Welke.nl

Gemeente Venlo

Venlo

Trouwen in Venlo

Bruid en bruidegom

Trouwen in Venlo; voor iedereen is er een ruime keuzemogelijkheid. De trouwzaal in Belfeld, één van de trouwzalen in het historisch stadhuis in hartje Venlo, het gemeentehuis van Tegelen of het prachtige Château Holtmühle in Tegelen. Zelfs een heuse ‘huwelijksboot’ behoort tot de mogelijkheden. Een fraaie trouwlocatie is het historische Domani. Na een ingrijpende interne verbouwing is het stadhuis van Venlo weer helemaal klaar voor de ontvangst van bruidsparen en hun familie en vrienden. Op de dag dat een belangrijke keuze bevestigd wordt hoort natuurlijk ook een passende sfeer. En dat biedt de gemeente Venlo.

Onze gelukwensen!  
Afdeling Publiekszaken, Gemeente Venlo

De dag van je leven beleven..... in Venlo!

Een sfeervolle huwelijksvoltrekking. Dat is voor veel bruidsparen in Venlo het begin van een nieuwe fase in hun leven. De weg naar eigen huis voert door een ander huis. De gemeente Venlo biedt het aanstaand bruidspaar een ruime mogelijkheid aan locaties waar het huwelijk voltrokken kan worden.
Allereerst het historisch stadhuis in het centrum van Venlo. Voltooid in 1598 vormt het al meer dan 400 jaar met zijn uivormige torens een karakteristiek onderdeel van de Venlose skyline, gezien vanaf de overkant van de Maas, de rivier die Venlo in tweeën snijdt. En zoals bruggen de beide stadsdelen aaneensmeden tot één geheel, zo smeedt ook het huwelijk twee afzonderlijke personen tot een eenheid. En dit smeedwerk gebeurt in Venlo nog steeds onder andere in de rustieke ruimten van het stadhuis.

Trouwlocaties

Als u trouwt in het stadhuis van Venlo of het raadhuis in Arcen betaalt u voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap en het gebruik van de ruimte. Deze locaties zijn in beheer bij de gemeente.

Als u trouwt in een woonhuis betaalt u voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap hetzelfde tarief als in het stadhuis van Venlo en raadhuis Arcen.

Als u trouwt op een andere locatie, betaalt u de gemeente een lager tarief, alleen voor het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. De kosten voor het gebruik van de ruimte regelt u rechtstreeks met de locatie en zijn afhankelijk van uw wensen.

Locatie bijzonderheden

-Stadhuis Venlo, Hertogkamer 30 zitplaatsen

Reserveren via gemeente Venlo

-Stadhuis Venlo, Raadzaal 60 zitplaatsen en staanplaatsen

Reserveren via gemeente Venlo

-Raadhuis Arcen 30 zitplaatsen

Reserveren via gemeente Venlo

-De Hamar, Belfeld 90 zitplaatsen

-Stadskantoor Venlo Alleen op donderdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Lagere kosten.

-Domani (Dominicanenkerk), Venlo 40 zitplaatsen

-Château Holtmühle, Tegelen 25 zitplaatsen

-'t Raodhoes, Blerick 60 zitplaatsen

-Limburgs Museum, Venlo

-Theater de Maaspoort, Venlo

-Jochumhof, Steyl

-Kasteeltuinen Arcen

-Partyboot de Maashopper

Behalve op de locaties in het overzicht, kunt u ook kosteloos trouwen of uw partnerschap laten registreren in het Stadskantoor Venlo. Dit kan alleen op maandag tussen 9.00 uur en 9.30 uur. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten en er is geen mogelijkheid tot het spelen van muziek. Het gezelschap, met het bruidspaar, is niet groter dan 10 mensen.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u in Venlo wilt trouwen of u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan, dan moet u dit uiterlijk twee weken van te voren melden bij de gemeente. Geen van beide partners hoeft in Venlo te staan ingeschreven.

We raden u aan de aangifte zo vroeg mogelijk te doen en eerst te bellen met de gemeente. We kunnen dit feestelijke moment dan zo goed mogelijk regelen, samen met u.

Zorg dat u de trouw-locatie op tijd heeft geregeld. Een aantal locaties reserveert u via de gemeente. Om andere locaties te reserveren moet u zelf contact opnemen met het bedrijf of de organisatie.

Dag en locatie Prijs 2019

Maandag t/m vrijdag (locatie gemeente/woonhuis) € 465,-
Zaterdag (locatie gemeente/woonhuis) € 810,-
Zondag of algemeen erkende feestdag (locatie gemeente/woonhuis) € 1.015,-
Maandag t/m vrijdag (aangewezen locatie) € 253,-
Zaterdag (aangewezen locatie) € 596,-
Zondag of algemeen erkende feestdag (aangewezen locatie) € 805,-
Dinsdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur (Stadskantoor) € 158,-
Maandag tussen 9.00 uur en 9.30 uur (Stadskantoor) gratis

Extra kosten

Bijzonder huis € 167,-
Afschrift akte van huwelijksaangifte of partnerschapsaangifte € 13,40
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 35,20
Bewijs huwelijksbevoegdheid € 23,60

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen voor Gemeente Venlo
Schrijf een beoordeling

Schrijf hier jouw beoordeling

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation