Bruidsjonker van de bruid

Geen bruidsmeisje, maar een bruids...man? Het komt steeds vaker voor dat de beste vriend of de broer van de bruid wordt gevraagd voor de rol van ‘bruidsmeisje’. Het maakt natuurlijk niet uit of je nou een bruidsmeisje of een bruidsman bent, maar sommige trouwtradities worden er wel iets anders van.

Verlovingsfeest en vrijgezellenparty


Als je een bruidsman hebt uitgekozen in plaats van een bruidsmeisje, zal hij ook aanwezig zijn op de feestjes die je geeft voor je gaat trouwen. Het verlovingsfeestje en het vrijgezellenfeestje zijn er daar twee van. Normaal gesproken is het vrijgezellenfeest een echte ‘meidenparty’, maar nu er een kerel bij is, zullen sommige activiteiten aangepast moeten worden. Een typisch meidenfeestje zal voor hem niet altijd even leuk zijn, en je wil natuurlijk wel dat iedereen ’t naar z’n zin heeft!

Rol van de bruidsman


De bruidsman, ofwel bruidsjonker van de bruid, heeft natuurlijk andere vaardigheden dan een bruidsmeisje. Maak gebruik van zijn talenten en kracht. Is hij heel handig? Laat hem helpen met het opzetten van een fotohokje of het altaar. Moet er veel decoratie worden opgehangen? Dat klinkt als een klusje voor de bruidsman!

Bruidsman in de kleedkamer?


Met je bruidsmeisjes kun je uren tutten met make-up en kletsen over van alles en nog wat. Met een bruidsman gaat dat wel iets anders. Bovendien voelen de andere bruidsmeisjes zich niet comfortabel met een man op hun kleedkamer – en jijzelf misschien ook niet, ook al is het je beste vriend of broer. Je kunt hem echter wel aanwezig laten zijn op andere belangrijke momenten, zoals de speciale fotomomentjes of het openen van de eerste fles champagne met eerste toast. En hebben jullie tijdens het omkleden ineens iets nodig? Dan kan hij het voor jullie halen!

Kiezen van de bruidsman


Net zoals je andere bruidsmeisjes, is je bruidsman altijd je beste vriend geweest. Daarom heb je hem verkozen tot bruidsman. Dat je gaat trouwen, verandert daar niks aan. Laat hem dat weten door van hem precies hetzelfde te vragen als van je bruidsmeisjes; laat hem helpen, betrek hem bij dingen, vraag hem om hulp wanneer je een probleempje hebt. Zo voelt hij zich extra bijzonder!

Sanne van Bortel
Copyright © 2020
Webdesign door Pixel Creation