Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Beuningen

Gemeente Beuningen
van Heemstraweg 46
6641 AE Beuningen

Trouwen in Beuningen

U wilt gaan trouwen

In Nederland kunt u in elke gemeente terecht voor een huwelijk en geregistreerd partnerschap.

Dus ook als u niet in Beuningen woont, maar om een andere reden elkaar in onze gemeente het ja-woord wilt geven, bent u van harte welkom.

Beuningen biedt een aangename landelijke omgeving met eeuwenoude boerderijen, molens en een kasteel. De vier dorpen Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen vormen sinds 1980 samen een gemeente die zich uitstrekt langs de zuidelijke oever van de Waal met zijn uiterwaarden en

slingerende dijken. Een landschap dat vele mogelijkheden biedt voor sfeervolle plaatjes.Wij zullen er in elk geval alles aan doen om deze bijzondere dag te laten slagen.

Ook als u een eigen trouwlocatie op het oog heeft of een ambtenaar burgerlijke stand in uw familie- of vriendenkring heeft door wie u getrouwd wilt worden, u kunt in Beuningen alle kanten op.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Beuningen

Melding voorgenomen Huwelijk

Wilt u trouwen of uw partnerschap registreren dan moet u uw plannen eerst melden bij de gemeente (voorheen: in ondertrouw gaan). Doe de melding op z'n vroegst 1 jaar vóór de ceremonie. U heeft er de tijd voor tot uiterlijk 2 weken van tevoren. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. U kunt zelf kiezen in welke gemeente u wilt trouwen.

Voorwaarden

U kunt alleen trouwen als u onder andere aan de volgende voorwaarden voldoet:

U bent niet met iemand anders getrouwd.
U heeft niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap.
U bent 18 jaar of ouder.
U heeft geen bloedverwantschap met uw partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind.

In het gemeentehuis

Het is mogelijk om een ceremonie in het gemeentehuis te houden. Dit kan op maandag tot en met vrijdag (niet op een officiële feestdag) tussen 9.00 en 17.00 uur.
De plechtigheid duurt maximaal 45 minuten.
In de raadszaal van het gemeentehuis kunnen maximaal 75 personen (inclusief trouwambtenaar en bode) aanwezig zijn.
Het eenvoudige huwelijk is mogelijk op dinsdag tussen 9.30 uur en 11.00 uur. Het maximaal aantal personen is tien (inclusief bruidspaar en getuigen).
Het kosteloze huwelijk is mogelijk op dinsdag om 8.45 uur en 9.00 uur. Eén van beide partners moet woonachtig zijn in de gemeente Beuningen. Het maximaal aantal personen is zes (inclusief het bruidspaar en getuigen).

Externe locaties

U kunt ook trouwen op een externe vaste trouwlocatie in onze gemeente. Dit kan op maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 21.00 uur. Onder het kopje 'Meer informatie' leest u op welke vaste locaties dit mogelijk is.
U kunt ook trouwen op een locatie die u zelf kiest. Dit kan ook van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 21.00 uur. De locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.
Kiest u voor een eigen locatie? Doet u dan uiterlijk vier maanden vóór uw huwelijk/geregistreerd partnerschap een schriftelijk verzoek.
De plechtigheid duurt maximaal 45 minuten.
Trouwen buiten de vastgestelde tijden (9.00 tot 21.00 uur) kan ook. De voorwaarden hiervoor zijn dat er schriftelijke toestemming van de locatie is én er moet een trouwambtenaar van de gemeente Beuningen beschikbaar zijn.

Let op! Kiest u voor een aangewezen externe locatie of een zelfgekozen (nog aan te wijzen) locatie? Dan moet u zelf contact opnemen met deze locatie. Houdt u er dan wel rekening mee dat u dit ook tijdig vastlegt bij de gemeente door het doen van een "melding voorgenomen huwelijk".

Het vastleggen van de trouwdatum

Wanneer u een datum en tijdstip heeft gekozen, neemt u dan contact op met Publiekszaken van de gemeente, telefoon 14024. Zij zullen u dan ook infomeren over de door te lopen procedure. Het is mogelijk om voor de duur van twee weken een optie vast te leggen. Wilt u trouwen op Slot Doddendael of op een andere door u zelf gekozen locatie, dan kunt u het beste eerst informeren of er plaats is op die dag. Informeer ons altijd als een datum en tijdstip niet door kunnen gaan.

De plechtigheid duurt in totaal 45 minuten. U kunt trouwen van maandag tot en met zondag tussen 9.00 en 21.00 uur met uitzondering van nationaal erkende feestdagen en de gemeentelijke personeelsdag. Wilt u graag een plechtigheid die langer dan 45 minuten duurt dan is het van belang dat u dit aangeeft bij het vastleggen van de afspraak.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwen in de gemeente Beuningen kan in het gemeentehuis, bij een van de officiële trouwlocaties of op een locatie naar keuze. Bekijk de tarieven die bij de verschillende opties horen.

U kunt kiezen voor een van de trouwambtenaren van de gemeente Beuningen, een beëdigd trouwambtenaar van een andere gemeente of voor een niet-beëdigd eigen trouwambtenaar. Een niet-beëdigd eigen trouwambtenaar moet voor één dag benoemd en beëdigd worden. De extra kosten hiervoor zitten verwerkt 

Trouwen in het gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur: € 486,20    
Dinsdag om 8.45 uur en 9.00 uur: gratis
Dinsdag eenvoudige ceremonie tussen 9.30 en 11.00 uur: € 242,10

Trouwen op een andere locatie dan het gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur: € 502,60
Maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur: € 703,50
Zaterdag en zondag tussen 9.00 en 21.00 uur: € 703,50

Overige kosten bij trouwen

•    Trouwboekje/partnerschapsboekje: € 61,80
•    Het aanwijzen van een eigen trouwambtenaar: € 104,00
•    Het aanwijzen van een eigen trouwlocatie: €   82,40
•    Trouwen op een ander tijdstip, incl. feestdag (op een andere locatie): €1000,00

Eenvoudig huwelijk

Dinsdagmorgen tussen 9.30 en 11.00 uur: € 242,10
Korte ceremonie door één van de trouwambtenaren van de gemeente Beuningen. Maximaal tien personen mogen het huwelijk bijwonen (inclusief het bruidspaar en de twee of vier getuigen).

Annuleren of wijzigen

Het tarief voor het annuleren of wijzigen van datum, tijdstip, trouwambtenaar, locatie of getuigen bij een huwelijk of geregistreerd partnerschap binnen 14 dagen vóór de gereserveerde datum bedraagt € 47,40.

Omzetting geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie

Maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur aan de balie Publiekszaken: € 47,40.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation