Corona maatregelen voor bruiloften 2021

De horeca, evenementen, de cultuursector, contactberoepen en niet essentiële winkels zijn tussen vijf uur 's middags en vijf uur 's ochtends dicht.


Bruiloft regels tot 19 december 2021


Een mondkapje en de anderhalve meter maatregel zijn overal verplicht.

De huwelijksvoltrekking & ceremonie


Bij een huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis geldt geen coronapas. De overheid verplicht wel een mondkapje en 1,5 meter afstand houden. Voor een huwelijksceremonie in een kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis is ook geen coronapas nodig. Wel de anderhalve meter maatregel en mondkapjes plicht.

Maatregelen bruiloften in de horeca vanaf 28 november 2021


Een bruiloft in de horeca of op het terras stopt om 17.00 uur, is de coronapas, een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand houden en een mondkapje verplicht. Dit heeft invloed op het aantal bezoekers per ruimte, met een maximale groepsgrootte van 1250 gasten en is entertainment toegestaan. LEES MEER...

Bruiloften binnen die onder evenementen vallen


Bruiloften die onder evenementen vallen op een afgesloten locatie binnen mogen doorgaan met de coronapas en sluit de horeca om 17.00 uur. Een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand houden en een mondkapje is verplicht. De anderhalve meter maatregel heeft invloed op het aantal bezoekers, met een maximale groepsgrootte van 1250 mensen per zaal en is entertainment toegestaan. LEES MEER...

Buiten bruiloften die onder evenementen vallen


Eendaagse buiten bruiloften (of in een open tent) die onder evenementen vallen, mogen met een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand houden, mondkapje en de coronapas doorgaan. Bij buiten evenementen sluit de horeca om 17.00 uur. LEES MEER...

Groepsgrootte thuis


Advies voor gezelschappen thuis: niet groter dan 4 personen. Dus als je thuis toch je bruiloft wilt vieren, dan is het advies dit met maximaal 3 gasten te doen, kinderen tot 13 jaar niet meegerekend. Ga je bij anderen op bezoek of ontvang je bezoek? Doe dan een zelftest.

Bruidsbeurzen en musea


In doorstroomlocaties, zoals bruidsbeurzen binnen of musea is de coronapas, een mondkapje en de anderhalve meter maatregel verplicht.

Reizen met coronabewijs | QR-code


Wil je op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van de overheid. Als 1,5 meter afstand bewaren niet kan, zoals in het openbaar vervoer, in stations, inclusief winkels op het station, op perrons, bij tram- en bushaltes, luchthavens of in het vliegtuig, dan is het mondkapje verplicht.Maatregelen corona 2020


Corona regels bruiloften per november tot midden december.

Groepsgrootte


Gezelschappen mogen buiten in deze periode niet groter zijn dan vier personen, behalve als het om een huishouden gaat (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Binnen word het dringende advies dat per dag maximaal drie gasten te ontvangen en hierbij worden kinderen onder de 13 jaar ook niet meegerekend.

Deze locaties gaan weer open


Al deze publiekelijk toegankelijke gebouwen en doorstroom locaties, binnen en buiten zijn weer open. Dat geldt voor de theaters en bioscopen, buurthuizen en verenigingsgebouwen, voor musea en monumenten, voor dierentuinen en pretparken.

Reisadvies blijft gelijk


Als laatste, advies van Rutte; niet reizen naar het buitenland.

Persmoment


Door langer sluiting horeca, is een huwelijksvoltrekking in de horeca niet meer mogelijk. Alle eet- en drinkgelegenheden moeten langer dicht en zijn gesloten voor gasten.


Een huwelijksvoltrekking met 30 personen


Door maatregelen van publieke binnenruimtes, mag een huwelijksvoltrekking met maximaal 30 personen plaats vinden, mits iedereen een vaste zitplaats heeft. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Houd 1,5 meter afstand van andere huishoudens en doe het checkgesprek vooraf. Draag in de binnenruimte op dringend advies van de overheid een mondkapje.

Trouwen met 30 personen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis


Trouwen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis mag nog steeds met maximaal 30 personen. Dit is exclusief betrokkenen bij de dienst. Je krijgt het advies van jouw kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis om niet te zingen tijdens deze dienst. Een checkgesprek vooraf en voldoende ruimte in de kerk of moskee om 30 gasten uit andere huishoudens op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten blijven ook van kracht. Draag in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis op dringend advies van de overheid een mondkapje.


TROUWNIEUWS:


Om 6 uur s'avonds zullen er landelijke corona maatregelen voor bruiloften gaan gelden. Deze nieuwe maatregelen gaan minimaal 3 weken duren.

Huwelijksvoltrekking met 30 gasten binnen op locatie mag


Voor een huwelijksvoltrekking buiten geldt een maximum van 40 personen en binnen mogen 30 personen in één ruimte zijn (inclusief kinderen, exclusief personeel). Er moet wel voldoende ruimte zijn op de locatie om 30 mensen binnen en 40 mensen buiten op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Gasten mogen niet van plek wisselen. Let op; dit geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking. Een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner mogen maximaal uit een gezelschap van 4 personen bestaan. Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee in het gezelschap van 4 personen.

Gezelschappen thuis mogen niet groter zijn dan 4 personen, behalve als het om een huishouden gaat. Dus als je thuis toch je bruiloft wilt vieren, dan mag dat met maximaal 3 gasten (exclusief bewoners), kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend.

Trouwen in de kerk of moskee met maximaal 30 personen


Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 30 personen. Er moet wel voldoende ruimte zijn in de kerk of moskee om 30 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Grappenhaus benadrukt wel dat de nieuwe regels niet afdwingbaar zijn.

Natuurlijk blijft overal de anderhalve meter afstand van kracht voor gasten uit andere huishoudens en een checkgesprek vooraf.


De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten, dat toch een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner gehouden mag worden met 30 personen. De voorzitter Dhr. Lonink van de regio Zeeland heeft dit donderdag bekend gemaakt.

Dus wie de komende drie weken in de veiligheidsregio Zeeland in het huwelijk treedt, mag na de huwelijksvoltrekking wel een bruiloftsfeest met 30 gasten geven. De horeca heeft hiervoor een vrijstelling gekregen. Let op; dit geldt alleen voor de veiligheidsregio Zeeland.


TROUWNIEUWS: Zondagavond om 18.00 uur gaan er acht regio's bijkomen met regionale maatregelen voor bruiloften. Het gaat om de veiligheidsregio's : Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland en Zuid-Holland-Zuid.

TROUWNIEUWS: Regionale corona maatregelen voor bruiloften vanaf zondag om 18.00 uur. In 6 regio’s nemen nu het aantal corona besmettingen te snel toe. Die regio's zijn: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden.

Regionale maatregelen voor bruiloften


In de risico regio's mag je niet meer na middernacht in een horecagelegenheid naar binnen, gaat om 12 uur de muziek uit en gaan om 1 uur de lichten aan. De tweede regionale maatregel gaat over de grootte van groepen. Samenkomsten van meer dan 50 mensen zijn een meldingsplichtig evenement volgens het kabinet. Daarbij meldt men dan hoe het toezicht op de naleving van de regels is geregeld. De gastengroep op jullie bruiloft mag niet groter zijn dan 50 mensen zonder die meldingsplicht. Dat geldt voor een binnen en buiten bruiloft. Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 100 mensen.
Mocht je meer details willen weten over de gemeente waarin je trouwt? Klik dan op jouw regio: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden
Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland | Zuid-Holland-Zuid.

NIEUWS: Persconferentie. Over aantal gasten op bruiloften in zalen & thuis.
maatregelingen coronavirus bruiloft
Per Juli mogen er meer mensen aanwezig zijn op je bruiloft. Het aantal gasten voor een buitenbruiloft is verhoogd naar 250 zonder zitplaats of checkgesprek. Uiteraard blijft de anderhalve meter afstand van kracht. Buiten gelden geen maximale aantallen als er voldoende zitplaatsen zijn en als er een check gesprek vooraf is geweest. Buiten de horeca, in de buitenlucht, is dansen toegestaan. Maar alleen als mensen vanaf 18 jaar en buiten hun eigen huishouden minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Trouwlocaties en restaurants mogen binnen weer 100 mensen ontvangen, exclusief personeel. Er moet wel voldoende ruimte zijn om 100 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Je mag niet van plek wisselen of dansen.

Komen er meer dan 100 gasten?


Zo plan je een veilige corona proof wedding. Lees hier de tips hoe je anderen en jezelf beschermt op jullie bruiloft.

Foto's zien van coronabruiloft?


Kijk dan hier of hier hoe een bruiloft eruit ziet in tijden van het coronavirus.
Ben je op zoek naar een toffe leverancier voor een Coronaproof bruiloft check dan deze link
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation