Welke bruidstaarten zijn populair in 2020?

Wat mij betreft draait het bij de bruidstaart om de smaak, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Daarom kan het nooit kwaad om eens te kijken naar populaire bruidstaarten. Soms zitten er echt kunstwerkjes tussen waarvan het gewoon jammer is om ze aan te snijden en op te eten. Ga jij liever voor een hele lekkere taart of wil je een echte knaller van een bruidstaart laten maken?

Welke bruidstaarten zijn populair in 2020?

Hippe bruidstaarten


Pinterest, Etsy en Instagram staan propvol met prachtige foto’s van bruidstaarten waarvan je speekselproductie spontaan op hol slaat. Een bruidstaart kan je heel goed aanpassen aan het thema van de bruiloft. Veel bruidjes kiezen daar dan ook voor en geven de uitverkoren bakker enkele richtlijnen om mee te werken. Bijvoorbeeld bloemen, een bepaalde kleur of fruit of chocolade.

kleine taarten bloemen

Bruidstaarten met bloemen


In 2019 zagen we vooral bruidstaarten met bloemen erop. Het maakt niet uit of het verse bloemen waren, suikerbloemen of eetbare bloemen. Taarten met bloemen waren gewoon booming business. Er kunnen ook bloemen worden geschilderd op een bruidstaart. Wel met eetbare verf, natuurlijk.

Welke bruidstaarten zijn populair in 2020?

Meerdere kleine bruidstaarten


Dit jaar kozen veel bruidjes ook voor een aantal kleine bruidstaarten, in plaats van één grote. Slim, vinden wij, want dan kan je tenslotte ook kiezen uit meerdere smaken en ontwerpen. Bovendien waarderen je gasten deze keuze ook – zij hebben zo meer keuze en op deze manier is er altijd voor ieder wat wils.

Welke bruidstaarten zijn populair in 2020?

Cupcakes in plaats van een bruidstaart


Een aantal bruidjes hebben dit jaar gekozen voor cupcakes in plaats van een bruidstaart. De kleine cakejes zien er heel gezellig uit, maar de meeste bruiden waren niet heel enthousiast over het vervangen van de bruidstaart en kozen dan ook wel eens voor een combinatie: zowel een bruidstaart als cupcakes. Het handige aan cupcakes is dat je gemakkelijk rekening kan houden met verschillende dieetwensen van je gasten. Als je voor alleen cupcakes kiest, dan hoef je ook geen speciaal moment te kiezen voor het snijden van de bruidstaart. Veel bruidsparen vinden dat iets teveel aandacht op een dag waar toch al alles om hen draait. Gasten kunnen zo zelf bepalen wanneer ze een cupcake pakken en er op elk moment van de dag van kunnen genieten!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation