Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Deventer

Gemeente Deventer
Leeuwenbrug 85
7411 TH Deventer

Trouwen in Deventer

Van harte gefeliciteerd met uw voornemen om in Deventer in het huwelijk te treden of uw partnerschap te laten registreren. Deventer is een prachtige stad voor zo’n mooie dag!  

Wij doen er alles aan om het u naar de zin te maken. U kunt van tevoren al veel regelen. Wij helpen u daar graag bij. Kijk op www.deventer.nl/trouwen. Daar kunt kennis maken met de ambtenaren van de burgerlijke stand.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Deventer.

Ik wens u bij de voorbereiding van uw huwelijk of partnerschap veel plezier en natuurlijk een onvergetelijke dag toe.

Ron König

Burgemeester van Deventer

Gemeentelijke locaties

U kunt trouwen in de stijlvolle hal van het Stadhuis. Kleine gezelschappen kunnen gebruik maken van De Oostermaet in het Stadhuis.

Officiële trouwlocaties

Wilt u trouwen of uw partnerschap registreren en bent u op zoek naar een fraaie trouwlocatie? In de gemeente Deventer kunt u zelf een trouwlocatie kiezen. Misschien denkt u aan 1 van de officiële trouwlocaties. U kunt ook trouwen op een door u zelf gekozen locatie.

De officiële trouwlocaties in Deventer zijn:

Bij Van Bruggen
Boode in Bathmen
De Fermerie
De Hereeniging
De Lindeboom
Dorpskerk Diepenveen
Hotel Gaia
Huis Vermeer
Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel
Van Marlehuis
Trouwzaal stadhuis
De Oostermaet

Kies zelf een locatie

U kunt ook zelf een locatie uitzoeken. Als u kiest voor een plechtigheid buiten, zorg dan voor een uitwijkmogelijkheid bij slecht weer. De uitwijklocatie moet een gebouw zijn.  

Muziek

In alle locaties, met uitzondering van De Oostermaet, kunt u eigen muziek afspelen. Bij een huwelijk in de Hal van het Stadhuis kunt u een van de volgende muziekdragers afgeven: CD-DA; CD-R; CD-RW; SD/SDH card; USB flash-drive. Wij adviseren u wel vooraf uw muziekdrager op onze installatie te testen.  

Trouwambtenaren in Deventer

In de gemeente Deventer kunt u een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand vragen om uw huwelijk of geregistreerd partnerschap te voltrekken. Dit is niet verplicht. U kunt het ook aan de burgerlijke stand overlaten om een ambtenaar aan te wijzen. Wilt u dat een trouwambtenaar een toespraak houdt tijdens uw ceremonie, dan betaalt u daarvoor € 92,50. Dit bedrag komt extra bij de kosten voor de trouwlocatie. U mag een voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

Houdt de trouwambtenaar geen toespraak of wordt deze gedaan door een genodigde? Dan betaalt u niets extra's. U kunt alleen geen voorkeur uitspreken voor een trouwambtenaar.

De ambtenaren van de burgerlijke stand in de gemeente Deventer zijn:

Gerrie Beker - Voorink
Maria van Gent
Ans Schutte - van Zee
Charlotte Rutgers - Latour
Jan Henk van der Kolk
Ellen Wielink
Diane van Moorst - Melkert
Joke van Soest - Pattij

Parkeren

U krijgt voor uw huwelijk in de trouwzaal in het Stadhuis  een ontheffing voor de trouwauto en 5 parkeerkaarten. De trouwauto kan geparkeerd worden voor het bordes van het Stadhuis en de volgauto’s kunnen dan parkeren rechts naast het verzetsmonument tegenover het stadhuis.  Voor de overige trouwlocaties worden geen parkeerkaarten verstrekt. 

Getuigen

Bij een huwelijk of partnerschapsregistratie moeten minimaal twee en maximaal vier meerderjarige personen als getuige optreden. Lever bij de aangifte van huwelijk of partnerschapsregistratie kopieën  van hun legitimatiebewijs in (bij voorkeur paspoort of identiteitskaart).

Melding van huwelijk/partnerschapsregistratie 

Voor de aangifte van een huwelijk of partnerschapsregistratie  kunt u een afspraak maken. U kunt de formulieren ook thuisgestuurd krijgen. Die moet u veertien dagen voor het huwelijk of partnerschap ondertekend, voorzien van bijlagen terug sturen.

Digitaal melding doen

Er kan sinds 1 februari ook digitaal melding worden gedaan van een voorgenomen huwelijk/partnerschap. Je reserveert dan gelijk de Trouwzaal in het Stadhuis of ‘De Oostermaet’. Bij een huwelijk / partnerschap in een andere locatie kan ook digitaal melding gedaan worden, maar in dat geval moet je een document van de locatie bijsluiten.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

In de gemeente Deventer zijn verschillende officiële trouwlocaties. De kosten vindt u op de pagina's over deze trouwlocaties op: https://www.deventer.nl/meldinghuwelijk

Kosten zelf gekozen trouwlocatie

maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur: € 377 *
maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur: € 418 *
zaterdag tussen 08.00 uur en 12.00 uur: € 418 *
zaterdag tussen 12.15 uur en 24.00 uur € 450 *
zondag tussen 12.15 uur en 24.00 uur € 450 *
* Deze bedragen zijn exclusief de kosten voor een toespraak door een trouwambtenaar en exclusief het bedrag dat de door u gekozen locatie eventueel in rekening kan brengen voor de dienstverlening.

Gratis trouwen

Op maandag kunt u in De Oostermaet om 09.00 en 09.30 uur gratis trouwen. Voorwaarde is dat tenminste 1 van de partners in Deventer woont. De Oostermaet is in het stadhuis op Grote Kerkhof 1. Naast het bruidspaar mogen hierbij maximaal 4 getuigen aanwezig zijn, een fotograaf en eventuele minderjarige kinderen van het paar.

Als u en uw partner beiden in de gemeente Deventer wonen en beiden kwijtschelding gemeentelijke belastingen hebben, kunt u gratis trouwen in het stadhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. De ruimte wordt in overleg met u gekozen en hangt af van de beschikbaarheid.

Wilt u gratis trouwen? Neem eerst contact op via telefoonnummer 14 0570. We bekijken dan de mogelijkheden.

Belangrijke adressen

Stadhuis Deventer
Grote Kerkhof 1
Telefoon 14 0570

De inhoud van deze pagina, valt buiten verantwoording van de gemeente Deventer.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation