar zijn en wat hun motivatie is.

Keuze

Als u in Krimpen aan den IJssel gaat trouwen, dan voltrekt één van de eerdergenoemde trouwambtenaren uw huwelijk. Het is mogelijk om uw voorkeur voor een trouwambtenaar kenbaar te maken. Dit kunt u doen als u de huwelijksdatum vastlegt. Met uw keuze houden we zoveel mogelijk rekening. Twee weken voor uw huwelijk neemt de trouwambtenaar contact met u op om in een persoonlijk kennismakingsgesprek uw wensen voor de ceremonie te bespreken.

Bij huwelijken in de IJsselzaal en kosteloze huwelijken in de Spreekkamer is het niet mogelijk zelf een ambtenaar te kiezen.

De trouwambtenaren in Krimpen aan den IJssel zijn:

Arie Koolmees
Esmeralda van Doorn
Kim Madretsma-Collignon
Helma Schouten
Ellen Mijling-van Houwelingen
Dirk Govers

Eigen trouwambtenaar

Het kan voorkomen dat u uw huwelijk wilt laten voltrekken door iemand anders dan de hierboven genoemde trouwambtenaren. Het is mogelijk om zelf een trouwambtenaar aan te laten wijzen. Op uw verzoek kan deze trouwambtenaar dan voor één dag benoemd worden tot onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in Krimpen aan den IJssel.

Trouwambtenaar uit een andere gemeente

Kiest u een trouwambtenaar uit een andere gemeente dan Krimpen aan den IJssel? Dan mag hij of zij in Krimpen aan den IJssel een huwelijk of geregistreerd partnerschap sluiten als u dit aanvraagt. Een trouwambtenaar van een andere gemeente wordt dan voor uw trouwdag aangewezen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in gemeente Krimpen aan den IJssel. Hij of zij mag die dag in gemeente Krimpen aan den IJssel uw huwelijk of geregistreerd partnerschap voltrekken. Bekijk voor de voorwaarden en het in te dienen verzoek het document ‘Verzoek benoeming trouwambtenaar’ 

Trouwambtenaar is nog niet aangewezen en beëdigd

U kunt als bruidspaar uw huwelijk of geregistreerd partnerschap ook laten voltrekken door een trouwambtenaar die nog niet aangewezen en beëdigd is. Dit kan bijvoorbeeld een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) zijn. Daarvoor gelden een paar voorwaarden.

De trouwambtenaar voor één dag:

is minimaal 18 jaar oud;
staat niet onder curatele;
is door u (het bruidspaar) gevraagd.

Bekijk voor de voorwaarden en het in te dienen verzoek het document ‘Verzoek benoeming trouwambtenaar, niet aangewezen of beëdigd’ 

Bij het huwelijk door de trouwambtenaar voor één dag is een vaste trouwambtenaar van de gemeente Krimpen aan den IJssel aanwezig. Deze trouwambtenaar zorgt ervoor dat het sluiten van het huwelijk op de juiste manier gebeurt. De trouwambtenaar is hiervoor maximaal één uur beschikbaar vanwege een volgend huwelijk.

U heeft uw voorkeur bekendgemaakt. Hoe gaat het dan verder?

Kiest u voor een Krimpense trouwambtenaar, dan neemt deze ongeveer twee weken voor uw trouwdag telefonisch contact met u op. Hij of zij zal dan een afspraak met u maken voor een kennismakingsgesprek. De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand zal zoveel mogelijk rekening houden met uw persoonlijke wensen. Uw voorkeur voor een trouwambtenaar geeft u aan wanneer u een afspraak maakt voor een trouwdatum en/of -locatie.

Locaties

U kunt in het huwelijk treden in het Raadhuis, het Streekmuseum Krimpenerwaard, Restaurant de Pannenkoe of in restaurant Ross Lovell aan de Hollandsche IJssel. Het is zelfs mogelijk dat u zelf een locatie aandraagt. Heeft u elkaar bijvoorbeeld ontmoet in een schoolgebouw, dan kunt u elkaar ook daar het jawoord geven. Of wellicht heeft u zelf een idee voor een passende locatie. Dan kunt u hiervoor een verzoek indienen.

Raadhuis

Als u wilt dat uw huwelijk in het raadhuis wordt voltrokken, dan zijn er drie opties waar u uit kunt kiezen. Trouwen kan in de Trouwzaal, de IJsselzaal en de Spreekkamer.

De Trouwzaal

Trouwzaal Krimpen aan den IJssel

Vanaf heden kunt u een afspraak maken om uw huwelijk te laten voltrekken in de Trouwzaal van het nieuwe Raadhuis. Sinds 1 juli 2015 is het mogelijk om te trouwen of uw geregistreerd partnerschap te laten voltrekken in de trouwzaal.

Trouwen op dinsdag

Het is ook mogelijk om op dinsdagmiddag tegen een gunstig tarief te trouwen of een geregistreerd partnerschap te laten voltrekken. Deze voordelige huwelijken/partnerschappen worden voltrokken in een daarvoor geschikte ruimte in het raadhuis.

Kosteloos huwelijk/geregistreerd partnerschap

Het is mogelijk om kosteloos te trouwen. Dit kan alleen op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur aan de balie van het raadhuis. De ceremonie beperkt zich tot het jawoord en de ondertekening van de akte. Bij een kosteloos huwelijk mogen alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn. U kunt uw datum online reserveren. Wilt u toch enkele gasten bij uw ceremonie en een korte toespraak, dan is een voordelig huwelijk op de dinsdagmiddag wellicht iets voor u.

TROUWEN OP EIGEN LOCATIE

Wat is er nu meer bijzonder dan te trouwen op een door uzelf gekozen locatie? In Krimpen aan den IJssel bestaat deze mogelijkheid. Hierbij kunt u denken aan een restaurant of café, maar bijvoorbeeld ook een kerk of de kantine van een sportvereniging kan hier prima voor gebruikt worden. Uw verzoek om deze gewenste locatie eenmalig aan te laten wijzen als 'huis der gemeente' kunt u schriftelijk indienen. Uiteraard moet deze locatie wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden kunt u vinden in het document 'Verzoek aanwijzen trouwlocatie'. Het staat u vrij om uw huwelijk door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de buitenlucht te laten voltrekken. Deze plek moet wel tot het perceel van de aangewezen locatie behoren. Uitwijk naar binnen dient mogelijk te zijn. U kunt uw trouwlocatie en datum online reserveren.

Melding van voorgenomen huwelijk

Algemene informatie

De eerste officiële stap bij trouwen/geregistreerd partnerschap is de huwelijksaangifte (ondertrouw). Sinds 1 september gaat u niet langer in ondertrouw, maar maakt u uw voornemen om een huwelijk of geregistreerd partnerschap aan te gaan kenbaar bij de gemeente waar u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat.

Let op: Het kenbaar maken van uw voornemen staat los van het reserveren van een datum voor uw huwelijk of partnerschap. Wilt u in Krimpen  aan den IJssel trouwen of een partnerschap aangaan, kijk dan hier voor meer informatie en/of het reserveren van een locatie en tijdstip van uw huwelijk of partnerschap.

Getuigen

De huwelijksakte moet worden getekend door minimaal twee en maximaal vier getuigen.  Voor de huwelijksvoltrekking kunt u ook kiezen voor getuigen van de gemeente. Hieraan zijn leges verbonden.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Balie

maandag om 09.00 en 09.30 uur  Kosteloos

De daartoe bestemde zaal in het Raadhuis

Dinsdag om 14.00 en 14.30 uur € 176,35

Raadzaal

maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur € 410,60
maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 22.00 uur € 527,65
zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur € 702,75

Streekmuseum Krimpenerwaard

maandag t/m vrijdag € 614,70
zaterdag € 996,30

Restaurant Ross Lovell

maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur € 363,-*
maandag t/m vrijdag na 18.00 uur € 482,40*
zaterdag € 663,35*
*Hier komen de kosten van de locatie nog bij.    

Restaurant De Pannenkoe

maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur € 363,-*
maandag t/m vrijdag na 18.00 uur € 482,40*
zaterdag € 663,35*
*Hier komen de kosten van de locatie nog bij.    

Eigen locatie

maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur € 363,-*
maandag t/m vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur € 482,40*
zaterdag € 663,35*

*Hier komen de leges voor de aanvraag tot het aanwijzen van de locatie nog bij.    
Tarief voor aanvraag tot het eenmalig aanwijzen van een locatie tot ‘huis der gemeente’ € 150,80
Tarief voor de aanvraag voor een benoeming van een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand € 150,80
Een van de gemeentewege beschikbaar gestelde getuige bij een huwelijksvoltrekking of registratievoltrekking € 17,25
Indien een aanvraag tot het voltrekken van een huwelijk dan wel tot het voltrekken van een registratie op grond van de wetgeving inzake geregistreerd partnerschap binnen een half jaar voor de datum van de voltrekking wordt ingetrokken, is een tarief verschuldigd van € 65,50.

Meer informatie?

Voor meer informatie over trouwen verwijzen wij u graag naar onze website. U kunt natuurlijk ook langskomen of tijdens openingstijden bellen naar 14 0180.

Wat uw wensen ook zijn: in Krimpen aan den IJssel is er ruimte voor een huwelijksvoltrekking ‘op maat’.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation