Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Wat is de gemiddelde prijs van een trouwjurk?

Als je gaat trouwen dan is de trouwjurk natuurlijk een belangrijke aankoop. Maar hoe hoog zijn de kosten daar dan van? En is huren ook een goede optie? Wij helpen je op weg in dit artikel.

Gemiddelde prijs trouwjurk


Natuurlijk kun je het zo duur of goedkoop maken als jij wilt. Maar wil je toch een richtlijn, ga dan uit van een prijs tussen de 1500 en 2500 euro voor de trouwjurk.


© zixia | Shutterstock•com | Koningin Letizia

Wat koste de duurste trouwjurk?


Wie zeker niet on a budget was voor haar huwelijk, is Koningin Letizia van Spanje. Haar trouwjurk waarin ze haar ja-woord aan Koning Felipe gaf, kostte naar verluid zo’n 6,6 miljoen euro! De koninklijke couturier Manuel Pertegaz had de eer om het pronkstuk te ontwerpen.

Bekijk ook Trouwjurk van Koningin Letizia

Wat kost een goedkope trouwjurk?


Wil of kun je niet veel geld kwijt aan een trouwjurk? Ook on a budget kun je mooi voor de dag komen! Vanaf 100 euro vind je al mooie jurken, zeker online. Of shop een jurk die officieel geen trouwjurk is; een mooie zomerjurk in lichte kleuren is een goede optie!

Ga naar Trouwjurken goedkoop

Wat kost het om een trouwjurk te huren?


Vind je het zonde om veel geld uit te geven aan een jurk die je maar één keer draagt? Denk dan eens aan de optie van huren. Je huurt een trouwjurk al voor een bedrag van 150 tot 400 euro.

Ga naar Trouwjurk huren of kopen

Gemiddelde prijs van een trouwpak?


De heren zijn voor een trouwpak gemiddeld tussen 775 en 1500 euro kwijt.

Ga naar Bruidegom professionals

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation