Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Best

Gemeente Best
Raadhuisplein 1
5683 EA Best

Trouwen in Best

Op zoek naar een mooie trouwlocatie in de gemeente Best?  Best is zowel een gemeente als een dorpje in de provincie Noord-Brabant, in de streek Kempen. Het is pas een gemeente sinds 1821, maar in 2019 heeft de gemeente het 200-jarig bestaan gevierd. Dit komt omdat het Koninklijk Besluit op 17-8-1819 is genomen. 

Hoe interessant de korte geschiedenis van Best ook is, daarvoor ben je hier niet. Je bezoekt deze pagina omdat je graag wil trouwen in de gemeente Best en waarschijnlijk op zoek bent naar informatie over trouwen in Best. En natuurlijk wil je de mooiste trouwlocaties in Best zien! 

Nou, die hebben we voor je. Op de pagina van het linkje hierboven kun je alle populaire trouwlocaties in Best zien. Wat ook handig is, is dat je direct reviews van andere bruidsparen kunt zien. Springt er een trouwlocatie uit voor je? Dan kun je direct contact met ze opnemen. Alle contactgegevens hebben we al op een rijtje gezet voor je. 

Uiteraard kun je ook gewoon in het gemeentehuis van Best trouwen. Bijvoorbeeld in de trouwzaal of in de raadzaal. Bekijk de tarieven op verschillende dagen voor beiden zalen op de website van de gemeente zelf. 

De omgeving van Best is groen en bosrijk. Hoewel de dorpskernen gezellige en moderne trouwlocaties kennen, zullen de meeste locaties zich midden in het groen bevinden. En je weet wat dat betekent: prachtige trouwfoto’s. Veel trouwlocaties in Best kunnen dan ook veel gasten kwijt. Willen jullie de bruiloft iets kleiner vieren? Kijk dan eens tussen de trouwlocaties in de dorpen. Deze zijn vaak iets kleiner van stuk en garanderen een knusse, intieme bruiloft. Ga je juist voor groots? Kijk dan eens tussen de kastelen en landhuizen. Hier kun je zeker weten al je bruiloftsgasten kwijt en ervaar je een unieke sfeer. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwzaal gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur € 412
Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur € 582,50
Zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur € 582,50

Raadzaal gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur € 522
Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur € 703,50
Zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur € 703,50

Overige trouwlocaties in Best

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur € 392
Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur € 392
Zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur € 392
Zondag van 10.00 tot 17.00 uur € 392

Eigen locatie

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur € 494
Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur € 494
Zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur € 494
Zondag van 10.00 tot 17.00 uur € 494

Overige trouwlocaties in Best

Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur € 412
Maandag tot en met vrijdag na 17.00 uur € 412
Zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur € 412
Zondag van 10.00 tot 17.00 uur € 412

Overige tarieven

Benoemen van ambtenaar burgerlijke stand voor één dag (die al ergens benoemd en beëdigd is) € 82,00
Trouwboekje of partnerschapboekje (niet verplicht) € 27,50
Getuige medewerker gemeente (als u geen eigen getuigen meebrengt) € 38,00 per getuige
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 29,00
Wijzigen of annuleren van een huwelijk € 82,00

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Op maandag kunt u om 10.00 of 10.30 uur gratis trouwen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

Ten minste 1 van beide partners staat ingeschreven in Best
Alleen het bruidspaar en maximaal 4 getuigen zijn aanwezig
Maximale duur: 15 minuten
Vindt plaats in het gemeentehuis van Best, een andere trouwlocatie is niet mogelijk.
Geen ceremonie of toespraken

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation