Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke trouwjurk past het beste bij je lichaam?

Of je nu klein of groot bent, breed of smal, met een grote cup of kleine; er is altijd een trouwjurk voor jou. Als je al weet wat voor een jurk mooi bij jou staat, ben je al een heel eind op weg. We bespreken verschillende lichaamsvormen en de mooiste jurk die daarbij past!

Trouwjurken voor slanke, kleine vrouwen


Heb je een slank postuur en ben je ook niet al te groot? Kies dan geen overweldigende jurk uit, want daar verdwijn je in. Kies een smal figuur jurk met lichte stoffen. Tule en zijde zijn perfecte stofjes voor jouw trouwjurk. Als je een jurk met een lange sleep wil, kies dan voor een nauwsluitend lijfje tot onder je billen. Less is more en minimalistische jurken staan het prachtigste op jouw petite lichaam. Een v-hals kan jij prima hebben. Laat je taille zien! Ook een korte trouwjurk werkt in jouw voordeel, want je benen lijken er langer door. Sla 3D-effecten over, maak je jurk niet te druk, maar houd het simpel.

Bruidsjurken voor plus-size vrouwen


Een mooi gevuld lichaam kan heel veel mooie trouwjurken aan. Belangrijk is dat je accentueert wat je mooi vindt en slim verhult wat je minder mooi vindt. Kies voor een mooie taille en wijd uitlopende sleep vanaf je heupen. Een jurk met mouwtjes doen je slanker lijken. De neklijn mag best hoog zijn, daardoor lijkt je slanker, maar ook een bescheiden v-hals staat bij jou erg mooi. Maak gebruik van steentjes of bloemen op je taile om de aandacht te trekken. Een sleep of sluier voegt wat sass toe en slankt af. Wil je je taille minder in de spotlight? Kies voor een donkere kleur sjerp.

Trouwjurken voor grote buste


Als je een grote buste hebt, kun je in feite kiezen voor onthullen of verhullen. Dat begint bij de neklijn van e jurk. Een vierkante neklijn staat bij iedereen mooi, maar is helemaal geweldig voor vrouwen met een grotere cup, zonder dat het te onthullend is. Een strapless jurk staat adembenemend, maar kan wel een uitdaging zijn voor de grootborstige dames onder ons. De hartvormige neklijn kan goed, maar kies geen strapless model en combineer met een wijde rok. Een off-the-shoulder model jurk is ook prachtig voor jouw lijf!

Bruidsjurken voor lang en slank lichaam


Lang en dun? Geen probleem, er bestaan jurken perfect voor jouw lichaam. Er zijn ook jurken die zorgen dat je borsten voller lijken dan dat ze zijn. Je hebt met jouw lichaamsvorm veel jurken om uit te kiezen. Kies een volle rok om de illusie van volle heupen te creëeren. Ga voor geometrische designs op de jurk. Een rok met een split geeft een blik op jouw sexy slanke benen. Een hoge neklijn met een a-lijn jurk laat je lengte op een goede manier zien, maar zorgt ook voor balans in het totaalplaatje. Een crop top behoort voor jou ook tot de mogelijkheden – bijna niemand kan deze stylisch dragen.

Trouwjurken voor het zandloperfiguur


Beschik jij over het felbegeerde zandloperfiguur? Stop je prachtige rondingen in een grote baljurk waarin je prachtige middel wordt benadrukt. In een grote tule rok worden je vrouwelijke vormen extra geaccentueerd. Ben je al bekend met de zeemeerminjurk? Dit model lijkt wel ontworpen voor jouw lichaam. Ook asymmetrische jurken staan jou geweldig. Laat een klein beetje huid zien door een split.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation