Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen op Hemelvaartsdag is populair

Ben je van plan om te trouwen op Hemelvaartsdag? Lees eerst dit artikel voordat je gaat plannen!

Kan je wel trouwen op hemelvaartsdag?

Het lijkt ideaal: trouwen op Hemelvaartsdag. Iedereen heeft vrij en je hebt automatisch een lekker lang weekend om jullie trouwfeest te houden. Maar heb je eraan gedacht dat er veel gemeenten zijn waar niet kan worden getrouwd op zondagen en algemeen erkende feestdagen? Hemelvaartsdag hoort daar ook bij! Check dus eerst bij jullie gemeente of het überhaupt een mogelijkheid is om dan elkaar het jawoord te geven.


Lees ook Een magische trouwdag? Trouw met Hemelvaart


Erop uit gaan op Hemelvaartsdag

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 18 mei. Een populaire dag waarop je wel kunt trouwen, is de dag erna: vrijdag de 19ste. Bedenk je echter dat Hemelvaart voor veel mensen een uitgelezen kans is om een lang weekend weg te gaan. Kamperen of een stedentrip: met deze vrije dagen trekken we er graag op uit. Het zou natuurlijk zonde zijn als veel mensen jullie bijzondere dag niet bij kunnen wonen omdat ze al een korte vakantie hebben gepland.


Lees ook Trouwen op een feestdag? Lees de voor- en nadelen


Trouwen op hemelvaartsdag is populair

Het weekend van Hemelvaart is populair, en dat betekent dat trouwlocaties snel vol zullen zitten én kostbaar zijn. Ook dit kan een reden zijn om toch maar een weekje eerder elkaar het ja-woord te geven!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation