Wanneer wordt het tijd om trouwjurken te gaan passen?

Waar de ene bruid al stiekem trouwjurken past voordat haar partner op één knie is gegaan, zal de ander liever wat langer wachten. Maar wanneer wordt het echt tijd om trouwjurken te gaan passen?

tijd om trouwjurken te gaan passen

Wacht niet te lang


Een dagje trouwjurken passen kan heel leuk en ontspannend zijn, maar het kan soms ook een frustrerende ervaring zijn. Bijvoorbeeld omdat dé jurk er niet tussen zit en je net niet vindt wat je in je hoofd hebt. Daarom is het verstandig om niet te lang te wachten met het passen van trouwjurken. Calculeer in dat je bij meerdere zaken gaat kijken. Ook al heb je al een plaatje voor ogen van hoe je het wil, want dat wil niet zeggen dat je het ook daadwerkelijk snel vindt.

tijd om trouwjurken te gaan passen

Minimaal een half jaar


Op het moment dat je dé jurk ziet, kun je ‘m natuurlijk niet inpakken en wegwezen. Op trouwjurken zit een lange levertijd, soms wel een half jaar. Ga dus minimaal een half jaar (liefst wat langer) voor je bruiloft op jacht! Vaak moet een jurk ook nog worden vermaakt, om precies te passen bij jouw lichaam. Ook dit kost tijd. En het laatste wat je wil, is dat dit haastwerk wordt. Mocht je in de tussentijd nog afvallen (of bijkomen), dan is er ook nog tijd om de jurk aan te passen op je veranderde gewicht.

Wanneer betalen?


Als je jouw droomjurk hebt gevonden en besteld, rijst misschien nog de vraag: doe je een aanbetaling, betaal je bij ophalen of in één keer vooraf? Vaak zal een aanbetaling nodig zijn. Bij veel zaken is het gebruikelijk dat je de helft van het bedrag vooraf betaalt, en de andere helft op het moment dat je de jurk gaat ophalen. Koop je jurk sowieso bij een betrouwbare zaak, die CBW erkend is. Dit is het keurmerk voor woonwinkelorganisaties en bruidsmode.

Tekst: Daphne Doemges-EngelenCopyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation