Vrouwen die trouwen: beiden een jurk of in pak?

Het kan best een dilemma zijn voor vrouwen die met elkaar trouwen: allebei in een bruidsjurk, allebei in pak of één in een jurk en de ander in een pak? Sommige stelletjes weten direct of ze een jurk of een pak willen dragen, maar hoe stemmen ze hun outfit op elkaar af als ze beiden kiezen voor een jurk of pak?
vrouwen trouwen trouwjurken

Allebei in een trouwjurk


De bruiloftskleding op elkaar afstemmen kan lastig zijn, vooral omdat het bruidspaar elkaar niet mag zien voor ze in het huwelijksbootje stappen. Veel vrouwen die met elkaar trouwen en er allebei voor kiezen om een trouwjurk te dragen kiezen er dan ook voor om samen hun jurken te kopen. Echter hoeven ze elkaar daarbij niet te zien. Veel bruidswinkels hebben twee paskamers en de bruidjes kunnen dan ook gelijktijdig hun jurken passen. De medewerker van de winkel helpt dan mee en beslist of de jurken bij elkaar passen of niet. Je moet dus wel vertrouwen hebben in het oordeel van een ander, maar op die manier kan je wel samen jurken passen!

vrouwen_trouwen_trouwpak

Allebei in een trouwpak


Hoewel de meeste bruidjes kiezen voor een trouwjurk, zijn er natuurlijk ook zat stelletjes die graag allebei in een pak willen trouwen. Dan is het nog belangrijker dat de outfits op elkaar afgestemd worden en is het dus handig als jullie gelijktijdig je trouwpakken gaat uitzoeken. Again: hierbij hoef je elkaar niet te zien tijdens het passen!

vrouwen trouwen

Als vrouwen trouwen


Een tussenpersoon kan jullie hierbij helpen. Denk aan de medewerker van de bruidswinkel of een goede vriend of vriendin (hij of zij moet wel een goed oog voor mode hebben). Pakken hebben namelijk meer kleur dan een bruidsjurk, hoewel er tussen bruidsjurken ook echt wel mismatches zijn. Jullie willen niet op de bruiloft verschijnen waarbij de één een blauw pak aan heeft en de ander een paarse, om maar een voorbeeld te noemen. Ook de accessoires en details van de trouwpakken mogen bij elkaar matchen. Het is dus altijd verstandig om iemand mee te nemen die je vertrouwt, maar ga voor de pasafspraak ook samen eens op de bank zitten en bespreek met elkaar wat jullie mooi vinden. Dan kunnen jullie in elk geval al samen in de goede richting een pak uitkiezen. Succes!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation