Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen op een feestdag? Lees de voor- en nadelen

Trouwen op een feestdag heeft een groot voordeel. Iedereen heeft immers toch al vrij! Maar er zijn ook nadelen… Trouwlocaties zijn vaak duurder op een feestdag, en niet alle trouwambtenaren werken op die dagen. Dus check even goed de kalender en weeg de voors en tegens af voordat je dit voorjaar trouwt met Pasen, Koningsdag, Hemelvaart of Pinksteren.
trouwen feestdag

Andere plannen


Het lijkt heel leuk, trouwen op een feestdag. Het is een datum die iedereen zich makkelijk herinnert en mensen hebben vaak al vrij van werk of school. Tegelijk is het natuurlijk bijzonder om je trouwfeest bijvoorbeeld een voorjaarstintje (Pasen) of oranje-thema (Koningsdag) mee te geven. Maar heb je er wel aan gedacht dat mensen juist met die dagen al eigen plannen hebben? Ze willen Koningsdag in de stad vieren, gaan brunchen met hun familie met Pasen of hebben een kampeertrip gepland met Pinksteren. Even opletten dus of dit wel zo handig is…

trouwen feestdag

Toch niet zo handig om te trouwen op een feestdag?


Op feestdagen zijn trouwlocaties vaak duurder dan op een ‘gewone’ dag. Dus ook uit budget-technisch oogpunt is een feestdag wellicht niet zo handig als je denkt. Verder is het in veel gemeenten niet mogelijk om op een zondag te trouwen. Paaszondag en Pinksteren kun je dan dus vergeten!

trouwen feesdtdag voordelen nadelen

Vlak voor of erna trouwen op een feestdag


Slimmer is het wellicht om vlak voor of na een feestdag te trouwen. Trouw je vlak voor een feestdag dan heb je de feestdag zelf lekker tijd om na te genieten van het feest en kan iedereen sowieso uitslapen. Trouw je net na een feestdag, dan kun je de dagen vooraf gebruiken om je in alle rust voor te bereiden op de grote dag.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation