Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Elburg

Gemeente Elburg
Zuiderzeestraatweg Oost 19
8081 LA Elburg

Trouwen in Elburg

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Elburg.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Trouwlocatie

In de gemeente Elburg zijn 8 locaties waar u kunt trouwen. Het Agnietenklooster is de officiële trouwlocatie van de gemeente Elburg zelf.

Wilt u trouwen in een andere, door de gemeente aangewezen, trouwlocatie? Dan verzorgt de gemeente de formele aspecten die nodig zijn voor het voltrekken van een huwelijk. De locatie/beheerder verzorgt dan alle andere faciliteiten zoals o.a.: de ontvangst en de begeleiding van de bruidsparen en de gasten, parkeervoorzieningen. 

Voor het bezichtigen van de trouwlocatie kunt u een afspraak maken met de beheerder van de locatie.

Oude trouwzaal Agnietenklooster
De Visafslag Elburg
De Rijsgaardhoeve
Restaurant & partycentrum de Haas
Aan de Gracht
Het gemeentehuis (Zuiderzeestraatweg Oost 19)
Bakkersmolen 'de Tijd'
De kapel van Museum Elburg
Landgoed Klarenbeek

Belangrijke mededeling

Het is niet toegestaan om met confetti te strooien. Dat geldt voor in het gebouw als daarbuiten. Het gebruik van rijstkorrels mag wel, maar dan alleen buiten en zodanig dat er geen korrels in de gang terechtkomen. (U wordt dringend gevraagd de genodigden hiervan in kennis te stellen.)
In de binnenstad van Elburg dienen bussen en/of touringcars te beschikken over een speciale vergunning deze is te verkrijgen bij de afdeling Beheer. Let u ook op de nieuwe rijrichting in de binnenstad.

Even kennismaken

Uw huwelijk zal worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Zij nemen enkele weken voor uw huwelijk contact met u op. Gegevens voor de toespraak kunt u aan hen doorgeven.

Getuigen

Ieder paar heeft, naast eventueel de toestemminggevende personen, minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. Deze dienen meerderjarig te zijn. Van iedere getuige moet u een kopie van het legitimatiebewijs overleggen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk/geregistreerd partnerschap alle locaties van 09.00 - 17.00 uur op maandag t/m vrijdag € 462,50.
Huwelijk/geregistreerd partnerschap alle locaties ander tijdstip op maandag t/m zaterdag € 562,50.
Gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap gemeentehuis maandagochtend (8:30 uur en 8:45 uur).

Overige kosten

Trouwboekje/ partnerschapsboekje inclusief omslag € 28,00.
Gemeentelijke ambtenaar als getuige (per getuige) € 55,00.
Verzoek tot aanwijzing van een éénmalige trouwlocatie € 110,00.

*Exclusief de vergoeding die de desbetreffende locatie in rekening brengt.

Om gebruik te maken van het kosteloos huwelijk moet tenminste één van beide partners inwoner zijn van onze gemeente. Naast u en uw partner, kunnen hier alleen de 2 getuigen bij aanwezig zijn. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten en vindt plaats in een spreekkamer.

Bijzonderheden

Ontheffing trouwauto

Wanneer de auto die het bruidspaar vervoert uiterlijk als zodanig herkenbaar is (door het type auto en/of de versiering), kan de chauffeur na aankomst bij de trouwzaal aan de bode de speciale 'trouwauto-parkeerontheffing' vragen.

Met die ontheffing mag de trouwauto tijdens de ceremonie op de keitjes/kinderkoppen direct naast het museum in de Jufferenstraat parkeren.

Voor vertrek van het bruidspaar moet de ontheffing weer bij de bode worden ingeleverd. De ontheffing geldt niet voor volgauto's. De ontheffing geldt niet tijdens eventuele kerkelijke plechtigheid, receptie enz.

Trouwzaal

Het is niet toegestaan om in de trouwzaal of het gemeentehuis met iets te strooien. Buiten mag u strooien met rijst of echte bloemblaadjes. Ook mag u buiten gebruik maken van bellenblaas. Wij verzoeken het bruidspaar om dit ook goed te communiceren met de ceremoniemeester. Indien u gebruik maakt van de tuin, verzoeken wij u om uw eigen spullen op te ruimen.

Bezichtiging trouwzaal

De trouwzaal is iedere eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen. U kunt zich dan melden bij de VVV-balie in het oude gemeentehuis. Iemand van museum Elburg zal u dan de trouwzaal laten zien. Hier hoeft u geen afspraak voor te maken.

Meer informatie

Bezoekadres:   
Gemeentekantoor
Zuiderzeestraatweg Oost 19
8081 LA  Elburg

Corr. adres:
Postbus 70
8080 AB  Elburg
Telefoon: 0525-688688
Website: www.elburg.nl
E-mail: gemeente@elburg.nl

Adres waar de plechtigheden plaatsvinden:
Gemeentehuis
Jufferenstraat 6
8081 CR  Elburg (vesting)
Huwelijksaangifte / Aangifte partnerschapsregistratie

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation