Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente De Bilt

Gemeente De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB De Bilt

Trouwen in De Bilt

“Wat is daarop uw antwoord?”

Herkenbaar? Misschien dat u deze vraag binnenkort met ja gaat beantwoorden. Of u hebt het anderen, in het echte leven of in films, horen doen. Het moment waarop deze vraag wordt gesteld is het leukste, maar zeker ook het spannendste moment van een huwelijksceremonie. Want trouwen, of je als partners registreren, luidt door het beantwoorden van deze vraag een niet geringe verandering in iemands leven in.

Een trouwdag vergt over het algemeen nogal wat voorbereiding. Wanneer gaat het gebeuren? Gaan we trouwen in onze eigen gemeente of kiezen we voor een andere locatie? Hoe organiseren we het allemaal? De gemeente De Bilt beseft hoe waardevol het is om je “ja-woord” te geven en hoe belangrijk het daardoor is dat alles er omheen goed geregeld is. Wij denken dan ook graag met u mee om het officiële gedeelte van uw trouwdag zo feestelijk en soepel mogelijk te laten verlopen. Niet alleen in de voorbereiding, maar uiteraard ook op de dag zelf. De ambtenaar van de burgerlijke stand en de bodes zijn er alles aan gelegen om uw huwelijksceremonie tot een succes te maken.

En of u zich nog maar net aan het oriënteren bent, of al een duidelijk beeld heeft van hoe uw trouwdag eruit zal komen te zien, deze pagina biedt u handige informatie, tips en adressen.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in De Bilt.

Ik wens u een fijne en onvergetelijke trouwdag toe en zie u graag terug in de gemeente De Bilt.

Trouwlocaties

Trouwzaal Jagtlust, Bilthoven

Centraal gelegen in het park Jagtlust staat het gelijknamige gemeentehuis. De trouwzaal heeft 36 zitplaatsen, voor de overige aanwezigen biedt de zaal voldoende sta-gelegenheid.
In de trouwzaal Jagtlust op het gemeentehuis kunt u trouwen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur, op elk heel uur. Op zaterdag op elk heel uur tussen 11.00 en 16.00 uur.
De trouwzaal kunt u op werkdagen bezichtigen tussen 8.30 en 16.00 uur, via de hoofdingang van het gemeentehuis. Het strooien van rijst, confetti of bloemen is hier niet toegestaan.

De Woudkapel, Bilthoven

De Woudkapel is een gemeentelijk monument en een bijzondere trouwlocatie aan een mooie laan in Bilthoven.

Landgoed Vollenhoven, De Bilt

Landgoed Vollenhoven is een van de oudste buitenplaatsen van de Stichtse Lustwarande. Het landgoed bevat een Engels landschapspark, verschillende tuinen waaronder een Engelse tuin en een moestuin, een buitenhuis, een oranjerie, een koetshuis, boerderijen en een ijskelder. Bij mooi weer kunt u buiten trouwen.

Hotel 'De Biltsche Hoek', De Bilt

Hotel 'De Biltsche Hoek' in De Bilt heeft diverse zaalruimtes, die zeer geschikt zijn voor het vieren van een bruiloft.

H.F. Witte Centrum, De Bilt

H.F. Witte is een cultureel en vergadercentrum aan de rand van De Bilt. Het centrum heeft meerdere moderne zalen en een grote parkeerplaats.

Bistro Boschoord, Lage Vuursche

Bistro Boschoord ligt op de grens van de gemeente De Bilt en Hilversum. De bistro ligt middenin het bos en heeft een prachtig terras. Bij mooi weer kunt u buiten trouwen.

Het Koetshuis, Maartensdijk

Het Koetshuis is een onderdeel van restaurant ‘Mauritshoeve’. Het ligt midden tussen de bossen en de weilanden en is een geschikt voor grote en kleine trouwpartijen. Bij mooi weer kunt u buiten trouwen.

Café van Miltenburg, Bilthoven

Al 85 jaar is Café van Miltenburg het bruisende hart van De Bilt en Bilthoven. Het café is inmiddels drie generaties lang in het bezit van de familie van Miltenburg. Een huwelijksvoltrekking kan in het café, de prachtige feestzaal of op het heerlijke zonneterras.

Bubbles & Blessings, Bilthoven

Hoe vier jij de mooiste dag van je leven? Met je grote liefde, iedereen die jullie dierbaar is én met bubbels natuurlijk. Als erkende trouwlocatie maakt Bubbles & Blessings van elke bruiloft een feest om nooit te vergeten. Ochtend, middag en/of avond, een groot of klein gezelschap – bij B&B kan het allemaal. Voor maximaal 150 personen verzorgen wij alles van overheerlijke bruidstaart tot luxe buffet en als afsluiter van jullie bruiloft: één of meer nachtjes in onze romantische, comfortabele bruidssuite.  

De Nieuwe Griffel, De Bilt

De Griffel is al meer dan 27,5 jaar een begrip in De Bilt. Niet alleen het karakteristieke pand met zijn lange geschiedenis, maar ook de plaats die dit bedrijf in het leven van vele echte oude Biltenaren inneemt, is wat ons inziens een mooie aanvulling op de reeds bestaande locaties.Daarnaast is het standbeeld van Jits Bakker een meerwaarde en ook verweven met de Biltse geschiedenis.

PK Bar&Kitchen

Een dag waarop alles klopt! Zie je het al voor je? De blik van je gasten wanneer ze arriveren bij PK Bilthoven? Trouwen bij PK betekent:  Het jawoord in onze prachtige kas met een heerlijk intieme sfeer. Het aansnijden van de taart. Een lunch, borrel of diner, speciaal door jullie samengesteld en met liefde bereid. Of een afsluitend feest tot in de late uurtjes dansen bij PK. Met band of DJ naar jullie keus. Alles is mogelijk bij PK Bilthoven. Samen bespreken we vooraf alle wensen. Terwijl jullie genieten van de mooiste dag van jullie leven, zorgen wij dat het nergens aan ontbreekt. 

Brasserie Le Nord

Ben je ten huwelijk gevraagd, ken je iemand die gaat trouwen of ben je al bezig met de voorbereidingen voor je bruiloft maar heb je nog geen locatie in gedachten? Je raadt het al.. wij hebben de perfecte locatie voor je. Franse chefkok Grégory en zijn team zorgen voor een onvergetelijke dag. Trouwen in ons weiland of juist binnen in onze brasserie of terras. Van borrel tot diner, dj of band, alles is mogelijk

De tijdstippen waarop getrouwd kan worden 

In Jagtlust kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur op elk heel uur een huwelijk worden gesloten. Op zaterdag kan tussen 11.00 en 16.00 uur worden getrouwd. Voor informatie over trouwen op één van de andere locaties kunt u het beste met de betreffende locatie contact opnemen.In de gemeente De Bilt kan kosteloos worden getrouwd op maandag en dinsdag om 10.00 uur. Deze huwelijksvoltrekkingen (zonder toespraak) vinden plaats in de ondertrouwkamer. Daarbij kunnen max. 6 personen aanwezig zijn.

Het vastleggen van een trouwdatum

U kunt er niet vroeg genoeg bij zijn, als u precies weet wat u wilt. Het is goed te weten dat u (maximaal) één jaar van tevoren de huwelijksdatum kunt vastleggen. Reserveren kan vanaf 08.30 uur telefonisch, maar ook persoonlijk aan de balie van Burgerzaken. Tip: kom bij voorkeur naar het gemeentehuis, want bij een gelijktijdige reservering gaat de reservering aan de balie voor!

Ik woon niet in De Bilt, maar ik wil er wel graag trouwen. Hoe regel ik dat?

Trouwen mag u in elke gemeente in Nederland, maar de huwelijksaangifte (ondertrouw) kunt u alléén in uw woonplaats doen. Wat u goed in de gaten moet houden is dat de gemeente waarin u wilt gaan trouwen, op het moment dat u in ondertrouw gaat, bekend is.

De getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking heeft u minimaal twee en maximaal vier (meerderjarige) getuigen nodig. De gegevens van de getuigen moeten uiterlijk veertien dagen voor het huwelijk worden opgegeven (graag kopieën van de paspoorten, Europese Identiteitskaarten of rijbewijzen meenemen/opsturen).

De trouwambtenaar

Ongeveer drie weken voor de huwelijksvoltrekking is bekend welke ambtenaar u in de echt gaat verbinden. Hij of zij wil de toespraak graag een persoonlijk tintje geven. U kunt zich voorstellen dat het daarom prettig is om vooraf even kennis te maken. Als u belt met de burgerlijke stand, dan hoort u wie de ambtenaar zal zijn. Daarna kunt u zelf met hem of haar een afspraak maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een voorkeur heeft voor een bepaalde ambtenaar. Met deze voorkeur zullen wij zoveel mogelijk rekening houden.

Tot slot

Traditioneel tafereel ná het sluiten van een huwelijk is dat de aanwezigen en masse met rijst, confetti of bloemen willen strooien. Dit is in het gemeentehuis van De Bilt niet toegestaan.

Gratis trouwen (alleen voor inwoners)

Op maandagochtend en dinsdagochtend om 10.00 uur kunt u in de gemeente De Bilt gratis trouwen als tenminste één van uw beiden staat ingeschreven in de Basisregistratie (BRP) van de gemeente De Bilt. De gratis huwelijksvoltrekking vindt plaats in de spreekkamer in het administratiekantoor. Bij deze ceremonie krijgt u geen persoonlijke toespraak. Bovendien mogen hierbij maximaal 6 personen aanwezig zijn.

Eenvoudige ceremonie

Bent u geen inwoner van de gemeente De Bilt en wilt u toch een eenvoudige ceremonie? Dan kunt u, als alternatief voor het kosteloze huwelijk, gebruik maken van de mogelijkheid om op maandagmorgen en dinsdagmorgen om 10.30, 11.00 of 11.30 uur tegen een gereduceerd tarief te trouwen. Deze eenvoudige ceremonie vindt plaats in de spreekkamer in het administratiekantoor.  Ook bij deze ceremonie krijgt u geen persoonlijke toespraak en mogen er maximaal 6 personen aanwezig zijn.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Hieronder vindt u een overzicht van alle voorkomende kosten voor trouwen die de gemeente De Bilt in rekening brengt. Trouwt u op een andere locatie dan de spreekkamer in het administratiekantoor of de trouwzaal in Jagtlust? Reken dan op extra kosten die de trouwlocatie in rekening brengt.

Spreekkamer (maximaal 6 personen), maandag en dinsdag om 10.00 uur.
Alleen voor inwoners € 0,-          
Spreekkamer (maximaal 10 personen), maandag en dinsdag om 10.30, 11.00 en 11.30 uur € 144,00          
Trouwzaal Jagtlust maandag en dinsdag om 10.00 uur € 271,00          
Trouwzaal Jagtlust maandag 11.00 uur tot en met donderdag 16.00 uur € 392,00          
Trouwzaal Jagtlust vrijdag 10.00 uur tot en met 16.00 uur € 502,00          
Trouwzaal Jagtlust zaterdag 10.00 uur tot en met 16.00 uur € 802,00          
Andere aangewezen permanente trouwlocaties    Tarief Jagtlust verhoogd met € 67,40, (na 17.00 uur € 166,00)          

Trouwboekjes    
Leer € 44,30
Kunststof/velours € 22,90

Overig  
Trouwambtenaar van een andere gemeente € 100,00
Ambtelijke getuige, per getuige € 25,00
Annuleren huwelijk, na ontvangst melding voorgenomen huwelijk 25% van bovengenoemde prijzen voor de trouwlocaties
Annuleren van een verzoek voor een trouwambtenaar van een andere gemeente, na ontvangst van een dergelijk verzoek 25% van de prijs voor een trouwambtenaar van een andere gemeente

Informatie

Telefoon: 030-2289413
De trouwzaal kunt u op afspraak, op werkdagen bezichtigen tussen 08.30 en 16.00 uur (ingang via de nieuwbouw).  Meer informatie vindt u ook op de website van de gemeente, www.debilt.nl

Bezoekadres
Gemeentehuis Jagtlust
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven
Telefoon 030-2289413

Postadres
Gemeente De Bilt
Unit Burgerzaken
Postbus 300
3720 AH Bilthoven

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation