Persconferentie 18 augustus | Over bruiloften in zalen & thuis

LAATSTE NIEUWS: Regionale maatregelen voor bruiloften per 20 september


In 6 regio’s nemen nu het aantal corona besmettingen te snel toe. Dat zijn de regio's: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden.

Regionale maatregelen bruiloften september


In die 6 risico regio's mag je niet meer na middernacht in de horeca naar binnen, gaat om 12 uur de muziek uit en gaan om 1 uur de lichten aan. De tweede regionale maatregel gaat over de grootte van groepen. De gastengroep bestaande uit familie, vrienden en bekenden mag niet groter zijn dan 50 mensen op de locatie. Dat geldt voor een binnen en buiten bruiloft. Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 100 mensen. Deze regels gaan vanaf zondagavond 6 uur in en kunnen later ook voor andere regio's gaan gelden.

Maatregelen bruiloften augustus

Thuis mag je voorlopig geen bruiloft voor een grote groep mensen organiseren. Beter naar een horecagelegenheid, waar meer ruimte is, waar ieder een vaste zitplaats heeft en waar die anderhalve meter te handhaven is.

Maatregel bruiloft thuis vieren


Als je thuis toch een bruiloft wilt vieren, dan mag dat met maximaal 6 gasten (exclusief bewoners), kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. Vraag of iedereen klachtenvrij is en natuurlijk op 1,5 meter. Daarvoor moet je al een flinke woonkamer hebben.

Maatregel bruiloft vieren in een zaal


In het verlengde hiervan, als je de bruiloft in een gehuurde zaal viert, dan kan dat op 1,5 meter met registratie en een checkgesprek. De gasten moeten nog steeds een vaste zitplaats hebben en geen fysiek contact maken met andere huishoudens. Dus niet van plek wisselen of dansen en het bruidspaar feliciteren op afstand. Verder blijven alle andere regels zoals ze al waren. Klik hier voor die regels.
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation