Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Een trouwjurk huren, waarom ook niet? Het kopen van een trouwjurk is één van de duurste dingen aan de hele bruiloft, en je draagt het ding maar één keer! Voor vele bruidjes is dat een reden om een trouwjurk te huren. Er zijn steeds meer bedrijven die trouwjurken verhuren en het is echt een prima alternatief. Lees hier waar je op moet letten als je een trouwjurk wil huren.

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Voordelen trouwjurk huren

Een trouwjurk huren heeft veel voordelen. Je bespaart er geld mee dat je opzij kunt zetten of kunt gebruiken voor andere onderdelen van de bruiloft. Bovendien huur je de jurk precies zo lang als je nodig hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat de jurk niet schoon is, na elk gebruik wordt de jurk vakkundig gereinigd. Dat is ook weer een voordeel voor jou: je pikt de jurk schoon op, straalt op jouw bruiloft en levert de jurk weer in. De reiniging zit meestal bij de jurk inbegrepen. Je hoeft je na de bruiloft ook niet schuldig te voelen dat de jurk ligt weg te kwijnen in je kast. Want let’s be honest: die jurk ga je toch nooit meer aantrekken. Nog een voordeel van een gehuurde jurk is dat hij langer meegaat en vaker gebruikt wordt. Met andere woorden: meer mensen genieten van een mooie trouwjurk en daardoor worden er minder jurken geproduceerd. Een trouwjurk huren is dus ook nog eens goed voor het milieu.

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Prijs trouwjurk

Een trouwjurk huren begint al bij € 150 en kan oplopen tot € 500. Houd er rekening mee dat je vaak ook nog een borg van een paar honderd euro moet betalen. De borg krijg je uiteraard wel terug, maar dit geld ben je toch eventjes kwijt. Let hierbij wel goed op de voorwaarden. Sommige verhuurders van trouwjurken hebben weer andere voorwaarden opgesteld.

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Nadelen jurk huren

Een trouwjurk huren is een heel mooi idee, toch zitten er wel een paar nadelen aan. De collectie is niet erg uitgebreid en ook zal je niet de laatste bruidsmode vinden. De bruidsjurken die worden verhuurd zijn gericht op een breed publiek en zullen dus erg toegankelijk zijn voor een groot publiek. Iets bijzonders zal er niet of nauwelijks tussen zitten. Je kunt wel kijken naar tweedehands trouwjurken, deze zijn ook aanzienlijk goedkoper. Ook horen we vaak dat een gehuurde trouwjurk niet vaak aangepast kan worden, maar er zijn best veel verhuurders die wel kleine aanpassingen toelaten.

Trouwjurk huren? Hier moet je op letten!

Tips bij een trouwjurk huren

Als je een perfecte trouwjurk hebt gevonden die je kunt huren, raden we aan om bij de accessoires wel ‘all out’ te gaan. Accessoires zoals sieraden zul je zeker nog vaker dragen en als je nu iets koopt dat je echt speciaal vindt, maak je de bruiloftsoutfit helemaal af. Zo kan je toch nog iets speciaals maken van je gehuurde bruidsjurk.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation