Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Druten

Gemeente Druten
Heuvel 1
6651 DA Druten

Trouwen in Druten

Een uitstekende keuze...

Ik feliciteer u van harte met uw voornemen om binnenkort te trouwen of uw partnerschap te laten registreren in Druten. Het is een eer dat Druten de plaats is voor deze voor u zo bijzondere gebeurtenis. U krijgt er geen spijt van dat u hiervoor onze prachtige gemeente uit kiest. De gemeente Druten doet er alles aan om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken. De “mooiste” dag van uw leven” moet vlekkeloos verlopen. Van tevoren is er veel te regelen. Wij staan u daarin graag terzijde. Met genoegen bieden wij u deze pagina aan.
Hier kunt u lezen wat de gemeente Druten zoal te bieden heeft. 
Trouwen en partnerschap registreren in Druten, het kan uitbundig, feestelijk worden gevierd of eenvoudig, intiem of ingetogen. Voor welke manier u ook kiest, u bent van harte welkom in het hart van Maas en Waal!

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Druten.

Ik wens u een schitterende onvergetelijke dag toe en het allerbeste voor de toekomst,
met vriendelijke groet,

Sigrid Sengers
Burgemeester van Druten.

Een historische gebeurtenis in een historische plaats

De naam Druten is afgeleid van de Druïden, de priesters die in het leven van de Keltische volkeren een belangrijke rol zouden hebben gespeeld.

Gelegen in het hart van het Land van Maas en Waal, zult u Druten waarschijnlijk al snel in verband brengen met het water. En inderdaad, het ?rivierenlandschap rondom de gemeente is indrukwekkend. Druten ontleent er wellicht zijn landelijke karakter aan dat een weldadig rustpunt is in ons gemiddeld zo haastig bestaan.

Maar denk niet dat rust het enige is dat Druten u te bieden heeft. Want achter het kalm ogende uiterlijk gaat een dynamisch kloppend hart schuil van waaruit onder meer inhoud wordt gegeven aan de zo belangrijke regionaal verzorgende functie die de plaats vervult. Waarmee u moeiteloos kunt beschikken over een bijzonder breed pakket voorzieningen.

Kortom, een gemeente die de moeite waard is om in te trouwen of uw partnerschap te laten registreren, te wonen, te leven en te genieten.

De huwelijksaangifte of aangifte partnerschaps-registratie

De gemeente Druten doet er alles aan om uw trouwdag tot de mooiste dag in uw leven te maken. Te beginnen bij de huwelijks­aangifte/aangifte registratie partnerschap. Wij willen graag in alle rust met u alle formaliteiten vooraf doornemen en uw eventuele vragen beantwoorden. Daarom werken wij op afspraak. Huwelijksaangifte en aangifte registratie partnerschap kunnen geschieden op dinsdag- en donderdagmorgen tussen 09.00 uur en 12.00 uur. Vergeet niet om hiervoor tijdig een afspraak te maken. U dient er rekening mee te houden dat het doorgaan van een huwelijk of registratie afhankelijk is van de aangifte,?de ondertrouw.De aangifte van uw voorgenomen huwelijk of registratie moet minimaal twee weken voor de dag van de ceremonie plaatsvinden en is maximaal 1 jaar geldig. Voor de door u gewenste datum en tijdstip van ondertrouw en aangifte registratie partnerschap dient u tijdig een afspraak te maken bij de ambtenaar burgerlijke stand van uw woongemeente.

Melding van voorgenomen huwelijk

U doet de melding in de gemeente waar u gaat trouwen. Woont u beiden buiten Nederland en is in ieder geval één van u Nederlander? Dan doet u de melding bij de gemeente Den Haag.

Doe de melding uiterlijk 14 dagen voordat u gaat trouwen.
U kunt niet eerder dan 1 jaar voor de huwelijksdatum de melding doen.
Bij de melding geeft u in totaal 2, 3 of 4 meerderjarige personen op als getuigen.

Even kennismaken

Uw huwelijk zal worden voltrokken of partnerschap zal worden geregistreerd door een (buiten­gewoon) ambtenaar burgerlijke stand. De ambtenaren, mevrouw Mignon Schoffelmeer en meneer Paul-Eric Noordhoek willen gaarne op de grote dag een persoonlijke bijdrage leveren. Enkele weken voor uw huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie kunt u kennismaken met de betreffende ambtenaar burgerlijke stand. In een persoonlijk gesprekje met de ambtenaar burgerlijke stand kunt u bijvoorbeeld bespreken hoe u elkaar ontmoet hebt, wie er bij de plechtigheid aanwezig zijn, of u ook in de kerk wilt trouwen, of er ringen uitgewisseld worden, wie de getuigen zijn en of u een persoonlijke speech op prijs stelt of juist niet? In dit gesprek kunt u uw persoonlijke wensen uitspreken en vragen stellen voor zover het wettelijke zaken betreft. Dit gesprek is niet van toepassing op de kosteloze huwelijken en partnerschapsregistraties.

Kosteloze huwelijken en geregistreerde partnerschappen in de gemeente Druten

De kosteloze huwelijken en geregistreerde partnerschappen in de gemeente Druten worden voltrokken in het bijzijn van uitsluitend het bruidspaar, de getuigen en de ambtenaar burgerlijke stand. Het huwelijk of het geregistreerd partnerschap wordt voltrokken in een vergaderruimte. Er wordt geen speech gehouden en de tijdsduur bedraagt maximaal ?10 minuten. Kosteloze huwelijken en geregistreerde partnerschappen vinden plaats na afspraak op de maandagochtend om 09.00 uur of 09.15 uur.

Ziet men het huwelijk graag op een andere manier voltrokken of het partnerschap op een andere manier geregistreerd, dan wordt verwezen naar de daarvoor vastgestelde dagen en uren tegen betaling van de daarvoor geldende leges.

Belangrijk

Het is raadzaam geruime tijd van tevoren een afspraak voor het huwelijk vast te leggen, waardoor de kans groot is dat de datum en het uur waarop u wilt trouwen of registreren nog vrij zijn. Als er bovendien uittreksels of afschriften uit het buitenland moeten komen dan kan het zijn dat deze documenten aldaar nog moeten worden geverifieerd en gelegaliseerd. Deze vereiste handelingen nemen behoorlijk wat tijd in beslag (3 tot 6 maanden). Informatie hierover kunt u verkrijgen bij de ambtenaar burgerlijke stand.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Kosten trouwen in het gemeentehuis

Kosteloos maandag 09.00 en 09.15 uur € 0
Maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur € 371,85
Zaterdag en op andere tijden dan hiervoor genoemd € 552,40

Kosten andere locatie

Andere locatie extra kosten € 196,70

Dit zijn de kosten die jullie aan de gemeente betalen. Het kan zijn dat jullie voor de huur van de locatie kosten moet betalen aan de eigenaar.

Kosten eigen ambtenaar

Extra kosten eigen ambtenaar € 125,55

Kosten trouwboekje

Trouwboekje of partnerschapsboekje met kleurenopdruk € 43,10

Openingsuren Gemeentewinkel:

maandag van 08.30 tot 12.30 uur en van 16.00 tot 19.00 uur
dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur
vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur

Informatie
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met 14 0487 of persoonlijk aan de balie van de Gemeentewinkel.

Gemeente Druten wenst u een hele prettige voorbereiding van de -misschien wel- belangrijkste dag van uw leven!

Graag tot ziens in de gemeente Druten.

Gemeente Druten
Heuvel 1, 6651 DA Druten
Postbus 1, 6650 AA Druten
tel.: 14 0487
fax: 0487-580199
E-mail: info@druten.nl
Website: www.druten.nl

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation