Corona maatregelen voor bruiloften 2021

De COVID-19 regels voor bruiloften zijn tot midden augustus aangescherpt.


Horeca gaat om middernacht dicht, de gasten moeten weer een vaste zitplaats hebben, 1,5 meter afstand houden en de basisregels in acht nemen. Evenementen en bruiloften met een vergunning op locatie binnen en buiten mogen met een coronatoegangsbewijs, ongeveer twee derde van de maximumcapaciteit toelaten, mits iedereen een zitplaats heeft.

Reizen vanaf 27 juli | Coronabewijs | QR-code


Door te testen bij terugkeer is vrij reizen binnen Europa weer mogelijk vanaf 27 juli. Vakantiegangers vanaf 12 jaar hebben per 8 augustus bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs (DCC) nodig als zij uit een ander EU-land komen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van de overheid. Als 1,5 meter afstand bewaren niet kan, zoals in het openbaar vervoer of in het vliegtuig, dan blijft het mondkapje nog wel verplicht.

Alle huidige corona regels nog één keertje op een rij.

Groepsgrootte huwelijksvoltrekking


Bij een huwelijksvoltrekking binnen of buiten geldt geen maximum meer. Gasten moeten wel 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar op de locatie en een vaste zitplaats hebben.

Groepsgrootte gezelschap


Gezelschappen mogen binnen en buiten in de horeca onbeperkt qua grootte zijn op 1,5 meter, met een vaste zitplaats en de basisregels. Evenementen en bruiloften binnen en buiten op locatie met een coronatoegangsbewijs, mogen ongeveer twee derde van de maximumcapaciteit toelaten, als iedere gast ook een zitplaats heeft.

Bruidsbeurzen, disco's & meerdaagse evenementen


Doorstroomlocaties, zoals bruidsbeurzen binnen zijn weer open voor 1 persoon per 5 m². Disco's, clubs en meerdaagse evenementen zijn gesloten tot 1 september.

Huwelijksreizen door Europa vanaf 27 juli 2021 en COVID-19 regels


Door te testen bij terugkeer is vrij reizen binnen Europa weer mogelijk vanaf 27 juli. Reizigers hebben per 8 augustus bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een ander EU-land komen. Dat geldt voor ieder die is ingeënt, corona heeft gehad of een negatieve test heeft ondergaan. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen negatief testbewijs te laten zien om te mogen reizen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van de overheid.

Het gele boekje


Het gele boekje is geen officieel COVID-19 vaccinatiebewijs, maar Duitsland, Oostenrijk en IJsland accepteren de covid-stempel in het gele boekje als bewijs van vaccinatie. Hoe kom je aan het vaccinatieboekje? Deze kan je hier online kopen. De stempel laat je in het gele boekje zetten, wanneer je de vaccinatie haalt.Maatregelen corona 2020


Corona regels bruiloften per 19 november tot midden december.

Groepsgrootte


Gezelschappen mogen buiten in deze periode niet groter zijn dan vier personen, behalve als het om een huishouden gaat (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Binnen word het dringende advies dat per dag maximaal drie gasten te ontvangen en hierbij worden kinderen onder de 13 jaar ook niet meegerekend.

Deze locaties gaan weer open


Al deze publiekelijk toegankelijke gebouwen en doorstroom locaties, binnen en buiten zijn weer open per 19 november. Dat geldt voor de theaters en bioscopen, buurthuizen en verenigingsgebouwen, voor musea en monumenten, voor dierentuinen en pretparken.

Reisadvies blijft gelijk


Als laatste, advies van Rutte; niet reizen naar het buitenland tot half januari.

Persmoment 27 oktober


Door langer sluiting horeca, is een huwelijksvoltrekking in de horeca tot midden december niet meer mogelijk. Alle eet- en drinkgelegenheden moeten langer dicht en zijn gesloten voor gasten tot 15 december (midden december).


Een huwelijksvoltrekking met 30 personen


Door maatregelen van publieke binnenruimtes, mag een huwelijksvoltrekking met maximaal 30 personen plaats vinden, mits iedereen een vaste zitplaats heeft. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Houd 1,5 meter afstand van andere huishoudens en doe het checkgesprek vooraf. Draag in de binnenruimte op dringend advies van de overheid een mondkapje.

Trouwen met 30 personen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis


Trouwen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis mag nog steeds met maximaal 30 personen. Dit is exclusief betrokkenen bij de dienst. Je krijgt het advies van jouw kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis om niet te zingen tijdens deze dienst. Een checkgesprek vooraf en voldoende ruimte in de kerk of moskee om 30 gasten uit andere huishoudens op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten blijven ook van kracht. Draag in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis op dringend advies van de overheid een mondkapje.


TROUWNIEUWS: Per 29 september


Om 6 uur s'avonds zullen er landelijke corona maatregelen voor bruiloften gaan gelden. Deze nieuwe maatregelen gaan minimaal 3 weken duren (t/m 20 oktober).

Huwelijksvoltrekking met 30 gasten binnen op locatie mag


Voor een huwelijksvoltrekking buiten geldt een maximum van 40 personen en binnen mogen 30 personen in één ruimte zijn (inclusief kinderen, exclusief personeel). Er moet wel voldoende ruimte zijn op de locatie om 30 mensen binnen en 40 mensen buiten op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Gasten mogen niet van plek wisselen. Let op; dit geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking. Een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner mogen maximaal uit een gezelschap van 4 personen bestaan. Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee in het gezelschap van 4 personen.

Gezelschappen thuis mogen niet groter zijn dan 4 personen, behalve als het om een huishouden gaat. Dus als je thuis toch je bruiloft wilt vieren, dan mag dat met maximaal 3 gasten (exclusief bewoners), kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend.

Trouwen in de kerk of moskee met maximaal 30 personen per 5 oktober


Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 30 personen. Er moet wel voldoende ruimte zijn in de kerk of moskee om 30 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Grappenhaus benadrukt wel dat de nieuwe regels niet afdwingbaar zijn.

Natuurlijk blijft overal de anderhalve meter afstand van kracht voor gasten uit andere huishoudens en een checkgesprek vooraf.


De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten, dat toch een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner gehouden mag worden met 30 personen. De voorzitter Dhr. Lonink van de regio Zeeland heeft dit donderdag 1 oktober bekend gemaakt.

Dus wie de komende drie weken in de veiligheidsregio Zeeland in het huwelijk treedt, mag na de huwelijksvoltrekking wel een bruiloftsfeest met 30 gasten geven. De horeca heeft hiervoor een vrijstelling gekregen. Let op; dit geldt alleen voor de veiligheidsregio Zeeland.


TROUWNIEUWS: Zondagavond 27 september om 18.00 uur gaan er acht regio's bijkomen met regionale maatregelen voor bruiloften. Het gaat om de veiligheidsregio's : Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland en Zuid-Holland-Zuid.

TROUWNIEUWS: Regionale corona maatregelen voor bruiloften vanaf zondag 20 september om 18.00 uur. In 6 regio’s nemen nu het aantal corona besmettingen te snel toe. Die regio's zijn: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden.

Regionale maatregelen voor bruiloften


In de risico regio's mag je niet meer na middernacht in een horecagelegenheid naar binnen, gaat om 12 uur de muziek uit en gaan om 1 uur de lichten aan. De tweede regionale maatregel gaat over de grootte van groepen. Samenkomsten van meer dan 50 mensen zijn een meldingsplichtig evenement volgens het kabinet. Daarbij meldt men dan hoe het toezicht op de naleving van de regels is geregeld. De gastengroep op jullie bruiloft mag niet groter zijn dan 50 mensen zonder die meldingsplicht. Dat geldt voor een binnen en buiten bruiloft. Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 100 mensen.
Mocht je meer details willen weten over de gemeente waarin je trouwt? Klik dan op jouw regio: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden
Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland | Zuid-Holland-Zuid.

NIEUWS: Persconferentie 18 augustus. Over aantal gasten op bruiloften in zalen & thuis.
maatregelingen coronavirus bruiloft

Bruiloft regels locatie die ook gelden tot 28 september 2020


Per 1 juli mogen er meer mensen aanwezig zijn op je bruiloft. Het aantal gasten voor een buitenbruiloft is verhoogd naar 250 zonder zitplaats of checkgesprek. Uiteraard blijft de anderhalve meter afstand van kracht. Buiten gelden geen maximale aantallen als er voldoende zitplaatsen zijn en als er een check gesprek vooraf is geweest. Buiten de horeca, in de buitenlucht, is dansen toegestaan. Maar alleen als mensen vanaf 18 jaar en buiten hun eigen huishouden minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Trouwlocaties en restaurants mogen binnen weer 100 mensen ontvangen, exclusief personeel. Er moet wel voldoende ruimte zijn om 100 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Je mag niet van plek wisselen of dansen.

Komen er meer dan 100 gasten?


Zo plan je een veilige corona proof wedding. Lees hier de tips hoe je anderen en jezelf beschermt op jullie bruiloft.

Foto's zien van coronabruiloft?


Kijk dan hier of hier hoe een bruiloft eruit ziet in tijden van het coronavirus.
Ben je op zoek naar een toffe leverancier voor een Coronaproof bruiloft check dan deze link
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation