Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwweekend: als één dag niet genoeg is

Het trouwweekend of zelfs de trouwweek wordt steeds populairder. We begrijpen volkomen waarom – één dag om te trouwen is toch veel te kort? Vaak is de planning op zo’n trouwdag ook erg strak en gehaast. Met een trouwweekend heb je dat probleem niet!

Kosten van een trouwweekend

Uiteraard zijn de kosten van een trouwweekend hoger dan een trouwdag, maar het hoeft heus niet de spuigaten uit te lopen. Verschillende accomodaties kunnen je best een hele mooie deal aanbieden. En als je een gedeelte van een camping afhuurt, valt het best mee. Slapen in tentjes is ook best romantisch!

Meer tijd voor je gasten

Tijdens een trouwweekend of trouwweek heb je veel meer tijd voor je gasten. Je kunt echt iedereen eventjes spreken en leuke dingen doen met verschillende groepen. Met je familie wil je toch andere dingen doen dan met je vrienden, en de oudere gasten kunnen niet alle dingen doen die de jonge gasten doen. Meer tijd betekent dus meer kwaliteit.

Planning trouwweekend

Een trouwweekend is nog niet heel populair in Nederland, slechts enkelen maken er zo’n groot feestje van. Meestal begint het trouwweekend op vrijdag: de gasten arriveren in de loop van de middag. In de avond eten jullie allemaal samen en kunnen jullie daarna gezellig bij elkaar zitten bij het kampvuur onder het genot van een drankje. Dan worden er mooie verhalen verteld over het bruidspaar en jullie oude vriendschappen. Maak het niet te laat, want iedereen moet goed uitgerust zijn voor de tweede dag.


Lees ook Huwelijksnacht onder de sterrenhemel | Buiten bruidssuite


Op de tweede dag gaan jullie gezamenlijk ontbijten. Jullie hebben alle tijd, want de babs trouwt jullie op de locatie die jullie zelf hebben uitgekozen. Een prachtig plekje in het bos, bijvoorbeeld. Na de ceremonie vindt de receptie plaats en al gauw zitten jullie weer samen aan tafel, dit keer voor het diner. Het feest in de avond gaat tot in de late uurtjes door. De volgende dag hebben jullie de tijd om uit te slapen, in de middag staat er een leuke activiteit op de planning. Nog even tijd om iets leuks te doen met de gasten. In de avond nemen jullie afscheid. Klinkt goed? Dat dachten wij ook!
Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation