Corona maatregelen voor bruiloften 2021

Vanaf 25 september 2021 is een coronatoegangsbewijs verplicht voor de horeca (geen Q-code op terras), het nachtleven, evenementen, theaters, concertzalen en bioscopen. Verdwijnt de anderhalve meter maatregel, vervalt de verplichte zitplaats en is entertainment weer toegestaan.


Een bruiloft in de horeca stopt om middernacht, is een coronatoegangsbewijs verplicht vanaf 25 september, vervalt de vaste zitplaats en is de 1,5 meter afstand houden niet meer nodig. Ook geen maximaal aantal bezoekers en entertainment is toegestaan. Op het terras in de horeca is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. LEES MEER...

Bruiloften die onder evenementen vallen op een afgesloten locatie binnen mogen ook met een coronatoegangsbewijs, de anderhalve meter maatregel en vaste zitplaats loslaten. Evenementen binnen kunnen maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan en is de sluitingstijd om middernacht. LEES MEER...

Eendaagse buiten bruiloften (of in een open tent) die onder evenementen vallen, mogen met een onbeperkt aantal gasten, geen sluitingstijd, zonder vaste zitplaats en met een toegangsbewijs doorgaan. LEES MEER...

Deze maatregelen hieronder gelden nog tot 24 september 2021. Alle huidige corona regels nog één keertje op een rij

Groepsgrootte huwelijksvoltrekking


Bij een huwelijksvoltrekking binnen of buiten geldt geen maximum meer. Gasten moeten wel 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar op de locatie en een vaste zitplaats hebben.

Groepsgrootte gezelschap


Een bruiloft in de horeca stopt om middernacht, moeten de gasten een vaste zitplaats hebben, 1,5 meter afstand houden en de basisregels in acht nemen.

Evenementen en bruiloften binnen en buiten op locatie met een coronatoegangsbewijs, mogen ongeveer twee derde van de maximumcapaciteit toelaten en de 1,5 meter afstand loslaten, mits ieder een vaste zitplaats heeft.

Eendaagse buiten bruiloften (of in een open tent) die onder evenementen vallen mogen met maximaal 750 bezoekers, zonder vaste zitplaats en met een toegangsbewijs doorgaan. LEES MEER...

Bruidsbeurzen, disco's eendaagse & meerdaagse evenementen


Doorstroomlocaties, zoals bruidsbeurzen binnen zijn weer open voor 1 persoon per 5 m². Disco's, clubs zijn tot 24 september gesloten en grote eendaagse evenementen (meer dan 750 bezoekers of meer dan twee derde van de maximumcapaciteit) en meerdaagse evenementen zijn verboden tot 24 september.

Reizen met coronabewijs | QR-code


Door te testen bij terugkeer is vrij reizen binnen Europa weer mogelijk. Vakantiegangers vanaf 12 jaar hebben bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een ander EU-land komen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van de overheid. Als 1,5 meter afstand bewaren niet kan, zoals in het openbaar vervoer of in het vliegtuig, dan blijft het mondkapje nog wel verplicht.

Het gele boekje


Het gele boekje is geen officieel COVID-19 vaccinatiebewijs, maar Duitsland, Oostenrijk en IJsland accepteren de covid-stempel in het gele boekje als bewijs van vaccinatie. Hoe kom je aan het vaccinatieboekje? Deze kan je hier online kopen. De stempel laat je in het gele boekje zetten, wanneer je de vaccinatie haalt.Maatregelen corona 2020


Corona regels bruiloften per november tot midden december.

Groepsgrootte


Gezelschappen mogen buiten in deze periode niet groter zijn dan vier personen, behalve als het om een huishouden gaat (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Binnen word het dringende advies dat per dag maximaal drie gasten te ontvangen en hierbij worden kinderen onder de 13 jaar ook niet meegerekend.

Deze locaties gaan weer open


Al deze publiekelijk toegankelijke gebouwen en doorstroom locaties, binnen en buiten zijn weer open. Dat geldt voor de theaters en bioscopen, buurthuizen en verenigingsgebouwen, voor musea en monumenten, voor dierentuinen en pretparken.

Reisadvies blijft gelijk


Als laatste, advies van Rutte; niet reizen naar het buitenland.

Persmoment


Door langer sluiting horeca, is een huwelijksvoltrekking in de horeca niet meer mogelijk. Alle eet- en drinkgelegenheden moeten langer dicht en zijn gesloten voor gasten.


Een huwelijksvoltrekking met 30 personen


Door maatregelen van publieke binnenruimtes, mag een huwelijksvoltrekking met maximaal 30 personen plaats vinden, mits iedereen een vaste zitplaats heeft. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Houd 1,5 meter afstand van andere huishoudens en doe het checkgesprek vooraf. Draag in de binnenruimte op dringend advies van de overheid een mondkapje.

Trouwen met 30 personen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis


Trouwen in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis mag nog steeds met maximaal 30 personen. Dit is exclusief betrokkenen bij de dienst. Je krijgt het advies van jouw kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis om niet te zingen tijdens deze dienst. Een checkgesprek vooraf en voldoende ruimte in de kerk of moskee om 30 gasten uit andere huishoudens op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten blijven ook van kracht. Draag in de kerk, moskee, synagoge of ander gebedshuis op dringend advies van de overheid een mondkapje.


TROUWNIEUWS:


Om 6 uur s'avonds zullen er landelijke corona maatregelen voor bruiloften gaan gelden. Deze nieuwe maatregelen gaan minimaal 3 weken duren.

Huwelijksvoltrekking met 30 gasten binnen op locatie mag


Voor een huwelijksvoltrekking buiten geldt een maximum van 40 personen en binnen mogen 30 personen in één ruimte zijn (inclusief kinderen, exclusief personeel). Er moet wel voldoende ruimte zijn op de locatie om 30 mensen binnen en 40 mensen buiten op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Gasten mogen niet van plek wisselen. Let op; dit geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking. Een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner mogen maximaal uit een gezelschap van 4 personen bestaan. Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee in het gezelschap van 4 personen.

Gezelschappen thuis mogen niet groter zijn dan 4 personen, behalve als het om een huishouden gaat. Dus als je thuis toch je bruiloft wilt vieren, dan mag dat met maximaal 3 gasten (exclusief bewoners), kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend.

Trouwen in de kerk of moskee met maximaal 30 personen


Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 30 personen. Er moet wel voldoende ruimte zijn in de kerk of moskee om 30 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Grappenhaus benadrukt wel dat de nieuwe regels niet afdwingbaar zijn.

Natuurlijk blijft overal de anderhalve meter afstand van kracht voor gasten uit andere huishoudens en een checkgesprek vooraf.


De Veiligheidsregio Zeeland heeft besloten, dat toch een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner gehouden mag worden met 30 personen. De voorzitter Dhr. Lonink van de regio Zeeland heeft dit donderdag bekend gemaakt.

Dus wie de komende drie weken in de veiligheidsregio Zeeland in het huwelijk treedt, mag na de huwelijksvoltrekking wel een bruiloftsfeest met 30 gasten geven. De horeca heeft hiervoor een vrijstelling gekregen. Let op; dit geldt alleen voor de veiligheidsregio Zeeland.


TROUWNIEUWS: Zondagavond om 18.00 uur gaan er acht regio's bijkomen met regionale maatregelen voor bruiloften. Het gaat om de veiligheidsregio's : Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland en Zuid-Holland-Zuid.

TROUWNIEUWS: Regionale corona maatregelen voor bruiloften vanaf zondag om 18.00 uur. In 6 regio’s nemen nu het aantal corona besmettingen te snel toe. Die regio's zijn: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden.

Regionale maatregelen voor bruiloften


In de risico regio's mag je niet meer na middernacht in een horecagelegenheid naar binnen, gaat om 12 uur de muziek uit en gaan om 1 uur de lichten aan. De tweede regionale maatregel gaat over de grootte van groepen. Samenkomsten van meer dan 50 mensen zijn een meldingsplichtig evenement volgens het kabinet. Daarbij meldt men dan hoe het toezicht op de naleving van de regels is geregeld. De gastengroep op jullie bruiloft mag niet groter zijn dan 50 mensen zonder die meldingsplicht. Dat geldt voor een binnen en buiten bruiloft. Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 100 mensen.
Mocht je meer details willen weten over de gemeente waarin je trouwt? Klik dan op jouw regio: Amsterdam Amstelland | Rotterdam Rijnmond | Haaglanden | Utrecht | Kennemerland | Hollands Midden
Groningen | Gooi en Vechtstreek | Zaanstreek-Waterland | Gelderland-Zuid | Brabant-Noord | Brabant-Zuidoost | Flevoland | Zuid-Holland-Zuid.

NIEUWS: Persconferentie. Over aantal gasten op bruiloften in zalen & thuis.
maatregelingen coronavirus bruiloft

Bruiloft regels


Per Juli mogen er meer mensen aanwezig zijn op je bruiloft. Het aantal gasten voor een buitenbruiloft is verhoogd naar 250 zonder zitplaats of checkgesprek. Uiteraard blijft de anderhalve meter afstand van kracht. Buiten gelden geen maximale aantallen als er voldoende zitplaatsen zijn en als er een check gesprek vooraf is geweest. Buiten de horeca, in de buitenlucht, is dansen toegestaan. Maar alleen als mensen vanaf 18 jaar en buiten hun eigen huishouden minimaal 1,5 meter afstand houden van elkaar. Trouwlocaties en restaurants mogen binnen weer 100 mensen ontvangen, exclusief personeel. Er moet wel voldoende ruimte zijn om 100 mensen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Je mag niet van plek wisselen of dansen.

Komen er meer dan 100 gasten?


Zo plan je een veilige corona proof wedding. Lees hier de tips hoe je anderen en jezelf beschermt op jullie bruiloft.

Foto's zien van coronabruiloft?


Kijk dan hier of hier hoe een bruiloft eruit ziet in tijden van het coronavirus.
Ben je op zoek naar een toffe leverancier voor een Coronaproof bruiloft check dan deze link
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation