Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Borne

Gemeente Borne
Rheineplein 1
7622 DG Borne

Trouwen in Borne

U bent bezig met de voorbereiding van een van de mooiste dagen van uw leven. U denkt na, overlegt en maakt keuzes. Een ervan is om in Borne te trouwen. De prachtige trouwlocaties in onze gemeente en het sfeervolle karakter van Borne spreken veel huwelijksparen aan. In veel gevallen kiest het bruidspaar Borne ook als decor voor de fotoreportage. Te denken valt hierbij aan het karakteristieke Oud Borne of Sortimentstuin De Kloostergaarde.

Een huwelijksceremonie hoort onvergetelijk te zijn. Daarom staat in Borne persoonlijke aandacht in de voorbereiding en op de dag zelf voorop. We horen dan ook graag wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat de ambtenaar van de burgerlijke stand van uw trouwdag ook echt úw trouwdag kan maken.

Kiest u ervoor om in Borne te trouwen, dan kunt u kiezen uit negen locaties. Elk met een eigen karakter en met een eigen stijl. De locaties zijn: de raadzaal van het gemeentehuis, het Dorset, Jan Boomkamp Gardens, Het Seminar,  Theehuis De Karmeliet, Museum Bussemakerhuis, de Zwanenhof, Restaurant De Kloostergang en Wijnkoperij de Prinsen.
Deze pagina helpt u op weg uw eigen keuzes te maken voor een heel bijzondere dag. Waarvoor u ook kiest, we proberen u zoveel mogelijk persoonlijk van dienst te zijn.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Borne.

Voor nu en in de toekomst wens ik u veel geluk toe.

Jan Pierik
Burgemeester van Borne

Trouwen in Borne

Het gemeentehuis van Borne is een gebouw ontworpen onder architectuur van A.F. Derksen. Het werd in 1988 officieel geopend en heeft een moderne trouwzaal. De plaatsen van het bruidspaar zijn zo gekozen dat hun huwelijk ook daadwerkelijk temidden van de familie en vrienden wordt voltrokken. In de trouwzaal is een stereoinstallatie aanwezig die het mogelijk maakt cd’s af te spelen. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.
Uw huwelijk in de gemeente Borne wordt voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand van uw keuze (geldt niet voor kosteloze huwelijken). Bij de ondertrouw of tijdens het gesprek voorafgaande aan uw huwelijk krijgt u schriftelijke informatie over de ambtenaren van de burgerlijke stand waardoor u makkelijker kunt kiezen. Er is vóór de huwelijksvoltrekking altijd contact tussen u en de ambtenaar van de burgerlijke stand zodat de plechtigheid een persoonlijk karakter krijgt. U dient een afspraak te maken voor het in ondertrouw gaan. Dit kan telefonisch. Indien u in een andere gemeente in ondertrouw gaat, verzoeken wij u om na de ondertrouw contact op te nemen met de afdeling publiekszaken via telefoonnummer. 14 074  • 

Bussemakerhuis, een parel in Oud Borne

Achter de voordeur van dit statige pand bevindt zich een lange gang met een hoog balkenplafond. Er ligt een eeuwenoude zandstenen vloer.  Aan weerszijden bevinden zich de vertrekken waar het verhaal wordt verteld en verbeeld over linnenhandel in de 18e eeuw.  Het huis,  gebouwd in 1779, is nog vrijwel in oorspronkelijk staat en is het enig overgebleven opengestelde fabrikeurshuis in Nederland. Het Bussemakerhuis,een gastvrije trouwlocatie!Het Bussemakerhuis   is een intieme stijlvolle locatie voor kleine gezelschappen tot 20 personen. Wij denken  graag  met u mee om deze feestelijke dag voor u en uw gasten  in te vullen. Onze fraaie tuin met boomgaard biedt de mogelijkheid voor het aansnijden van de bruidstaart. Ook een receptie, lunch of diner behoren tot de mogelijkheden.Voor informatie:074-2669636.

Dorset

Behalve in het gemeentehuis kan een huwelijk ook worden voltrokken in het daarnaastgelegen monumentale Dorset. Deze honderd jaar oude villa is in 1993 grondig gerestaureerd zodat het verleden is gevangen in het heden.De sfeer van het Engels ogend landhuis is volledig bewaard gebleven en in stijl gerestaureerd. Trouwen in het Dorset is dan ook pure romantiek ondersteund door het uitleggen van de rode loper, een smaakvolle bloemversiering en de assistentie van een gastvrouw/heer bij de huwelijksvoltrekking. Tevens is er de mogelijkheid om uw huwelijk om middernacht te laten voltrekken. In het Dorset is het ook mogelijk het huwelijksfeest te vieren. Daarvoor bestaan speciale bruidsarrangementen. Alle informatie daaromtrent wordt graag verstrekt door Willem Dankers die telefonisch kan worden bereikt via het nummer 074-2661925

Jan Boomkamp Gardens

Trouwen in het Groen, wordt u mogelijk gemaakt in één van de unieke modeltuinen van Jan Boomkamp Gardens in een landelijke omgeving. De “Laan van het Verbond”, Jardin de Mariage of de Engelse serre, welke romantische sfeervolle plek in ons Tuin-en Ideeënpark u kiest, bepaalt u zelf. Uiteraard bieden we de mogelijkheid om de locatie feestelijk aan te kleden met een loper, passende groendecoraties en bloemstukken, waarbij vuurkorven en kaarslicht de sfeer zullen verhogen. Jan Boomkamp Gardens beschikt over een geluids- en stereoinstallatie en is rolstoeltoegankelijk. Uiteraard ondersteunen we u graag, om uw wensen af te stemmen op onze mogelijkheden. Een trouwdag wordt compleet met een sfeervolle receptie, huwelijksdiner of een swingend feest. Het is ons een genoegen om u over de vele mogelijkheden van “Het Tuinrestaurant”, gelegen in het Tuin-en Ideeënpark, te informeren en daarin uw partner te zijn. Alle informatie  omtrent “Trouwen in het Groen” wordt u graag verstrekt door Frank van Beek,  telefonisch bereikbaar op nummer  074-2668028 

Theehuis de Karmeliet

Uw ja-woord in een adembenemende omgeving. Wij bieden u deze gelegenheid in een eigentijds ingericht Theehuis De Karmeliet in Zenderen.
Gemakkelijk te bereiken en altijd parkeerruimte. Ons theehuis ligt aan de sortimentstuin de Kloostergaarde, een prachtig authentieke tuin van bijna 3 ha. Een droom om in te wandelen en met de mogelijkheid om, afhankelijk van het weer, binnen of buiten  te trouwen. Tevens zijn er allerlei mogelijkheden. Van het ontvangst van uw gasten tot en met een spetterend avondfeest of een avondvullend diner. Wij werken niet met standaard arrangementen maar zorgen ervoor dat uw wensen in al zijn variaties worden uitgevoerd. Informatie via 074-2595060 

Wijnkoperij de Prinsen

Wilt u op een unieke wijze uw huwelijksplechtigheid vieren? Dan kunt u het ja-woord geven in een authentieke basisschool in het idyllische hart van Twente. Dit kunt u beleven in de Wijnkoperij de Prinsen, in Zenderen.
De Wijnkoperij is gevestigd in het voormalig karakteristieke schooltje van het Protestants Christelijk onderwijs ‘De Prinsen’, gelegen aan de Hoofdstraat 34 in Zenderen. Het schoolgebouw stamt uit het jaar 1922.  In 1992, zeventig jaar later, is de bestemming van de school veranderd in die van een wijnkoperij. Het gebouw is nog geheel in authentieke sfeer en hét perfecte decor voor de mooiste dag van uw leven. Samen met u bedenken wij de juiste invulling van uw dag! Ook op cullinair gebied kan op deze mooie locatie van alles geregeld worden, met uiteraard heerlijke speciale wijnen.  Wij nodigen u graag uit!
Neem contact op met ons via 074-2670115 

Het Seminar

In Zenderen, één van de twee kerkdorpen van de gemeente Borne, vindt u restaurant Het Seminar. Een unieke locatie aan de rand van de gemeente met een adembenemend uitzicht op de Zenderensche Esch. Boven het restaurant bevindt zich de karakteristieke kapel die herinneringen oproept aan het rijke  historische verleden van Zenderen. Deze ruimte heeft een grote aantrekkingskracht en is mede daardoor sinds juli 2002 een trouwlocatie van de gemeente Borne. Maar liefst 120 personen kunnen hier getuige zijn van uw “ja-woord”. Het Seminar biedt door de diverse overige ruimtes veel mogelijkheden om ook de rest van de dag sfeervol in te vullen. Op uw eigen manier. Immers, geen bruidspaar is hetzelfde! Wat dacht u van felicitaties in de serre, met champagne en bruidstaart? Een heerlijk diner in het restaurant en een intiem feest in de kapelzaal? Benieuwd naar de rol die Het Seminar op uw mooiste dag kan vervullen? U kunt vrijblijvend contact opnemen met Jelle Wagenaar of Saïd Maher via telefoonnummer 074-2595979 

De Zwanenhof

Bezinningscentrum de Zwanenhof, van oudsher het Retraitehuis van de Paters Redemptoristen,  herbergt reeds sinds 1927 een sfeer van inspiratie en gastvrijheid. Waar trouwen een moment is om samen bij stil te staan kan dat uitstekend in een ambiance waar het lijkt of ook de tijd heeft stilgestaan. Je geeft elkaar het ja-woord in de prachtige oude kapel. In de mooie kloostertuin met zijn speciale hoekjes kun je het moment ook nog vastleggen.
Het oude retraitehuis biedt desgewenst de gelegenheid om op één locatie het burgerlijk huwelijk te voltrekken en de kerkelijke inzegening te laten plaatsvinden. De kapel biedt plaats aan zo’n 100 personen en na afloop van de plechtigheid kun je in onze Tuinzaal met familie en vrienden onder het genot van koffie, bruidstaart en een drankje elkaar feliciteren en ontmoeten. We nodigen jullie van harte uit om, ter voorbereiding van de trouwdag, eens langs te komen bij de Zwanenhof zodat je zelf de omgeving en de sfeer kunt ervaren. Voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Irma Peek 074-2659522

Melding voorgenomen Huwelijk

Met ingang van 1 september 2015 is de ondertrouw afgeschaft. Na het vastleggen van de huwelijksdatum ontvangt u van ons een meldingsformulier. Het formulier dient door u te worden ingevuld  en voorzien van bijlagen. U  kunt uw huwelijksdatum telefonisch vastleggen. Is het formulier volledig ingevuld en zijn de huwelijkleges betaald dan kan het huwelijk doorgang vinden. Ontbreken er gegevens dan kunnen wij u om meer documenten vragen en eventueel nader onderzoek  doen. Op de afgesproken dag en tijd wordt het huwelijk formeel voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in het bijzijn van minimaal twee of maximaal vier meerderjarige getuigen. Hiervan wordt een akte opgemaakt. Na de voltrekking wordt het huwelijk ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP). Indien de bruid of bruidegom in het buitenland geboren is, in het buitenland woont of gewoond heeft, is het raadzaam om voor de aangifte van het huwelijk te informeren welke documenten moeten worden overgelegd.

Kosten 2024 (onder voorbehoud)

De kosten voor de voltrekking van het huwelijk zijn afhankelijk van de dag, de locatie en het tijdstip. U betaalt deze kosten door middel van iDeal bij uw digitale melding van uw huwelijk. In onderstaand document vindt u de kosten.

Basishuwelijk

Een basishuwelijk is een huwelijk zonder ceremoniële plechtigheid. U kunt geen keuze maken voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs). De babs houdt een standaard toespraak en u geeft elkaar alleen het ja-woord en ondertekent de akte. Tijdens de ceremonie wordt er geen muziek afgespeeld. De voltrekking vindt plaats op de maandag in het gemeentehuis tijdens kantooruren in aanwezigheid van maximaal 20 gasten.

Kosteloos trouwen

U kunt kosteloos trouwen. Dit kan op de dinsdagochtend om 09:00 en 09:30 uur in het gemeentehuis. De ceremonie duurt ongeveer een kwartier en wordt voltrokken alleen in aanwezigheid van de getuigen. U kunt geen keuze maken voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs).

Let op: Voor bruidsparen die beiden woonachtig zijn buiten gemeente Borne, is het niet mogelijk om een kosteloos huwelijk te sluiten om 09:30 uur.

Gemeentehuis Leges Huur Totaal

Dinsdag 9.00 uur of 9.30 uur € 0 € 0 € 0
Maandag basishuwelijk / PR € 181 € 0 € 181
Maandag t/m vrijdag € 400 € 0 € 400

Vrije locatie Leges Huur zaal Totaal

Maandag t/m vrijdag € 400 € 0 € 400
Zaterdag, zon- en feestdagen € 469 € 0 € 469

Vastgestelde bijzondere locatie

Museum Het Bussemakershuis Leges Huur Totaal

Maandag t/m donderdag € 400 € 295 € 695
Vrijdag € 400 € 395  € 795
Zaterdag, zon- en feestdagen € 469 € 395 € 864

Restaurant Dorset  Leges Huur Totaal

Maandag t/m donderdag
9.00 uur - 00.00 uur € 400 € 400 € 800
Vrijdag € 400 € 500 € 900
Zaterdag € 469 € 500 € 969
Zon- en feestdagen € 469 € 600 € 1.069

Erve Hondeborg Leges Huur Totaal
Maandag t/m vrijdag € 400 € 595 € 995
Zaterdag, zon- en feestdagen € 469 € 595 € 1.094

Theehuis De Karmeliet Leges Huur Totaal

Maandag t/m donderdag
9.00 uur - 12.00 uur € 400 € 250 € 650
Maandag t/m donderdag
12.00 uur - 00.00 uur € 400 € 300 € 700
Vrijdag € 400 € 350 € 750
Zaterdag € 469 € 350 € 819
Zon- en feestdagen € 469 € 500 € 969

Wijnkoperij & restaurant De Prinsen Leges Huur Totaal

Maandag t/m donderdag € 400 € 300 € 700
Vrijdag € 400 € 350 € 750
Zaterdag, zon- en feestdagen € 469 € 350 € 819

Restaurant & Partycentrum Smikkel Leges Huur Totaal

Maandag t/m donderdag
9.00 uur - 12.00 uur € 400 € 250 € 650
Maandag t/m donderdag
12.00 uur - 0.00 uur € 400 € 300 € 700
Vrijdag € 400 € 350 € 750
Zaterdag, zon- en feestdagen € 469 € 500 € 969

Omzetting Partnerschapsregistratie (PR) in huwelijk

Omzetting PR in huwelijk  zonder ceremonie maandag t/m vrijdag € 60
Omzetting PR in huwelijk met ceremonie maandag t/m vrijdag € 400
Omzetting PR in huwelijk met ceremonie op eigen locatie maandag t/m vrijdag € 400
Omzetting PR in huwelijk met ceremonie op eigen locatie zaterdag, zon- en feestdagen € 469
Omzetting PR in huwelijk met ceremonie op vastgestelde ‘bijzondere’ locatie maandag t/m vrijdag € 400 + tarief huur zaal locatie
Omzetting PR in huwelijk met ceremonie op vastgestelde ‘bijzondere’ locatie zaterdag, zon- en feestdagen € 469 + tarief huur zaal locatie

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation