Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo maak je mini bruidstaart koekjes!

Koekjes doen het altijd goed, zo ook deze super schattige mini bruidstaart koekjes, ideaal voor op je vrijgezellenfeest of op de bruiloft zelf. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en smaken heerlijk. Bekijk hier onder het recept!

Recept voor bruidstaart koekjes

Dit is wat je nodig hebt aan ingrediënten om de bruidstaart koekjes te maken:

• 425 gram bloem
• Halve theelepel zout
• 200 gram basterdsuiker
• Geraspte schil van 2 citroenen
• 225 gram ongezouten boter
• 1 groot ei
• 1 eidooier van groot ei
• 1 theelepel vanille-extract


En dit heb je nodig voor het glazuur:

• 450 gram glazuursuiker (Dr. Oetker ereg handig )
• 75 ml citroensap


Zo ga je te werk om ongeveer 25 bruidstaart koekjes te maken:

1. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng de bloem, zout, suiker en citroenschil in een kom met een mixer. Voeg de boter toe en mix tot het eruit ziet als grof paneermeel. Voeg vervolgens het ei en de eidooier toe, het vanille-extract en roer alles door elkaar. Bestuif het werkvlak licht met bloem en kneed het mengsel samen tot een bol. Verdeel het deeg door de helft en verpak het in vershoudfolie. Koel het deeg gedurende één uur.


2. Haal het deeg uit de koelkast en laat het 10 minuten rusten voordat je het uitrolt. Begin met één helft van het deeg en rol het uit tot het een dikte heeft van ongeveer 5 mm. Gebruik een koekjesvorm in de vorm van een (bruids)taart en snijd zoveel mogelijk vormen uit het deeg. Het overgebleven deeg kan je opnieuw tot een bol kneden en uitrollen. De uitgestoken koekjes kan je oppakken met een spatel en op de bakplaat met bakpapier leggen. Koel de bakplaat voor 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor tot 180 graden celcius. Maak de andere helft deeg ook klaar.


3. Bak de koekjes ongeveer 15 tot 18 minuten tot de randjes goud kleuren. Laat ze ongeveer 10 minuten afkoelen op de bakplaten voor je ze verplaatst naar een rooster om verder af te koelen.


4. Om het glazuur te maken doe je eerst het glazuursuiker in een grote kom en voeg je daarna het citroensap toe. Gebruik een houten lepel om de ingrediënten langzaamaan te mengen. Als het gemengd is, kan je de mixer gebruiken om een glad en dik mengsel te maken. Voor gekleurd glazuur voeg je nu een druppel kleurstof toe.


5. Het decoreren van de koekjes is het leukste onderdeel. Gebruik een speciale spuitzak met spuitmond of, als je deze niet hebt, een stevig plastic zakje waar je het puntje van af kunt knippen. Knip een klein gaatje! Versier hoe je ze wilt, maar laat het glazuur een paar uur drogen.
Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation