Wanneer je (voor het eerst) trouwjurken gaat passen

Grote kans dat het de eerste keer is dat je een trouwjurk gaat passen en kopen. Het kan zijn dat je al eens mee bent geweest met het uitzoeken van de trouwjurk van je vriendin, maar meestal zijn aanstaande bruiden nog nooit eerder in een bruidswinkel geweest. Hoe gaat dat eigenlijk, een trouwjurk uitzoeken, passen en eventueel kopen?

Wie neem je mee?


Wellicht begin je de zoektocht naar een trouwjurk redelijk blanco en heb je nog totaal geen idee wat je wilt. Wie of wat kun je dan meenemen naar de winkel zodat je tijdens het shoppen en uitproberen een idee kunt vormen over wat voor een trouwjurk je wilt hebben? Laten we het eerst hebben over wie je meeneemt om een trouwjurk te vinden. De eerste keus zal waarschijnlijk je moeder zijn.

Sommige bruiden gaan liever solo


Sommige bruiden winkelen trouwens liever helemaal alleen en willen geen bemoeienis met het kopen van een trouwjurk. Andere bruiden vinden een trouwjurk uitzoeken een hele happening (dat is het ook) en willen zoveel mogelijk mensen meenemen. Voor jezelf is het gemakkelijk als je ongeveer vijf mensen meeneemt. Met heel veel mensen is het wellicht reuze gezellig, maar hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dat maakt het uitzoeken van je trouwjurk niet gemakkelijker. Ons advies is daarom: neem de mensen mee die heel dicht bij je staan. Zij zullen een eerlijke mening geven en kijken wat bij jou past, niet wat zij zelf een mooie trouwjurk vinden.

Wat neem je mee?


Ten tweede luidt de vraag: wat neem je mee? Er worden heel veel aspecten van de bruiloft aangepast op hoe jouw trouwjurk eruit komt te zien, dus bijvoorbeeld een foto meenemen van je boeket heeft niet veel zin. Het boeket wordt namelijk aangepast op de trouwjurk en niet andersom. Je kunt wel een magazine kopen waar veel jurken in staan. Doorkruis degene die je niet mooi vindt of omcirkel degene die je wel erg mooi vindt. Je kunt ook delen omcirkelen en zo kun je ook een jurk laten samenstellen. Of wie weet heeft de winkel waar je naartoe gaat voor je trouwjurk wel toevallig zo’n jurk liggen met verschillende onderdelen die jij zo mooi vindt. Neem je magazine mee wanneer je gaan shoppen voor je trouwjurk en laat het zien aan het winkelpersoneel. Samen kom je er wel uit!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation