Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Haaksbergen

Gemeente Haaksbergen
Blankenburgerstraat 28
7481 EB Haaksbergen

Trouwen in Haaksbergen

De beste ingrediënten voor een onvergetelijke dag!

Uw trouwdag is een dag om nooit te vergeten. En dan vanzelfsprekend graag in positieve zin, want op een van de mooiste dagen van uw leven wilt u uiteraard niet dat er iets misgaat. De Haaksbergse ambtenaren van de burgerlijke stand weten dat als geen ander. Zij maken elke huwelijksvoltrekking tot een geweldige ervaring voor ieder bruidspaar.

De ster in Twente biedt u verschillende trouwlocaties. Wat te denken van de rustieke trouwzaal in het statige gemeentehuis? De nouveau chique van Restaurant De Blanckenborg? De authetieke sfeer van Restaurant Bi’j de Watermölle? Of de Twentse gemoedelijkheid van Restaurant ‘t Hagen?

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Haaksbergen.

Voor de beste ingrediënten voor een geweldige trouwdag bent u in Haaksbergen op de juiste plek. Behalve de keuze uit diverse toplocaties voor uw trouwdag, kunt u in Haaksbergen natuurlijk ook uw eigen ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen. Want u bepaalt zelf wie uw huwelijk gaat voltrekken en u bepaalt zelf hoe uw droomdag er uitziet!

Als dat allemaal geregeld is, dan moeten er dikwijls nog vele andere zaken rondom uw trouwdag en uw huwelijk geregeld worden. Deze pagina biedt u allerlei informatie die u daar ongetwijfeld goed bij kunt gebruiken. Ik wens u veel succes bij de voorbereidingen op uw trouwdag en bovenal wens ik een heel goed huwelijk toe!

Vriendelijke groet,

Rob Welten
Burgemeester van Haaksbergen

Het gemeentehuis

Het gemeentehuis van Haaksbergen bestaat eigenlijk uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte werd in 1940 gebouwd. Het kantoorgedeelte is in 2005 vernieuwd. Een glazen atrium verbindt het oude en het nieuwe gedeelte. De trouwzaal bevindt zich in het oude gedeelte. Via het prachtige bordes komt u het gemeentehuis binnen; een entree die gereserveerd is voor bruidsparen. De trouwzaal was vroeger in gebruik als raadszaal. Enkele jaren geleden is deze zaal geheel
gerenoveerd.  Het resultaat is een zeer sfeervolle trouwzaal, die  ook met de lift is te bereiken. 

Trouwambtenaren 

De huwelijken worden in Haaksbergen gesloten ten overstaan van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dat zijn momenteel de volgende personen:

Anouchka Scholten
Clemens Kienhuis
Marcel Zaat
Monique van Eijndhoven
René van der Kuil
Simone Ganzeboom-Sprakel

Ondertrouw

Vanaf 1 september 2015 is de ondertrouw/voorregistratie vervallen. Wanneer u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan dient u een kennisgeving van een voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie te sturen aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u gaat trouwen of uw partnerschapsregistratie wordt voltrokken.

In welke gemeente moet u zijn?

Voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap neemt u contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waarin u gaat trouwen of uw geregistreerd partnerschap wordt voltrokken. Wanneer u beiden niet in Nederland woont en u of uw partner de Nederlandse nationaliteit bezit, dan neemt u contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. 

Geldigheid

De kennisgeving aan de ambtenaar van de burgerlijke stand is één jaar geldig. Na de voltrekking van het huwelijk of het geregistreerde partnerschap ontvangt de gemeente waar u en uw partner staan ingeschreven een kennisgeving van het gesloten huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Meenemen voor huwelijk/geregistreerd partnerschap

Bij het maken van de afspraak voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap informeert de ambtenaar van de burgerlijke stand u volledig over de over te leggen stukken. Neem hiervoor contact op met de afdeling Publieks- en Sociale Zaken via 053-5734567.

Afdeling publiekszaken

Voor meer informatie kunt u uiteraard terecht bij de medewerkers van de afdeling Publiekszaken.
De afdeling is geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur, op dinsdag tevens van 16:00 tot 19:00 uur enWoensdag van 13.30 tot 16.00 uur

Telefoon: 053-5734567.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Maandag t/m vrijdag

Huwelijk in het gemeentehuis  € 523,00  
De Blanckenborgh € 523,00
Bi'j de Watermölle € 523,00
't Hagen € 523,00
Kerkje Buurse € 523,00

Zaterdag

Huwelijk in het gemeentehuis € 609,00
De Blanckenborgh € 523,00
Bi'j de Watermölle € 523,00
't Hagen € 523,00
Kerkje Buurse € 523,00

Let op:

Bovenstaande bedragen zijn gemeentelijke leges. Bij een huwelijk op locatie betaalt u naast de gemeenteleges in overleg met de exploitant maximaal € 523,00 extra. Het huwelijksboekje kost € 23,00.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation