Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een groene bruiloft! Alles over een duurzaam huwelijksfeest

Ben jij een ‘groen’ type? Dan spreekt het voor zich dat je ook op je bruiloft met het milieu bezig bent. Ben je nog niet zo duurzaam bezig? Dan is het tijd om daar verandering in te beginnen. Weg met alle plastic: we gaan voor groen!

Mooie sfeer voor een bruiloft

Gaan voor groen is niet alleen heel goed voor het milieu; het geeft je bruiloft ook nog eens een rustgevende en chique sfeer. Twee vliegen in één klap dus!

Een groene bruiloft! Alles over een duurzaam huwelijksfeest

Trouwlocatie in de natuur

Laten we beginnen met de trouwlocatie; het strand, een open plek in het bos of de heide lenen zich perfect voor een ‘groene’ bruiloft. Alle plekken in de natuur zijn geweldig. Niets zo romantisch dan elkaar het ja-woord geven met het ruisen van de golven of het gekwetter van vogels op de achtergrond. Vind je dat niet zo handig, bijvoorbeeld omdat die mooie plek in de natuur wat afgelegen ligt, ga dan simpelweg voor je eigen tuin, of die van een familielid.

Decoraties zonder plastic

Een duurzame bruiloft begint met het verbannen van alles dat plastic is. Dus weg met de ballonnen en slingers van plastic! Kies liever voor decoraties in de vorm van veel bloemen, grote bladeren of mooie ruige takken waar je lampjes (led natuurlijk!) omheen wikkelt. Ook jute leent zich perfect als bijzonder decoratiemateriaal.

De bio hapjes

Het menu kan eenvoudig een duurzaam tintje krijgen. Kies voor biologische producten, liefst uit de regio. Helemaal leuk als er ook een aantal vegetarische lekkernijen bij zitten.

De bruidstaart

Een ‘groene taart’ kun je letterlijk nemen; kies dan voor een taart met pistachenootjes erin verwerkt voor de groene kleur. Het groene thema kun je ook terug laten komen door het gebruik van veel fruit, of door versieringen van blaadjes en bloemen.

Milieuvriendelijk vervoer

Te fiets, te paard (met een koets) of met een elektrische auto natuurlijk! Laat in alles deze dag jullie duurzame visie terugkomen, dat de aarde belangrijk is en jullie deze graag doorgeven aan de volgende generatie.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen


Jullie eigen, romantische huwelijksboom

Wat is mooier dan de groei van jullie liefde in de loop der jaren te meten aan de groei van een boom? Sterker nog: jullie eigen boom. Samen een huwelijksboom planten op jullie trouwdag is een populair fenomeen bij duurzaam trouwen of een green wedding. LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation