Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo overleeft je huwelijk de feestdagen met familie

It’s the season to be jolly… Maar in de praktijk is december voor veel gezinnen helemaal niet zo’n gezellige, vrolijke tijd. Door feestdagenstress komen veel relaties onder druk te staan. Maar er is hoop: zo overleeft je huwelijk de feestdagen!

Je kent het wel: jij wilt naar jouw ouders op Eerste Kerstdag, hij heeft zijn moeder al beloofd dat jullie daar naartoe gaan voor de lunch… Iedereen bedoelt het goed, maar je kunt je niet in tweeën (of drieën) splitsen: er zal een keuze gemaakt moeten worden waar jullie de kerst doorbrengen, waar cadeautjes worden uitgepakt en waar de kalkoen wordt aangesneden. Dit soort dilemma’s roepen veel spanning binnen een relatie op.

Grenzen stellen

Heb je al vaker problemen met de schoonfamilie? Rondom de feestdagen lopen dat soort spanningen soms op tot het kookpunt. Het beste dat je kunt doen om zo’n slechte relatie stapje voor stapje te verbeteren, is wel jullie grenzen stellen, maar op een vriendelijke manier. Toon je waardering voor je schoonfamilie en leg niet al hun vragen of verzoeken zomaar naast je neer; het blijft een beetje geven en nemen.

Geen keuze

Voorkom dat je met je partner in een impasse raakt: laat je geliefde daarom nooit kiezen tussen jou en zijn (of haar) ouders. Laat je schoonouders weten dat de familieband voor jou net zo belangrijk is als voor je geliefde.

Tradities leren

Probeer bepaalde tradities en gewoonten van je schoonfamilie te doorgronden en respecteren. Laat je door zijn moeder dat belangrijke familierecept leren. Het wordt gewaardeerd!


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation