Wat kost het om een bruidstaart zelf te maken?

Bruidstaarten zijn prachtige creaties om te zien, maar zodra je de prijs van zo’n suikertoren hoort, schrik je wel even. Voor de meeste bruidstaarten, gemaakt door een professionele bakkerij, betaal je gerust een paar honderd euro. Dat moet toch goedkoper kunnen? Het goede nieuws is: dat kan. Het minder goede nieuws is dat je het dan zelf moet doen.
bruidstaart zelf maken

Zelf bruidstaart maken


Als je zelf een beetje handig bent in het bakken van taarten kan je zelf een poging wagen om jullie bruidstaart te maken. Kies dan niet direct een taart met vijf verschillende lagen, maar houd het simpel. Er is superveel inspiratie te vinden op websites over trouwen of op bijvoorbeeld Pinterest. Als je plezier hebt in taarten bakken, is het echt geen straf om te doen - en je bespaart vele tientallen euro’s.

bruidstaart maken kosten

Iemand anders bruidstaart laten maken


Ben je zelf niet echt een held in de keuken of vind je taarten bakken gewoon niks aan, vraag dan een goede vriendin of zij misschien jullie bruidstaart wil bakken. Remember: dit kan ook gewoon een mooie taart zijn, het hoeft echt geen ingewikkelde creatie te zijn. Zo sla je overigens twee vliegen in één klap: en je geeft een vriendin een taakje voor jullie bruiloft en je bespaart op de bruidstaart.

taart bruidstaart maken

Gewone taart kopen ipv een bruidstaart


Het klinkt misschien een beetje stom, maar je kunt er vanuit gaan dat alles met ‘bruids-’ of ‘trouw-’ ervoor meer geld kost dan normale voorwerpen. Zo is een ‘gewone’ taart misschien wel net zo lekker, iets minder spectaculair, maar wel stukken goedkoper. Bovendien kan je dan ook kiezen uit meerdere taarten met heerlijke smaken. Niet zo’n fan van taart? Denk dan eens aan cupcakes, minitaartjes of donuts. Enneh, een bruidstaart is geen must, hè? Als je niet van zoetigheid houdt, verzin je gewoon iets anders voor de bruidstaart of je slaat het hele idee gewoon over!
Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation