Welke.nl

Trouwjurk kopen? Dit is het beste moment!

De trouwjurk is voor de bruid het belangrijkste item dat ze zal aanschaffen voor de bruiloft. De meeste bruidsjes willen hier dan ook het liefst zo snel mogelijk naar kijken. Toch is er één periode waarin je het beste de trouwjurk kunt kopen, en dat is het begin van het nieuwe jaar.

Nieuw jaar = nieuwe trouwjurk


Als je nog een trouwjurk moet kopen, dan is het begin van het nieuwe jaar hét moment om een prachtige jurk op de kop te tikken. Dat is om verschillende redenen: in december worden er ontzettend veel aanzoeken gedaan en dat is in het bruidswereldje niet onopgemerkt gebleven. Bruidswinkels lanceren in de eerste maanden van elk jaar hun nieuwe collectie, omdat er dan de meeste bruidjes-to-be zijn die willen shoppen. De nieuwe collecties liggen dan in de winkel én je krijgt vaak hoge kortingen op oudere collecties. Win-win!

Precies op bruidsschema


Een andere reden waarom het ideaal is om in het begin van het jaar je trouwjurk te kopen, is omdat je dan precies op schema loopt als je in de zomer trouwt. Verreweg de meeste bruidsparen trouwen in de zomer, en als je dan vroeg in het jaar je trouwjurk koopt, heb je nog 4 à 5 maanden om aanpassingen te doen aan je jurk. Vergeet niet om ‘m elke maand even aan te passen en te kijken of hij nog net zo goed staat als de eerste keer dat je ‘m aantrok.

Beat the blues


Iedereen heeft wel eens een winterdipje. De feestdagen zijn voorbij, de vakanties zijn voorbij, er staat eventjes niks op de planning. Behalve natuurlijk trouwjurk-shoppen! De winterblues versla je het beste door het aanpassen van prachtige trouwjurken.

Trouwjurken met korting


Zoals we al zeiden wordt in het begin van het jaar vaak de nieuwe collectie trouwjurken gelanceerd. Dat betekent ook veel korting op de oude collectie. Nadeel is wel dat je niet altijd de ‘sale-jurken’ kunt passen. Soms ontbreken er pashokjes en is de winkel heel krap en overvol. Dat wordt dus goed zoeken. Trek gemakkelijke kleding aan zodat je toch een jurk kunt aantrekken als er geen pashokje is. Neem een eerlijke vriendin mee!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation