Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Epe

Gemeente Epe
Markt 14
8161 CL Epe

Trouwen in Epe

De mooiste dag van uw leven ...

Van harte gefeliciteerd! U en uw partner hebben besloten om te gaan trouwen. Als u besluit om in het huwelijk te treden, zijn er veel zaken die u moet regelen. Deze pagina geeft informatie over allerlei aspecten van het huwelijk. U kunt het gebruiken als handleiding voor de organisatie van deze mooie en belangrijke dag.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Epe.

U heeft ervoor gekozen om in de gemeente Epe te trouwen. Een goede keuze, want deze gemeente heeft veel te bieden om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende locaties mogelijk om het huwelijk te voltrekken. Ook zijn er tal van aantrekkelijke (horeca)gelegenheden om te dineren en/of uw receptie of feest te houden.

Alvast veel plezier en succes toegewenst met alle voorbereidingen!
Gemeente Epe

Melding van voorgenomen huwelijk

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer, maar maakt u een melding (persoonlijk of schriftelijk) van uw voorgenomen huwelijk. De akte van huwelijksaangifte vervalt hiermee, daarvoor in de plaats komt een meldingsformulier.

Het voordeel van deze wetswijziging:
U kunt de melding rechtstreeks bij de ambtenaar burgerlijke stand van de trouw-of partnerschapsgemeente maken en hoeft u niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan. Verder verandert er voor u niets.

Net als de ondertrouw moet de melding minstens twee weken en maximaal een jaar vóór de trouw- of geregistreerd partnerschapsdatum gedaan zijn.

Bent u in het buitenland geboren, heeft u in het buitenland gewoond en/of bezit u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet u nog steeds documenten overleggen.

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met uw partner officieel vast te leggen. Gaat u trouwen? Dan doet u eerst een melding in de gemeente waar u gaat trouwen. U kunt de melding schriftelijk doen of u kunt persoonlijk langs gaan bij de gemeente.

Trouwen voor de gemeente wordt het burgerlijk huwelijk genoemd. Wilt u ook voor de kerk trouwen? Dan mag dit pas nadat uw burgerlijk huwelijk is gesloten.

In de gemeente Epe is het mogelijk om te trouwen in het gemeentehuis, kasteel De Cannenburch te Vaassen, Kulturhus EGW te Epe of op een eigen locatie.

Getuigen

Ieder huwelijkspaar heeft, naast eventueel toestemminggevende personen, minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. De getuigen moeten meerderjarig zijn. Als de getuigen in het buitenland wonen, dan moet bij de huwelijksaangifte een kopie van een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart van de getuigen worden getoond.

Buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand

Alle huwelijken in de gemeente Epe worden gesloten door buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Deze personen zijn speciaal benoemd voor het voltrekken van huwelijken. Voor de huwelijksvoltrekking vindt er altijd een persoonlijk gesprek plaats tussen het aanstaand bruidspaar en de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Trouwlocaties

Het is in de gemeente Epe mogelijk om op verschillende locaties te trouwen:

Kasteel Cannenburch in Vaassen
Eper Gemeente Woning (EGW) / Kulturhus Epe 
De raadszaal in het gemeentehuis in Epe. De trouwzaal in het gemeentehuis is niet meer beschikbaar als trouwlocatie. Extra kosten voor het uitwijken naar een andere locatie worden niet vergoed. 

Gemeentehuis Epe

Het gemeentehuis is in maart 1971 geopend en is ontworpen door dhr. Ir. J.F. Hondius uit Amsterdam en dhr. W.D. van Wijngaarden uit Epe. Het gemeentehuis heeft een stijlvolle, monumentale entree. De bijzondere, marmeren trap is een prachtige achtergrond voor foto’s.
Bovenaan de trap ziet u een koperplastiek. Deze is gemaakt door Loek van Meurs-Mauser uit Egmond aan Zee (1971). Als u iets verder loopt richting de trouwzaal, komt u langs glas-in-lood ramen (1914). Deze zijn ingemetseld, maar oorspronkelijk afkomstig uit de oude rooms-katholieke St. Martinuskerk in Epe.

Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch werd in de jaren 1975-1981 zorgvuldig gerestaureerd. Ook tussen 2007-2010 is zowel het landgoed als het kasteel gerenoveerd. Sinds april 1997 is het mogelijk om hier te trouwen. Het kasteel is een eeuwenlang bewoond edelmanshuis en wordt beheerd door de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. De fraaie ligging, het eeuwenoude muurwerk en de historische inrichting garanderen een prachtige omgeving voor uw trouwdag. Het huwelijk wordt voltrokken in de hal achter de grote toegangsdeur met 18e eeuwse zandstenen omlijsting. Deze hal is de meest representatieve ruimte van het kasteel, met 18e eeuwse betimmering, wandmeubels en een portretreeks van de voorouders van het echtpaar Van Isendoorn-van Renesse aan de muur. Als u wilt trouwen op Kasteel Cannenburch, gelden onderstaande tijden en tarieven.

Eigen trouwlocatie kiezen

Bruidsparen kunnen ook een eigen locatie kiezen voor de huwelijksvoltrekking. Als u op een andere locatie wilt trouwen, moet u hiervoor minimaal drie maanden van tevoren een verzoek indienen.
Niet elke locatie is geschikt als trouwlocatie: een kerk mag niet voor een burgerlijk huwelijk worden gebruikt, net zoals gebouwen met commerciële of para-commerciële doeleinden (horeca, zwembad). Aan het kiezen van een trouwlocatie zijn ook nog enkele praktische voorwaarden verbonden. Zo moet de huwelijkslocatie voldoen aan de normale veiligheidseisen en geen overlast veroorzaken voor de omgeving (parkeervoorzieningen, openhouden toegangswegen e.d.).
Ook moet de locatie door de eigenaar voor de duur van de plechtigheid gratis ter beschikking worden gesteld aan de gemeente.
Tenslotte moet de locatie beschikken over voorzieningen/faciliteiten voor de (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand (bijvoorbeeld kleedruimte).

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Gemeentehuis

Huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap met ceremonie

De kosten voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap van maandag tot en met donderdag zijn € 342,00.
De kosten voor een huwelijk/geregistreerd partnerschap op vrijdag: € 374,00.

Sobere huwelijksvoltrekking/geregistreerd partnerschap (zonder ceremonie)

Een groot gezelschap in de trouwzaal (zitplaats voor maximaal 50 personen) kost € 160,00.

Het huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente (geen keuze mogelijk).

Kasteel Cannenburch

De kosten van maandag tot en met donderdag zijn € 342,- plus de huur van de Cannenburch.
De kosten op vrijdag zijn € 374,- plus de huur van de Cannenburch.
De kosten op zaterdag zijn € 490,- plus de huur van de Cannenburch.
De kosten voor een kunststof trouwboekje/partnerschapsboekje zijn € 24,80.
De kosten voor de huur van Kasteel Cannenburch betaalt u bij het kasteel.

Eper Gemeente Woning (EGW)

De kosten van maandag tot en met donderdag zijn € 342,- plus de huur van de EGW.
De kosten op vrijdag zijn € 374,- plus de huur van de EGW.
De kosten op zaterdag zijn € 490,- plus de huur van de EGW.
De kosten voor een kunststof trouwboekje/partnerschapsboekje zijn € 24,80.
De kosten voor de huur van de EGW betaalt u bij de EGW zelf.

Eigen locatie

Voor het aanwijzen van een eigen locatie worden extra kosten berekend (€ 132,-). Ook gelden er voorwaarden voor vrije trouwlocaties. 

Kosteloos trouwen

Op dinsdagochtend om 08.30 uur of 09.00 uur kunt u kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan.

Het bruidspaar mag dan alleen met het wettelijk aantal getuigen en eventuele minderjarige kinderen van het bruidspaar verschijnen.

Een ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente (u hebt hierin geen keuze) voltrekt het huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Informatie

Bezoekadres:
Gemeentehuis
Markt 14
8161 CL Epe

Correspondentieadres:
Postbus 600
8160 AP Epe

Telefoon: 14 0578
Website: www.epe.nl
E-mail: gemeente.epe@epe.nl 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation