Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Voor de 2e keer trouwen: is het anders?

Veel bruidjes die voor de tweede keer in het huwelijksbootje stappen, vragen zich af of het anders is dan de eerste keer. Aan de hand van een paar vragen vertellen wij je waarin een tweede bruiloft verschilt van de eerste!

Tweede bruiloft groter dan eerste

Sommigen zeggen dat een tweede keer trouwen minder speciaal is dan de eerste keer. De magie van de eerste keer komt niet weer terug; je weet immers al wat je te wachten staat. Toch zijn wij het daar niet helemaal mee eens. Die magie ervaar je doordat je trouwt met degene van wie je houdt. Je trouwt (meestal) niet nog een keer met dezelfde persoon als de eerste keer, dus het is zeker speciaal. Misschien wel specialer, omdat je nu wel je soulmate hebt gevonden. Dat brengt ons ook tot de eerste vraag van veel bruiden. Ze hebben het idee dat ze nu echt hun levenspartner hebben gevonden en willen een grotere bruiloft houden dan de eerste. Een verbeterde versie. Is dat gepast? Als jullie allebei al eerder getrouwd zijn en een groot feest hebben gehad, is het misschien een beter idee om het feest iets kleiner te houden. Houd rekening met eventuele kinderen uit een vorig huwelijk. Niet iedereen kan een over-de-top-bruiloft waarderen.

Tweede keer trouwen in de kerk

Niet alle geloofsovertuigingen vinden het respectvol om een tweede keer te trouwen voor de kerk, vooral als het binnen vijf jaar van het vorige huwelijk gebeurt. Bespreek met je vertrouwingspersoon van de kerk of het acceptabel is om een tweede keer voor de kerk te trouwen. Als het niet mogelijk is, moet je een alternatief verzinnen of alleen voor de wet trouwen.

Opnieuw vrijgezellenfeest vieren

Je moet helemaal zelf weten of je een vrijgezellenfeest viert of niet, want het hoort er wel een beetje bij. Aan de andere kant heb je alle spullen voor een goede start van je huwelijk al een keer gekregen; bij je eerste vrijgezellenfeest. Sommige vrienden zullen niet voor een tweede keer een cadeau kopen en dat is helemaal prima, dat kun je ook niet van iedereen verwachten. Wees ook gevoelig met vriendinnen die nog steeds niet getrouwd zijn en jij alweer voor de tweede keer gaat trouwen. Het kan een beetje steken wanneer je één van hen vraagt als bruidmeisje (alweer).

Moet ik mijn ex uitnodigen op mijn bruiloft?

Dit is misschien wel één van de meest prangende vragen wanneer het op een tweede bruiloft aankomt. Nodig je je ex-man en familie uit? Over het algemeen is het beter om dit niet te doen. In sommige situaties kan dit echter prima, zoals wanneer je nog vriendschappelijk en regelmatig contact hebt met je ex-man en zijn familie. Als je eerste man is overleden, is het een mooi gebaar om zijn familie op je bruiloft uit te nodigen. Het kan echter een moeilijke situatie voor hen zijn, en het is mogelijk dat ze niet allemaal willen komen. Heb respect en begrip daarvoor.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation