Unieke bruidstaart met glazuur versieringen

Ben je op zoek naar een unieke bruidstaart? Eentje die niemand heeft of ooit zal hebben? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die je hebt met glazuurversieringen. Daar wordt je taart niet alleen veel lekkerder van, maar ook nog eens heel erg mooi!

Schrijven op de taart met glazuur


Glazuur wordt al jaren gebruikt ter decoratie van een taart, gebak of cupcakes en muffins, maar je kunt er ook heel goed mee schrijven. Zet een lieve boodschap op jullie bruidstaart, of misschien wel een grappige uitspraak. Wat je ook kunt doen, en wat jullie bruiloftsgasten heel erg leuk zullen vinden, is de namen van alle bruiloftsgasten op de bruidstaart zetten. In glazuur, natuurlijk. Of, als je heel erg veel bruiloftsgasten hebt, zet alleen de namen van de bruiloftsgasten erop die zelf ook al getrouwd zijn. Alle stelletjes, dus. Dat maakt de taart heel erg romantisch, en romantiek is natuurlijk wat je wil op je bruiloft!

Glazuurversieringen bruidstaart


Er zijn heel veel smaken en kleuren glazuur waarmee je jullie bruidstaart kunt laten versieren. Voor een bruidstaart, of eigenlijk voor elke taart (tenzij kinderverjaardagstaarten) geldt dat je niet teveel kleuren door elkaar moet gebruiken. Daardoor wordt het een beetje kinderlijk of gewoon rommelig. De kleuren moeten natuurlijk wel goed bij elkaar passen. Heb je een witte bruidstaart? Kies dan voor wit glazuur of eventueel parelmoer glazuur. Zilver of goud kan ook nog mooi. Heb je een witte bruidstaart met gekleurde bloemen? Kies dan voor één kleur die terugkomt in de bloemen, bijvoorbeeld rood of paars. Maak het niet te bont, dan heb je echt een classy, originele bruidstaart die niemand anders heeft.

taart met glazuur

Decoraties voor de bruidstaart


Glazuur is ontzettend veelzijdig inzetbaar, je kunt de hele bruidstaart decoreren met glazuur als je dat zou willen. Toch zijn enkele andere decoraties ook heel erg mooi op een bruidstaart. De meestgebruikte decoraties voor bruidstaarten zijn bloemen. Dit kunnen verse bloemen zijn of bloemen gemaakt van fondant of marsepein. Overigens bestaan er ook verse bloemen die eetbaar zijn. Die kun je dus gerust op je bruidstaart plaatsen. Bloemen maken een bruidstaart erg klassiek en romantisch, het is direct duidelijk dat het om een bruidstaart gaat. En bovendien mag deze taart wel iets speciaals zijn op jullie bruiloft, natuurlijk. Smullen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation